A padlizsánokat hosszában elfelezzük, átlósan beirdaljuk, és meglocsoljuk olívaolajjal.
Sózzuk, borsozzuk, és sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt elősütjük.
Az elősütött padlizsánok belsejét kikaparjuk és leturmixoljuk a sajtkrémmel.
Belekeverjük a felkockázott csirkét, a zöldfűszereket és sózzuk, borsozzuk.
A keveréket visszatöltjük a padlizsánban, megszórjuk reszelt mozzarellával, és visszatesszük a sütőbe 25 percre.
Csirkemelleltöltöttpadlizsán
Ha nálad is jól termett idén a padlizsán, vagy elcsábultál a piacon és még nincs ötleted, mit készíts belőle, próbáld ki ezt a töltött verziót. Szaftos, sajtos, csirkés - igazi egytálétel!
Fordultak a szerepek! Most a padlizsán kapott egy jó adag csirkemellet maga közé, és nem is akárhogyan: szaftos, krémes töltelék formájában tér vissza a sütőből. Lássuk, hogyan készül a csirkemellel töltött padlizsán! :)
Hozzávalók
Elkészítés
A padlizsánokat hosszában elfelezzük, átlósan beirdaljuk, és meglocsoljuk olívaolajjal.
Sózzuk, borsozzuk, és sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt elősütjük.
Az elősütött padlizsánok belsejét kikaparjuk és leturmixoljuk a sajtkrémmel.
Belekeverjük a felkockázott csirkét, a zöldfűszereket és sózzuk, borsozzuk.
A keveréket visszatöltjük a padlizsánban, megszórjuk reszelt mozzarellával, és visszatesszük a sütőbe 25 percre.

Tipp: csirke helyett akár tofuval is kipróbálhatod, akkor máris van egy jó kis vega főételed. Vagy ha az intenzívebb ízeket szereted, bátran fűszerezd chilipehellyel, fokhagymával, vagy amivel csak szeretnéd.
Tálalhatod friss zöldsalátával, fokhagymás krumplival vagy egy adag citromos bulgurral. Rengeteg köretet találsz az oldalunkon, de itt van négy tuti befutó, hogy ne kelljen sokáig keresgélned. :)
Ha tetszett a csirkemellel töltött padlizsán receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!