Brutális kaják

Csirkésenchiladachipsmorzsával

Csirkés enchilada chipsmorzsával

Hozzávalók
A csirkéhez
2 ek
olívaolaj
300 g
csirkemell
só,bors
A szószhoz
1 fej
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 tk
oregánó
1 mk
római kömény
1 mk
cayenne bors
300 ml
passata (passzírozott paradicsom)
só, bors
A tetejére
200 g
tejföl
1 tk
chipotle paprika
só, bors
1 zacskó
sós chips
Az összeállításhoz
4 db
tortillalap
2 marék
reszelt vörös cheddar sajt
sós chips
120 ml
tejszín

Elkészítés
A csirkemellet nagyobb darabokra vágjuk és kevés olívaolajon megsütjük, majd két villa segítségével széttépkedjük. Az apróra vágott vöröshagymát kissé lepirítjuk a csirkéből visszamaradt zsiradékon, majd mehet bele a szintén apróra vágott fokhagyma, a fűszerek és a passata. Pár percig kevergetjük, majd beleforgatjuk a szálaira szedett csirkét is. A tortillalapo közepére halmozunk egy sávban a paradicsomos-csirkés töltelékből, erre kerül kevés reszelt sajt, chipsmorzsa, majd feltekerjük őket. Ezt követően egy tepsibe fektetjük a tekercseket. A tejfölös mártáshoz összekeverjük a tejfölt és a tejszínt az apróra vágott chipotle paprikával, sózzuk, borsozzuk, és az egészet a tortillatekercsekre öntjük. Ezután megszórjuk reszelt cheddarral és chipsmorzsával és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük. És kész is van a nagy kedvenc csirkés enchilada.

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Az enchilada a kollégák egyik nagy kedvence a szerkesztőségben. Sok-sok pirult sajt, szaftos tortillatekercsek marhával vagy ez esetben csirkével töltve. ISTENI! Most ráadásul megbolondítottuk egy kevés chipsmorzsával is, hogy még pikánsabb ízeket kapjunk. ;)

Hozzávalók

2 - 3 főre
A csirkéhez
2 ek
olívaolaj
300 g
csirkemell
só,bors
A szószhoz
1 fej
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 tk
oregánó
1 mk
római kömény
1 mk
cayenne bors
300 ml
passata (passzírozott paradicsom)
só, bors
A tetejére
200 g
tejföl
1 tk
chipotle paprika
só, bors
1 zacskó
sós chips
Az összeállításhoz
4 db
tortillalap
2 marék
reszelt vörös cheddar sajt
sós chips
120 ml
tejszín
A csirkemellet nagyobb darabokra vágjuk és kevés olívaolajon megsütjük, majd két villa segítségével széttépkedjük. Az apróra vágott vöröshagymát kissé lepirítjuk a csirkéből visszamaradt zsiradékon, majd mehet bele a szintén apróra vágott fokhagyma, a fűszerek és a passata. Pár percig kevergetjük, majd beleforgatjuk a szálaira szedett csirkét is. A tortillalapo közepére halmozunk egy sávban a paradicsomos-csirkés töltelékből, erre kerül kevés reszelt sajt, chipsmorzsa, majd feltekerjük őket. Ezt követően egy tepsibe fektetjük a tekercseket. A tejfölös mártáshoz összekeverjük a tejfölt és a tejszínt az apróra vágott chipotle paprikával, sózzuk, borsozzuk, és az egészet a tortillatekercsekre öntjük. Ezután megszórjuk reszelt cheddarral és chipsmorzsával és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük. És kész is van a nagy kedvenc csirkés enchilada.

Ha tetszett a Csirkés enchilada chipsmorzsával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept