Bármilyen csirkés saláta könnyen beilleszthető a diétába, itt még pluszban a recept is könnyű. A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, majd egy sütőbe tehető serpenyőben, magas hőmérsékleten körbepirítjuk az olajon. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 8 percre (a serpenyőben).
A tojásokat hideg vízben elkezdjük forralni magas hőmérsékleten, és forrástól számítva 6 percig főzzük őket. Egyből hideg vízbe rakjuk át, és ha kihűltek, megtisztítjuk őket.
A madársalátát, a rukkolát és a bébispenótot összekeverjük, és egy nagyobb tálba rakjuk.
A kaprot és a petrezselymet apróra vágjuk. Egy kis tálban alaposan összekeverjük a mustárt, az olívaolajat, a citromlevet és a mézet, sózzuk, borsozzuk, majd belekeverjük az összevágott zöldfűszereket, és az egészet összeforgatjuk a salátamixszel.
A salátát elosztjuk a tányérokon, rárakjuk a felszeletelt húst és a félbevágott főtt tojásokat, és tálaljuk.
- Előkészítési idő: 10 perc
- Elkészítési idő: kb. 30 perc
- Összesen: kb. 40 perc
