Csirkehúsos ételek

Csirkesalisszendvics

Csirkesalis szendvics
Csirkesalis szendvics

Hozzávalók
2 db
csirkemell
bors
2 tk
fokhagymapor
2 ek
worcestershire szósz
3 ek
méz
200 g
görög joghurt
3 ek
majonéz
1 db
citrom
0.5 csokor
kapor
0.5 csokor
petrezselyem
2 db
érett avokádó
Az összeállításhoz
8 szelet
kovászos kenyér
2 szál
angol zeller
4 db
hónapos retek
2 db
paradicsom

Elkészítés
  1. Első lépésként begyújtjuk a grillt, hogy jó forró legyen, majd a csirkemelleket bepácoljuk sóval, borssal, fokhagymaporral, Worcestershire szósszal és mézzel. Jól átforgatjuk, és forró grillen, lecsukott fedővel, oldalanként 4-5 perc alatt megsütjük. 

  2. A megsült csirkét szeletekre vágjuk és aprítóba tesszük a joghurttal és a majonézzel. Sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a levét is.

  3. Hozzáadjuk a kaprot és a petrezselyemleveleket, majd a megpucolt, kimagozott avokádókat is. Az egészet krémesre turmixoljuk.

  4. Az összeállításhoz a kenyérszeletekből minden másodikra kenünk egy jó nagy adagot a csirkesaliból, pakolunk rá a felszeletelt zöldségekből, és lezárjuk egy másik szelet kenyérrel. 

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Kenterbe veri az utasellátós rántott húsos szendvicset, csak győzz belőle eleget csinálni. És a legjobb, hogy akár maradék sült csirkéből is el tudod készíteni a salit.

Ez a csirkesalis szendvics tökéletes példa arra, hogyan lehet a maradék sült csirkét kreatívan és ízletesen újragondolni. A krémes, joghurtos alapú töltelékhez friss zöldfűszerek és avokádó adja a lendületet, míg a grillen sült hús füstös aromája minden falatban visszaköszön. Ha nincs grill, serpenyőben is működik – a lényeg, hogy a hús szaftos maradjon. A kovászos kenyér és a ropogós zöldségek pedig már csak rátesznek egy lapáttal.

Hozzávalók

4 fő részére
2 db
csirkemell
bors
2 tk
fokhagymapor
2 ek
worcestershire szósz
3 ek
méz
200 g
görög joghurt
3 ek
majonéz
1 db
citrom
0.5 csokor
kapor
0.5 csokor
petrezselyem
2 db
érett avokádó
Az összeállításhoz
8 szelet
kovászos kenyér
2 szál
angol zeller
4 db
hónapos retek
2 db
paradicsom

Elkészítés

  1. Első lépésként begyújtjuk a grillt, hogy jó forró legyen, majd a csirkemelleket bepácoljuk sóval, borssal, fokhagymaporral, Worcestershire szósszal és mézzel. Jól átforgatjuk, és forró grillen, lecsukott fedővel, oldalanként 4-5 perc alatt megsütjük. 

  2. A megsült csirkét szeletekre vágjuk és aprítóba tesszük a joghurttal és a majonézzel. Sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a levét is.

  3. Hozzáadjuk a kaprot és a petrezselyemleveleket, majd a megpucolt, kimagozott avokádókat is. Az egészet krémesre turmixoljuk.

  4. Az összeállításhoz a kenyérszeletekből minden másodikra kenünk egy jó nagy adagot a csirkesaliból, pakolunk rá a felszeletelt zöldségekből, és lezárjuk egy másik szelet kenyérrel. 

Ha tetszett a Csirkesalis szendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept