Első lépésként begyújtjuk a grillt, hogy jó forró legyen, majd a csirkemelleket bepácoljuk sóval, borssal, fokhagymaporral, Worcestershire szósszal és mézzel. Jól átforgatjuk, és forró grillen, lecsukott fedővel, oldalanként 4-5 perc alatt megsütjük.
A megsült csirkét szeletekre vágjuk és aprítóba tesszük a joghurttal és a majonézzel. Sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a levét is.
Hozzáadjuk a kaprot és a petrezselyemleveleket, majd a megpucolt, kimagozott avokádókat is. Az egészet krémesre turmixoljuk.
Az összeállításhoz a kenyérszeletekből minden másodikra kenünk egy jó nagy adagot a csirkesaliból, pakolunk rá a felszeletelt zöldségekből, és lezárjuk egy másik szelet kenyérrel.
Csirkesalisszendvics
Kenterbe veri az utasellátós rántott húsos szendvicset, csak győzz belőle eleget csinálni. És a legjobb, hogy akár maradék sült csirkéből is el tudod készíteni a salit.
Ez a csirkesalis szendvics tökéletes példa arra, hogyan lehet a maradék sült csirkét kreatívan és ízletesen újragondolni. A krémes, joghurtos alapú töltelékhez friss zöldfűszerek és avokádó adja a lendületet, míg a grillen sült hús füstös aromája minden falatban visszaköszön. Ha nincs grill, serpenyőben is működik – a lényeg, hogy a hús szaftos maradjon. A kovászos kenyér és a ropogós zöldségek pedig már csak rátesznek egy lapáttal.
Hozzávalók
Az összeállításhoz
Elkészítés
Első lépésként begyújtjuk a grillt, hogy jó forró legyen, majd a csirkemelleket bepácoljuk sóval, borssal, fokhagymaporral, Worcestershire szósszal és mézzel. Jól átforgatjuk, és forró grillen, lecsukott fedővel, oldalanként 4-5 perc alatt megsütjük.
A megsült csirkét szeletekre vágjuk és aprítóba tesszük a joghurttal és a majonézzel. Sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a levét is.
Hozzáadjuk a kaprot és a petrezselyemleveleket, majd a megpucolt, kimagozott avokádókat is. Az egészet krémesre turmixoljuk.
Az összeállításhoz a kenyérszeletekből minden másodikra kenünk egy jó nagy adagot a csirkesaliból, pakolunk rá a felszeletelt zöldségekből, és lezárjuk egy másik szelet kenyérrel.

Ez a szendvics nemcsak piknikhez vagy uzsonnásdobozba tökéletes, hanem egy lusta vasárnapi brunch sztárja is lehet. Tálalhatod mellé egyszerű zöldsalátát, vagy dobj mellé egy marék chipszet, ha épp úgy esik jól. :)
Még több szendó receptet találsz az oldalunkon!
Sültcékla-krémes, fetás szendvics
Ha tetszett a Csirkesalis szendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!