A megtisztított, de még héjas céklákat alufóliába csomagoljuk, tepsire tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben 1-1,5 órán át sütjük.
Villával ellenőrizzük a készültséget: ha ellenállás nélkül beleszalad a villa, akkor megpuhultak a céklák.
A sütés végeztével folyó hideg víz alatt, egy kanál segítségével meghámozzuk őket, majd egy turmixgépbe tesszük.
Hozzáadjuk a fokhagymát, a joghurtot, a tormát, a sót és a borsot, a petrezselymet és az olívaolajat, majd az egészet homogénre turmixoljuk.
A kenyérszeleteket meglocsoljuk olívaolajjal, és egy forró serpenyőben lepirítjuk mindkét oldalukat.
Mind a négy szeletet megkenjük a céklakrémmel, kettőre madársalátát helyezünk, majd rámorzsoljuk a sajtot. A két, csupán céklakrémmel megkent kenyeret ráfordítjuk a szendvicsre, és már fogyaszthatjuk is.
Sültcékla-krémes,fetásszendvics
Egy nagyon cuccos, ízgazdag vega szendvics, amit ha eszel, eszedbe sem jut, hogy te valaha nem szeretted a céklát.

Vega
A cékla tipikusan az a zöldség, amit gyerekkorban vagy utáltunk, vagy nem értettük, miért van ott a tányéron – aztán felnőttként rájövünk, hogy valójában egy szuperhős lilában. Nemcsak színpadra termett a mélybordó árnyalatával, de brutál jótékony hatásai is vannak: tele van vassal, C-vitaminnal, antioxidánsokkal, és állítólag még a sportteljesítményt is javítja. A frissen sütött cékla földes-édes íze teljesen más dimenzió, mint a bolti savanyított verzió, szóval ha eddig csak üvegből ismerted, most jött el az ideje a nagy újratalálkozásnak.
Hozzávalók
A szendvicshez
Elkészítés
A megtisztított, de még héjas céklákat alufóliába csomagoljuk, tepsire tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben 1-1,5 órán át sütjük.
Villával ellenőrizzük a készültséget: ha ellenállás nélkül beleszalad a villa, akkor megpuhultak a céklák.
A sütés végeztével folyó hideg víz alatt, egy kanál segítségével meghámozzuk őket, majd egy turmixgépbe tesszük.
Hozzáadjuk a fokhagymát, a joghurtot, a tormát, a sót és a borsot, a petrezselymet és az olívaolajat, majd az egészet homogénre turmixoljuk.
A kenyérszeleteket meglocsoljuk olívaolajjal, és egy forró serpenyőben lepirítjuk mindkét oldalukat.
Mind a négy szeletet megkenjük a céklakrémmel, kettőre madársalátát helyezünk, majd rámorzsoljuk a sajtot. A két, csupán céklakrémmel megkent kenyeret ráfordítjuk a szendvicsre, és már fogyaszthatjuk is.

A céklát azért is érdemes egészben, héjastul sütni alufóliába csomagolva, így megőrzi a nedvességét, és nem lesz vízízű, mint főzve. Ha gyorsítanál, előfőzött cékla is játszik, de az ízében nem lesz ugyanaz. A krém 2-3 napig simán eláll hűtőben, és nemcsak szendvicsre kenve jó: mártogatósnak is szuper, pitával vagy zöldségekkel. A kenyérnél jöhet valami ropogós – kovászos, magvas, pirított –, mert a lágy krém és a sós feta igényel némi állagot is.
A sültcékla-krémes, fetás szendvics receptjén túl is vannak mennyei szendvicseink!
Ha tetszett a Sültcékla-krémes, fetás szendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!