Brutális kaják

Csőbensültcsirkés-brokkolisnokedli

Csőben sült csirkés-brokkolis nokedli

Hozzávalók
2 gerezd
fokhagyma
1 fej
hagyma
(kisebb)
500 g
csirkemellfilé
1 púpozott tk
durvára őrölt bors
800 ml
tej
400 g
brokkoli
200 g
cheddar
1 púpozott ek
liszt
fél db szerecsendió
A nokedlihez
2 db
tojás
1 púpozott tk
300 ml
víz
500 g
liszt
Az összerakáshoz
20 g
vaj
3 púpozott ek
zsemlemorzsa
1 csokor
petrezselyemzöld
50 g
cheddar a tetejére
150 ml
tejszín
40 g
vaj
A tejszínes raguhoz

Elkészítés

A csirkés nokedli ragujához először a zúzott fokhagymát a vajon megpirítjuk, majd mehet rá a finomra vágott hagyma. 

A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, és a hagymás alapra tesszük, majd alaposan átpirítjuk. 

Felöntjük a forró tejjel, beleszórjuk a rózsákra szedett brokkolit, majd ha felforr, hozzáadjuk a lereszelt, liszttel elkevert cheddart, és felöntjük a tejszínnel is.

Fűszerezzük a szerecsendióval, és csak addig főzzük alacsony lángon, hogy a brokkoli még roppanós legyen, majd sózzuk és borsozzuk.

Egy nagy lábasban vizet forralunk egy nagy csipet sóval. 

A nokedlihez a tojást és a sót elkeverjük a vízben, majd ezt a keveréket ráöntjük a lisztre, és gyorsan összedolgozzuk. A forrásban lévő vízbe szaggatjuk.

6-8 percig főzzük, majd szűrőkanállal átszedjük a sajtos mártásba.

Kivajazunk egy 20x30 cm-es tepsit, beleszórjuk a zsemlemorzsát, majd rázogatva elegyengetjük benne, hogy mindenhova jusson belőle.

A mártásos galuskába keverjük a finomra vágott petrezselyemzöldet, majd a tepsibe szedjük, a tetejére sajtot szórunk, és 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

csoben-sult-csirkes-brokkolis-nokedli
Csőben sült csirkés nokedli brokkolival (Fotó: Erdőháti Áron/Street Kitchen)

Elkészítési idő:

www.streetkitchen.hu

Nem csak a kacsa fogja nyelni a nokedlit, ha ilyen szuper étel készül belőle. Próbáld ki te is!

Hozzávalók

5 - 6 főre
2 gerezd
fokhagyma
1 fej
hagyma
(kisebb)
500 g
csirkemellfilé
1 púpozott tk
durvára őrölt bors
800 ml
tej
400 g
brokkoli
200 g
cheddar
1 púpozott ek
liszt
fél db szerecsendió
A nokedlihez
2 db
tojás
1 púpozott tk
300 ml
víz
500 g
liszt
Az összerakáshoz
20 g
vaj
3 púpozott ek
zsemlemorzsa
1 csokor
petrezselyemzöld
50 g
cheddar a tetejére
150 ml
tejszín
40 g
vaj
A tejszínes raguhoz

A csirkés nokedli ragujához először a zúzott fokhagymát a vajon megpirítjuk, majd mehet rá a finomra vágott hagyma. 

A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, és a hagymás alapra tesszük, majd alaposan átpirítjuk. 

Felöntjük a forró tejjel, beleszórjuk a rózsákra szedett brokkolit, majd ha felforr, hozzáadjuk a lereszelt, liszttel elkevert cheddart, és felöntjük a tejszínnel is.

Fűszerezzük a szerecsendióval, és csak addig főzzük alacsony lángon, hogy a brokkoli még roppanós legyen, majd sózzuk és borsozzuk.

Egy nagy lábasban vizet forralunk egy nagy csipet sóval. 

A nokedlihez a tojást és a sót elkeverjük a vízben, majd ezt a keveréket ráöntjük a lisztre, és gyorsan összedolgozzuk. A forrásban lévő vízbe szaggatjuk.

6-8 percig főzzük, majd szűrőkanállal átszedjük a sajtos mártásba.

Kivajazunk egy 20x30 cm-es tepsit, beleszórjuk a zsemlemorzsát, majd rázogatva elegyengetjük benne, hogy mindenhova jusson belőle.

A mártásos galuskába keverjük a finomra vágott petrezselyemzöldet, majd a tepsibe szedjük, a tetejére sajtot szórunk, és 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

csoben-sult-csirkes-brokkolis-nokedli
Csőben sült csirkés nokedli brokkolival (Fotó: Erdőháti Áron/Street Kitchen)

Elkészítési idő:

Ha tetszett a Csőben sült csirkés-brokkolis nokedli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept