A csirkés nokedli ragujához először a zúzott fokhagymát a vajon megpirítjuk, majd mehet rá a finomra vágott hagyma.
A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, és a hagymás alapra tesszük, majd alaposan átpirítjuk.
Felöntjük a forró tejjel, beleszórjuk a rózsákra szedett brokkolit, majd ha felforr, hozzáadjuk a lereszelt, liszttel elkevert cheddart, és felöntjük a tejszínnel is.
Fűszerezzük a szerecsendióval, és csak addig főzzük alacsony lángon, hogy a brokkoli még roppanós legyen, majd sózzuk és borsozzuk.
Egy nagy lábasban vizet forralunk egy nagy csipet sóval.
A nokedlihez a tojást és a sót elkeverjük a vízben, majd ezt a keveréket ráöntjük a lisztre, és gyorsan összedolgozzuk. A forrásban lévő vízbe szaggatjuk.
6-8 percig főzzük, majd szűrőkanállal átszedjük a sajtos mártásba.
Kivajazunk egy 20x30 cm-es tepsit, beleszórjuk a zsemlemorzsát, majd rázogatva elegyengetjük benne, hogy mindenhova jusson belőle.
A mártásos galuskába keverjük a finomra vágott petrezselyemzöldet, majd a tepsibe szedjük, a tetejére sajtot szórunk, és 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

Elkészítési idő: