Street Kitchen

Csőbensültkaralábé

Csőben sült karalábé

Hozzávalók
4 db
karalábé
(200 g/db)
2 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
6 gerezd
fokhagyma
2 tk
kristálycukor
só, bors
½ csokor bazsalikom
A besamelhez
50 g
vaj
35 g
finomliszt
500 ml
tej
só, bors
0.5 tk
őrölt szerecsendió
Az összeállításhoz
150 g
edami sajt
A tálaláshoz
½ csokor petrezselyem
50 g
vaj

Elkészítés

A karalábékat megpucoljuk és 1 cm-es szeletekre vágjuk, majd bő, enyhén sós vízben előfőzzük őket kb. 10 perc alatt. Akkor jó, ha marad egy kis roppanása a zöldségnek. Leszűrjük és félretesszük. 

Egy serpenyőben, közepesen magas hőfokon megkaramellizáljuk a vajon a félfőre vágott vöröshagymát és a szeletelt fokhagymát a cukorral kb. 10 perc alatt, közben sózzuk és borsozzuk, majd ha elkészültünk, belekeverjük a finomra vágott bazsalikomot és félrerakjuk. 

A besamelhez közepesen magas hőfokon, egy lábasban habzásig melegítjük a vajat, majd ráöntjük a lisztet és 1 percig pirítjuk. Felöntjük a hideg tejjel, amit egy habverővel folyamatosan keverünk, közben sózzuk, borsozzuk és ízesítjük a szerecsendióval. Forrástól számítva 2-3 percig főzzük a besamelt, majd lehúzzuk a tűzről. 

Egy tepsibe rétegezzük félig fedve a karalábészeleteket, az egészet beborítjuk a pirított vajas, bazsalikomos hagymával, és leöntjük a besamellel. A tetejére szórjuk a reszelt edami sajtot, és betesszük grill funkción a 230 fokra előmelegített sütőbe kb. 15 percre, míg a sajt szépen rápirul. Utána már szedhetjük is tányérra a csőben sült karalábét, amit megszórunk finomra vágott petrezselyemmel. 

Csőben sült karalábé
Csőben sült karalábé (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Sütési idő: 20 perc 

A csőben sült karalábé mellett valami igazán kiadós és ellenállhatatlanul finom fogásra vágysz? Érdemes kipróbálnod ezeket a tuti csőben sült ételeket is:

Csőben sült kukoricás csirke

Csőben sült csirkés tészta

Padlizsán csőben sütve

www.streetkitchen.hu

A csőben sült receptek eléggé népszerűek az egyszerűségük miatt. Köretként is funkcionálnak, illetve főételként szintén megállják a helyüket. Lássuk, hogy egy igazi tavaszi zöldségből mit lehet kihozni.

Hozzávalók

4 főre
4 db
karalábé
(200 g/db)
2 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
6 gerezd
fokhagyma
2 tk
kristálycukor
só, bors
½ csokor bazsalikom
A besamelhez
50 g
vaj
35 g
finomliszt
500 ml
tej
só, bors
0.5 tk
őrölt szerecsendió
Az összeállításhoz
150 g
edami sajt
A tálaláshoz
½ csokor petrezselyem
50 g
vaj

A karalábékat megpucoljuk és 1 cm-es szeletekre vágjuk, majd bő, enyhén sós vízben előfőzzük őket kb. 10 perc alatt. Akkor jó, ha marad egy kis roppanása a zöldségnek. Leszűrjük és félretesszük. 

Egy serpenyőben, közepesen magas hőfokon megkaramellizáljuk a vajon a félfőre vágott vöröshagymát és a szeletelt fokhagymát a cukorral kb. 10 perc alatt, közben sózzuk és borsozzuk, majd ha elkészültünk, belekeverjük a finomra vágott bazsalikomot és félrerakjuk. 

A besamelhez közepesen magas hőfokon, egy lábasban habzásig melegítjük a vajat, majd ráöntjük a lisztet és 1 percig pirítjuk. Felöntjük a hideg tejjel, amit egy habverővel folyamatosan keverünk, közben sózzuk, borsozzuk és ízesítjük a szerecsendióval. Forrástól számítva 2-3 percig főzzük a besamelt, majd lehúzzuk a tűzről. 

Egy tepsibe rétegezzük félig fedve a karalábészeleteket, az egészet beborítjuk a pirított vajas, bazsalikomos hagymával, és leöntjük a besamellel. A tetejére szórjuk a reszelt edami sajtot, és betesszük grill funkción a 230 fokra előmelegített sütőbe kb. 15 percre, míg a sajt szépen rápirul. Utána már szedhetjük is tányérra a csőben sült karalábét, amit megszórunk finomra vágott petrezselyemmel. 

Csőben sült karalábé
Csőben sült karalábé (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Sütési idő: 20 perc 

A csőben sült karalábé mellett valami igazán kiadós és ellenállhatatlanul finom fogásra vágysz? Érdemes kipróbálnod ezeket a tuti csőben sült ételeket is:

Csőben sült kukoricás csirke

Csőben sült csirkés tészta

Padlizsán csőben sütve

Ha tetszett a Csőben sült karalábé receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept