Csőben sült ételek

Csőbensülttúróscsusza

Csőben sült túrós csusza
Csőben sült túrós csusza

Hozzávalók
200 g
füstölt kenyérszalonna
100 g
kolozsvári szalonna
250 g
csuszatészta
500 g
túró
120 g
tejföl
2 szál
újhagyma
A besamelhez
500 ml
tej
50 g
vaj
2 ek
finomliszt
bors
A tetejére
80 g
tejföl

Elkészítés
  1. A kenyérszalonnát apró kockákra vágjuk, a kolozsvárit pedig felcsíkozzuk és egy kisebb lábasban ropogósra pirítjuk.

  2. A tésztát bő, sós, forró vízben kifőzzük a csomagoláson jelzett időintervallum alsó határáig, majd leszűrjük, és egy tálban összekeverjük a szalonnapörcökkel és a kisült zsír felével. Nem baj, ha nem fő meg teljesen a tészta, hiszen a végső puhaságát majd a besamelben sütve nyeri el.

  3. A besamelhez felforraljuk a tejet, a vajat pedig megolvasztjuk egy lábasban, rászórjuk a lisztet, elkeverjük, majd felöntjük a tejjel és sűrűsödésig kevergetjük, közben sózzuk, borsozzuk.

  4. A tésztához hozzákeverjük a túrót, a tejfölt és a besamelt is, ha szükséges, még egy picit sózzuk, és hozzákeverjük a felkarikázott újhagymát.

  5. Egy 15x25 cm-es tepsit kikenünk a maradék szalonnazsírból egy kevéssel, és belesimítjuk a tésztát. Megkenjük a tetejét tejföllel, és 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.

www.streetkitchen.hu

A túrós csusza mennyei fogás a mindennapokra és sütőbe bedobva igazi különlegességgé változik. A krémes tejföl és ropogós szalonna párosát nem lehet megunni, akárhányszor próbálja az ember.

A csőben sült túrós csusza egy klasszikus magyar fogás, amit most egy kicsit ünnepibb, gazdagabb formában tálalunk. A krémes besamel, a ropogós szalonnakockák és a lágy túró tökéletesen harmonizálnak, így ez az étel nyugodtan válhat a családi ebédek vagy a hétvégi lakomák sztárjává.

Hozzávalók

4 főre
200 g
füstölt kenyérszalonna
100 g
kolozsvári szalonna
250 g
csuszatészta
500 g
túró
120 g
tejföl
2 szál
újhagyma
A besamelhez
500 ml
tej
50 g
vaj
2 ek
finomliszt
bors
A tetejére
80 g
tejföl

Elkészítés

  1. A kenyérszalonnát apró kockákra vágjuk, a kolozsvárit pedig felcsíkozzuk és egy kisebb lábasban ropogósra pirítjuk.

  2. A tésztát bő, sós, forró vízben kifőzzük a csomagoláson jelzett időintervallum alsó határáig, majd leszűrjük, és egy tálban összekeverjük a szalonnapörcökkel és a kisült zsír felével. Nem baj, ha nem fő meg teljesen a tészta, hiszen a végső puhaságát majd a besamelben sütve nyeri el.

  3. A besamelhez felforraljuk a tejet, a vajat pedig megolvasztjuk egy lábasban, rászórjuk a lisztet, elkeverjük, majd felöntjük a tejjel és sűrűsödésig kevergetjük, közben sózzuk, borsozzuk.

  4. A tésztához hozzákeverjük a túrót, a tejfölt és a besamelt is, ha szükséges, még egy picit sózzuk, és hozzákeverjük a felkarikázott újhagymát.

  5. Egy 15x25 cm-es tepsit kikenünk a maradék szalonnazsírból egy kevéssel, és belesimítjuk a tésztát. Megkenjük a tetejét tejföllel, és 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.

Ha tetszett a Csőben sült túrós csusza receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept