Fantasztikus desszertek

Csokihaboscsokispitefügével

Csokihabos csokis pite fügével

Hozzávalók
A tésztához
A krémhez
170 g
liszt
35 g
átszitált kakaópor
40 g
darált pisztácia
1 csipet
60 g
porcukor
1 db
tojás
60 g
cukor
50 ml
tej
160 g
étcsokoládé
40 g
cukor
3 db
tojás
A tetejére
6 db
füge negyedelve
30 g
olvasztott étcsokoládé
10 szem
pisztácia apróra vágva
120 g
vaj
110 g
vaj

Elkészítés
[caption id="attachment_12157950" align="aligncenter" width="768"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 27 cm átmérőjűre és belehelyezzük egy piteformába. Kicsit belenyomkodjuk a tésztát a formába és a szélére is és levágjuk a felesleges részeket. Hűtőbe rakjuk kb. 30 percre. A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A pitét kivesszük a hűtőből, és “vakon” sütjük (alufólia+sütőbab) 8-10 percig, majd sütőbab nélkül még 5 percig. A vajat a cukrot és a tejet összemelegítjük, az összetört csokira öntjük és mikor felolvadt, homogénre keverjük. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a csokis részt, átkeverjük és az elősütött pitealapra öntjük. A fügéket negyedelve a csokis rétegre pakoljuk és 160 fokos sütőben kb. 35 percig sütjük a pitét. Mikor megsült, kihűlt olvasztott csokival és apróra vágott pisztáciával díszítjük.[caption id="attachment_12157951" align="aligncenter" width="1079"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]

www.streetkitchen.hu

A Fügés receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Ha van valami amiből sosem elég, akkor azok a csokis édességek. Éppen ezért mi próbálunk minél többet gyártani nektek és természetesen megosztjuk veletek a jobbnál-jobb recepteket is. Szerencsére még fügét is lehet kapni, szóval adott volt, hogy most bizony egy csokis sütike fog készülni fügével a tetején.

Hozzávalók

1
A tésztához
A krémhez
170 g
liszt
35 g
átszitált kakaópor
40 g
darált pisztácia
1 csipet
60 g
porcukor
1 db
tojás
60 g
cukor
50 ml
tej
160 g
étcsokoládé
40 g
cukor
3 db
tojás
A tetejére
6 db
füge negyedelve
30 g
olvasztott étcsokoládé
10 szem
pisztácia apróra vágva
120 g
vaj
110 g
vaj
[caption id="attachment_12157950" align="aligncenter" width="768"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 27 cm átmérőjűre és belehelyezzük egy piteformába. Kicsit belenyomkodjuk a tésztát a formába és a szélére is és levágjuk a felesleges részeket. Hűtőbe rakjuk kb. 30 percre. A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A pitét kivesszük a hűtőből, és “vakon” sütjük (alufólia+sütőbab) 8-10 percig, majd sütőbab nélkül még 5 percig. A vajat a cukrot és a tejet összemelegítjük, az összetört csokira öntjük és mikor felolvadt, homogénre keverjük. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a csokis részt, átkeverjük és az elősütött pitealapra öntjük. A fügéket negyedelve a csokis rétegre pakoljuk és 160 fokos sütőben kb. 35 percig sütjük a pitét. Mikor megsült, kihűlt olvasztott csokival és apróra vágott pisztáciával díszítjük.[caption id="attachment_12157951" align="aligncenter" width="1079"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]

Ha tetszett a Csokihabos csokis pite fügével receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept