Fantasztikus desszertek

Csokis-meggyespalacsinta

Csokis-meggyes palacsinta
csokis meggyes palacsinta

Hozzávalók
170 ml
tejszín
A töltelékhez
450 g
fagyasztott meggy
150 g
cukor
1 ek
étkezési keményítő
10 g
vaníliás cukor
0.5 mk
őrölt fahéj
40 g
étcsoki
A tésztához
150 g
liszt
1 csipet
1 tk
porcukor
3 db
tojás
300 ml
tej
100 ml
szódavíz
20 ml
olaj
A csokiöntethez
150 g
étcsoki
1 mk
vaníliaaroma

Elkészítés

A csokis-meggyes palacsinta elkészítéséhez először a tölteléket csináljuk meg, amihez a meggyet és a cukrot egy edényben, kb. 8 percig forraljuk, hogy kissé ragusabb legyen. A keményítőt elkeverjük a vaníliás cukorral és a fahéjjal, majd belekeverjük a meggyraguba és egyet forralunk rajta, hogy besűrűsödjön, végül belekeverjük az étcsokit is.

A palacsintatészta minden hozzávalóját egy magasabb falú edénybe rakjuk, és botmixerrel alaposan leturmixoljuk. Ha szükséges, egy szűrőn átszűrjük a tésztát, hogy csomómentes legyen. Ezután egy adagot eloszlatunk a közepesen felhevített palacsintasütőben, és pár perc alatt mindkét oldalát megsütjük.

A palacsinták közepén egy sávban eloszlatjuk a meggyragut, és feltekerjük őket. A csokiöntethez a tejszínt jól felmelegítjük, de nem szükséges forralni, majd leöntjük vele az étcsokidarabokat. Mikor felolvadt, elkeverjük benne a vaníliaaromát, és ezzel meglocsolva tálaljuk a palacsintákat.

Elkészítési idő: 30-40 perc

csokis meggyes palacsinta
Csokis-meggyes palacsinta

Még több palacsintaaaaaa:

Epres-túrós palacsinta

Cukormentes tiramisu-palacsinta

www.streetkitchen.hu

A palacsinta egy örök klasszikus, amit számtalan töltelékkel megtölthetünk. Mi most egy fantasztikus csokis-meggyes kombót választottunk.

Hozzávalók

8 - 10 darabhoz
170 ml
tejszín
A töltelékhez
450 g
fagyasztott meggy
150 g
cukor
1 ek
étkezési keményítő
10 g
vaníliás cukor
0.5 mk
őrölt fahéj
40 g
étcsoki
A tésztához
150 g
liszt
1 csipet
1 tk
porcukor
3 db
tojás
300 ml
tej
100 ml
szódavíz
20 ml
olaj
A csokiöntethez
150 g
étcsoki
1 mk
vaníliaaroma

A csokis-meggyes palacsinta elkészítéséhez először a tölteléket csináljuk meg, amihez a meggyet és a cukrot egy edényben, kb. 8 percig forraljuk, hogy kissé ragusabb legyen. A keményítőt elkeverjük a vaníliás cukorral és a fahéjjal, majd belekeverjük a meggyraguba és egyet forralunk rajta, hogy besűrűsödjön, végül belekeverjük az étcsokit is.

A palacsintatészta minden hozzávalóját egy magasabb falú edénybe rakjuk, és botmixerrel alaposan leturmixoljuk. Ha szükséges, egy szűrőn átszűrjük a tésztát, hogy csomómentes legyen. Ezután egy adagot eloszlatunk a közepesen felhevített palacsintasütőben, és pár perc alatt mindkét oldalát megsütjük.

A palacsinták közepén egy sávban eloszlatjuk a meggyragut, és feltekerjük őket. A csokiöntethez a tejszínt jól felmelegítjük, de nem szükséges forralni, majd leöntjük vele az étcsokidarabokat. Mikor felolvadt, elkeverjük benne a vaníliaaromát, és ezzel meglocsolva tálaljuk a palacsintákat.

Elkészítési idő: 30-40 perc

csokis meggyes palacsinta
Csokis-meggyes palacsinta

Még több palacsintaaaaaa:

Epres-túrós palacsinta

Cukormentes tiramisu-palacsinta

Ha tetszett a Csokis-meggyes palacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept