Rétesek

Csokisrétes

Csokis rétes
Csokis rétes tányéron kávéval

Hozzávalók
1 csomag
réteslap
(6 lapos kiszerelés)
100 g
vaj
10 db
babapiskóta
300 g
étcsokoládé
2 ek
porcukor
1 tk
vaníliás cukor
1 db
narancs reszelt héja
2 ek
rum
A kenéshez
1 db
tojás
A tálaláshoz
porcukor

Elkészítés
  1. A réteslapokat kiterítjük, és egyenként lekenjük olvasztott vajjal, majd egymásra rétegezzük.

  2. A babapiskótákat durvára törjük, a csokoládét apróra vágjuk, és összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, a narancs reszelt héjával és a rummal.

  3. A keveréket a réteslap közepére halmozzuk egy csíkban, majd a széleket behajtva szorosan feltekerjük.

  4. A tetejét lekenjük felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.

  5. Szeletelve, porcukorral meghintve tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Van valami varázslatos abban, amikor a ropogósra sült réteslap összeolvad a krémesen olvadó csokoládéval. Ez a csokis rétes igazi kényeztető desszert: egyszerű hozzávalókból készül, mégis ünnepi hangulatot teremt – legyen szó vasárnapi ebédről vagy egy gyors hétköznapi édességvágyról.

A csokis rétes az a desszert, amit senkinek sem kell bemutatni: kívül vékony, ropogós rétestészta, belül olvadós, gazdag csokikrém – pont annyira édes, amennyire kell, és hogy feldobja a legborongósabb napot is. Akár a vasárnapi ebéd után, akár délutáni kávé mellé kerül az asztalra, mindig gyorsan eltűnik a tányérról.

Hozzávalók

1 rúd réteshez
1 csomag
réteslap
(6 lapos kiszerelés)
100 g
vaj
10 db
babapiskóta
300 g
étcsokoládé
2 ek
porcukor
1 tk
vaníliás cukor
1 db
narancs reszelt héja
2 ek
rum
A kenéshez
1 db
tojás
A tálaláshoz
porcukor

Elkészítés

  1. A réteslapokat kiterítjük, és egyenként lekenjük olvasztott vajjal, majd egymásra rétegezzük.

  2. A babapiskótákat durvára törjük, a csokoládét apróra vágjuk, és összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, a narancs reszelt héjával és a rummal.

  3. A keveréket a réteslap közepére halmozzuk egy csíkban, majd a széleket behajtva szorosan feltekerjük.

  4. A tetejét lekenjük felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.

  5. Szeletelve, porcukorral meghintve tálaljuk.

Csokis rétes tányéron
Csokis rétes (Fotó: Street Kitchen)

A jó csokis rétes titka a textúrákban rejlik: a tészta roppan, a töltelék krémes, a tetejére szórt porcukor pedig pont annyi pluszt ad, hogy ne lehessen neki ellenállni. A töltelékbe mehet étcsoki, tejcsoki vagy akár egy kis mogyorókrém is. A lényeg, hogy frissen, melegen tálald, amikor a csoki még lágyan folyik a belsejében.

A csokis rétes mellett van még bőven rétes recept a tarsolyunkban! Itt is van még három!

Vaníliapudingos meggyes rétes

Klasszik túrós rétes

Mohácsi túrós-meggyes rétes

Ha tetszett a csokis rétes receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése