Hirdetés
Green Kitchen

Csokis zabkása karamellizált banánnal

Hozzávalók

2
személyre
+

A zabkásához

2 db banán
180 g zabpehely
1 nagy ek holland kakaópor
200 ml víz
180 ml tej
4 ek méz

A karamellizált banánhoz

1 db banán
2 ek cukor

A tetejére

1 marék vegyes magkeverék (mandula, mogyoró, tökmag, dió stb)
csokipasztilla (vagy darabolt csoki)
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Csokis zabkása karamellizált banánnal

A zabkásában az a szuper, hogy rengeteg féle módon variálható, ráadásul gyorsan összedobható reggelire. Pakolhattok bele friss vagy aszalt gyümölcsöket, magokat, csokit, nagyjából bármit ami szimpi nektek és imádtok!
Kipróbáltam, jóóó lett!
16
Hirdetés

Hozzávalók

2
személyre
+

A zabkásához

2 db banán
180 g zabpehely
1 nagy ek holland kakaópor
200 ml víz
180 ml tej
4 ek méz

A karamellizált banánhoz

1 db banán
2 ek cukor

A tetejére

1 marék vegyes magkeverék (mandula, mogyoró, tökmag, dió stb)
csokipasztilla (vagy darabolt csoki)
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A zabkásához a banánokat egy villával pépesre törjük és egy lábasba rakjuk. Hozzákeverjük a zabpelyhet, a kakaóport, a vizet, a tejet és a mézet. Az egészet közepes lángon elkezdjük összemelegíteni és kb. 8-10 percig főzzük. A magvakat kicsit összevágjuk és egy serpenyőben lepirítjuk. A karamellizált banánhoz a banánt hosszában 3-4 felé vágjuk. Egy serpenyőbe rakjuk a cukrot és elkezdjük karamellizálni. Amikor megolvadt, belerakjuk a banánszeleteket és 1-2 percig karamellizáljuk mindkét oldalukat. A zabkását a banánnal és a pirított magokkal együtt tálaljuk.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások