A csokival töltött túrógombóc elkészítéséhez először a túrót egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a zablisztet, a zabpelyhet, a cukrot, a citrom reszelt héját és a sütőport, majd az egészet összedolgozzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a túrós masszába.
A kekszet egy aprítógépben vagy mozsárban összezúzzuk és egy forró, száraz serpenyőben 1 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a vajat, és megvárjuk, míg elolvad. Nedves kézzel, a golflabdánál kicsit nagyobb gombócokat formázunk, és mindegyik gombóc közepébe beledugunk egy kocka csokoládét.
Gyöngyöző vízben 3-4 perc alatt készre főzzük a gombócokat. Fontos, hogy a víz ne forrjon, mert szétesnek a gombócok. Közben a tejfölt összekeverjük a porcukorral, majd a megfőtt gombócokat a morzsába forgatjuk. Ne ijedjünk meg, viszonylag lazább szerkezetű gombócokat fogunk kapni, ami ahogy hűl, úgy kissé bekeményedik. Ha lesz ideje hűlni egyáltalán. :) Végül tányérba szedjük a gombócokat, és a cukros tejföllel tálaljuk.
Elkészítési idő: 30 perc
