A diós banánkenyér első lépése, hogy a banánokat egy keverőtálban villával szétnyomkodjuk, majd hozzáadjuk az összes többi alapanyagot, és kézi dagasztó segítségével egynemű masszát keverünk belőle kb. 5 perc alatt.
A sütőforma alját kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a tésztát, majd 165 fokra előmelegített sütőbe tesszük 30-35 percre. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a sütink. Pár perc pihentetés után kivesszük a formából és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Közben kis tálkákban felolvasztjuk a kétféle csokoládét, és kanállal rácsurgatjuk a kihűlt banánkenyér tetejére. Először az étcsokit, majd a fehéret, így tudjuk alakítani a „zebracsík” mintázatot. Pár szem egész dióval díszítjük, és már szelhetjük is a banánkenyeret.

- Elkészítési idő: 15 perc
- Sütési idő: 30-35 perc
A banánkenyér sokféleképpen variálható. A lényeg, hogy barna banánokból készítsétek: akkor lesz igazán szaftos az állaga és finom az íze! Ezek a receptek biztosan tetszeni fognak.
Proteines banánkenyér törökmogyoróval