Megúszós sütik

Csokoládés-diósbanánkenyér

Csokoládés-diós banánkenyér

Hozzávalók
3 db
érett banán
200 g
finomliszt
150 g
kristálycukor
100 g
lágy vaj
100 g
darált dió
3 ek
méz
2 db
tojás
1 csomag
vaníliás cukor
(8 g-os kiszerelés)
1 tk
mézeskalács-fűszerkeverék
1 tk
őrölt gyömbér
3 tk
sütőpor
A bevonáshoz
60 g
étcsokipasztilla
60 g
fehércsoki-pasztilla
A díszítéshez
6 - 8 szem
egész dió

Elkészítés

A diós banánkenyér első lépése, hogy a banánokat egy keverőtálban villával szétnyomkodjuk, majd hozzáadjuk az összes többi alapanyagot, és kézi dagasztó segítségével egynemű masszát keverünk belőle kb. 5 perc alatt. 

A sütőforma alját kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a tésztát, majd 165 fokra előmelegített sütőbe tesszük 30-35 percre. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a sütink. Pár perc pihentetés után kivesszük a formából és sütőrácson hagyjuk kihűlni. 

Közben kis tálkákban felolvasztjuk a kétféle csokoládét, és kanállal rácsurgatjuk a kihűlt banánkenyér tetejére. Először az étcsokit, majd a fehéret, így tudjuk alakítani a „zebracsík” mintázatot. Pár szem egész dióval díszítjük, és már szelhetjük is a banánkenyeret.

csokolades-dios-banankenyer (2)
Csokoládés-diós banánkenyér (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 30-35 perc

A banánkenyér sokféleképpen variálható. A lényeg, hogy barna banánokból készítsétek: akkor lesz igazán szaftos az állaga és finom az íze! Ezek a receptek biztosan tetszeni fognak.

Proteines banánkenyér törökmogyoróval

Banánkenyér + banános krém = banánkenyér-torta

Fitt banánkenyér

www.streetkitchen.hu

Nagy kedvencünk a banánkenyér, mert gyors, egyszerű és lehetetlen elrontani. Most felturbóztuk egy kis dióval, bevontuk csokoládéval, és egyből villantós desszert lett belőle!

Hozzávalók

1 10 x 30 cm-es sütőformához
3 db
érett banán
200 g
finomliszt
150 g
kristálycukor
100 g
lágy vaj
100 g
darált dió
3 ek
méz
2 db
tojás
1 csomag
vaníliás cukor
(8 g-os kiszerelés)
1 tk
mézeskalács-fűszerkeverék
1 tk
őrölt gyömbér
3 tk
sütőpor
A bevonáshoz
60 g
étcsokipasztilla
60 g
fehércsoki-pasztilla
A díszítéshez
6 - 8 szem
egész dió

A diós banánkenyér első lépése, hogy a banánokat egy keverőtálban villával szétnyomkodjuk, majd hozzáadjuk az összes többi alapanyagot, és kézi dagasztó segítségével egynemű masszát keverünk belőle kb. 5 perc alatt. 

A sütőforma alját kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a tésztát, majd 165 fokra előmelegített sütőbe tesszük 30-35 percre. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a sütink. Pár perc pihentetés után kivesszük a formából és sütőrácson hagyjuk kihűlni. 

Közben kis tálkákban felolvasztjuk a kétféle csokoládét, és kanállal rácsurgatjuk a kihűlt banánkenyér tetejére. Először az étcsokit, majd a fehéret, így tudjuk alakítani a „zebracsík” mintázatot. Pár szem egész dióval díszítjük, és már szelhetjük is a banánkenyeret.

csokolades-dios-banankenyer (2)
Csokoládés-diós banánkenyér (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 30-35 perc

A banánkenyér sokféleképpen variálható. A lényeg, hogy barna banánokból készítsétek: akkor lesz igazán szaftos az állaga és finom az íze! Ezek a receptek biztosan tetszeni fognak.

Proteines banánkenyér törökmogyoróval

Banánkenyér + banános krém = banánkenyér-torta

Fitt banánkenyér

Ha tetszett a Csokoládés-diós banánkenyér receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept