Húsvéti sütemények

Cukormenteshúsvétibabka

Cukormentes húsvéti babka

Hozzávalók
A tésztához
300 g
teljes kiőrlésű liszt
50 g
liszt
1 mk
2 ek
xilit
175 ml
tej
2 tk
szárított élesztő
1 db
tojássárgája
100 g
olvasztott vaj
100 g
olvasztott vaj
2 púpozott ek
hollandi kakaópor
100 g
xilit
A tetejére
2 ek
szeletelt mandula
A töltelékhez

Elkészítés

Tényleg higgyetek nekem, mikor azt modnom, hogy egy babka cukormentesen is lehet isteni. Ha ezt elkészítettétek, nem is akartok majd mást!

A liszteket, a sót és a xilitet elkeverjük egy tálban, a tejbe pedig belekeverjük az élesztőt. A tejes keveréket a lisztes keverékhez adjuk, és nagyjából összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a vajat. 7-8 perc alatt alaposan kidagasztjuk a tésztát, és lefedve egy órát hagyjuk kelni. Mivel ez egy nehezebb, sűrűbb tészta, nem fog a duplájára kelni. 

Közben összekeverjük a töltelék hozzávalóit. Ha megkelt a tészta, enyhén lisztezett deszkán kb. 30 x 40 cm-es téglalapra nyújtjuk (bár ha ti tudjátok, egészen vékonyra is kinyújhatjátok, úgy még több réteg fog látszani). 

Ezután lekenjük a kakaós krémmel úgy, hogy a hosszabbik szélénél 1 cm-t kihagyunk, hogy egyszerűbben lehessen feltekerni. Feltekerjük a hosszabbik oldalánál, az illesztésnél lenyomkodjuk, majd hosszában kettévágjuk a tekercset, és a két darabot, vágott felével fölfelé, összetekerjük. 

Sütőpapírral bélelt formába tesszük, megszórjuk a mandulával, és 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.

Cukormentes húsvéti babka

Ezeket is nézd meg:

Vegán mindenmentes minipalacsinta, áfonyaszósszal

Cukormentes kakaós csiga

www.streetkitchen.hu

Tudom, tudom, sokan szerettetek volna már egy ilyen receptet, most teszteltem, és csodás lett, úgyhogy most már azoknak sem kell lemondaniuk a babkáról, akik esetleg nem esznek cukrot. :)

Hozzávalók

1 kb. 35 cm hosszú kenyérformához:
A tésztához
300 g
teljes kiőrlésű liszt
50 g
liszt
1 mk
2 ek
xilit
175 ml
tej
2 tk
szárított élesztő
1 db
tojássárgája
100 g
olvasztott vaj
100 g
olvasztott vaj
2 púpozott ek
hollandi kakaópor
100 g
xilit
A tetejére
2 ek
szeletelt mandula
A töltelékhez

Tényleg higgyetek nekem, mikor azt modnom, hogy egy babka cukormentesen is lehet isteni. Ha ezt elkészítettétek, nem is akartok majd mást!

A liszteket, a sót és a xilitet elkeverjük egy tálban, a tejbe pedig belekeverjük az élesztőt. A tejes keveréket a lisztes keverékhez adjuk, és nagyjából összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a vajat. 7-8 perc alatt alaposan kidagasztjuk a tésztát, és lefedve egy órát hagyjuk kelni. Mivel ez egy nehezebb, sűrűbb tészta, nem fog a duplájára kelni. 

Közben összekeverjük a töltelék hozzávalóit. Ha megkelt a tészta, enyhén lisztezett deszkán kb. 30 x 40 cm-es téglalapra nyújtjuk (bár ha ti tudjátok, egészen vékonyra is kinyújhatjátok, úgy még több réteg fog látszani). 

Ezután lekenjük a kakaós krémmel úgy, hogy a hosszabbik szélénél 1 cm-t kihagyunk, hogy egyszerűbben lehessen feltekerni. Feltekerjük a hosszabbik oldalánál, az illesztésnél lenyomkodjuk, majd hosszában kettévágjuk a tekercset, és a két darabot, vágott felével fölfelé, összetekerjük. 

Sütőpapírral bélelt formába tesszük, megszórjuk a mandulával, és 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.

Cukormentes húsvéti babka

Ezeket is nézd meg:

Vegán mindenmentes minipalacsinta, áfonyaszósszal

Cukormentes kakaós csiga

Ha tetszett a Cukormentes húsvéti babka receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept