A cukormentes mákos-citromos keksz hozzávalóit összegyúrjuk, ügyelve, hogy minél kevesebb ideig érintkezzen a kézmeleggel, így a vaj nem melegszik át túlságosan. Fóliába csomagoljuk, és hűtőbe rakjuk 30 percre, hogy visszadermedjen tészta.
Miután kivettük a hűtőből, és kicsomagoltuk, enyhén lisztezett deszkán 3 mm vastagságúra nyújtjuk, és tetszőleges formákkal kiszaggatjuk, mivel a tészta formatartó, bátran játszhatunk a különböző alakzatokkal. A maradék tésztát újra összegyúrjuk, szaggatjuk, és addig ismételjük, ameddig el nem fogy. Amennyiben a tésztában a vaj túlságosan felmelegedne, tegyük vissza a hűtőbe dermedni egy kis időre.
Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk a linzereket, és 180 fokos sütőbe toljuk 15-17 percre. Miután kikerült a keksz a sütőből, hagyjuk szobahőmérsékleten kihűlni, utána fogyasztható. Kifejezetten jól tárolható nasi.

Kekszekből sosem elég, itt van néhány a Street Kitchen oldaláról: