A cukormentes, teljes kiőrlésű mézeskalács tésztájához a kétféle lisztet elkeverjük a mézeskalács-fűszerkeverékes sütőporral és a sóval.
A vajat átkeverjük az eritritporral, majd mehetnek bele egyenként a tojások és a tej is, végül a lisztes elegyet is belekeverjük. Ha túl lágynak tűnne a massza, fóliába csomagoljuk és 30 percre a hűtőbe rakjuk. Ha szépen nyújtható, akkor már dolgozhatunk is vele.
A tésztát lisztezett felületen 3-4 mm vastagra nyújtjuk, majd tetszőleges formákkal kiszaggatjuk, és sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket.
A mézeskalácsok tetejét lekenjük felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt készre sütjük.
Cukormentes, teljes kiőrlésű mézeskalács (Fotó: Street Kitchen)
Elkészítési idő: 20-30 perc
Sütési idő: 12-14 perc
Ünnepi aprósüteményekben nincs nálunk hiány, és gondolunk bizony mindenkire! Jöhetnek vegán vendégek, vagy olyanok, akik gluténmentesen étkeznek, és persze olyanok is akik mindenevők! A cukormentes mézeskalács mellett ezeket is készítsd el, ha a te vendégköröd is ilyen színes!
A cukormentes, teljes kiőrlésű mézeskalács a válasz arra, hogyan legyen kevésbé cukorsokkos a karácsony idén.
Cukormentes
Hozzávalók
50 darabhoz
300 g
teljes kiőrlésű liszt
200 g
finomliszt + a nyújtáshoz
1 csomag
sütőpor mézeskalács-fűszerkeverékkel
(18 g-os kiszerelés)
1 csipet
só
140 g
puha vaj
160 g
eritrit
(porrá őrölve)
4 db
tojás
4 ek
tej
A lekenéshez
2 db
tojás a kenéshez
A cukormentes, teljes kiőrlésű mézeskalács tésztájához a kétféle lisztet elkeverjük a mézeskalács-fűszerkeverékes sütőporral és a sóval.
A vajat átkeverjük az eritritporral, majd mehetnek bele egyenként a tojások és a tej is, végül a lisztes elegyet is belekeverjük. Ha túl lágynak tűnne a massza, fóliába csomagoljuk és 30 percre a hűtőbe rakjuk. Ha szépen nyújtható, akkor már dolgozhatunk is vele.
A tésztát lisztezett felületen 3-4 mm vastagra nyújtjuk, majd tetszőleges formákkal kiszaggatjuk, és sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket.
A mézeskalácsok tetejét lekenjük felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt készre sütjük.
Cukormentes, teljes kiőrlésű mézeskalács (Fotó: Street Kitchen)
Elkészítési idő: 20-30 perc
Sütési idő: 12-14 perc
Ünnepi aprósüteményekben nincs nálunk hiány, és gondolunk bizony mindenkire! Jöhetnek vegán vendégek, vagy olyanok, akik gluténmentesen étkeznek, és persze olyanok is akik mindenevők! A cukormentes mézeskalács mellett ezeket is készítsd el, ha a te vendégköröd is ilyen színes!
Ha tetszett a Cukormentes, teljes kiőrlésű mézeskalács receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!