Karácsonyi aprósütik

Cukormentes,teljeskiőrlésűmézeskalács

Cukormentes, teljes kiőrlésű mézeskalács

Hozzávalók
300 g
teljes kiőrlésű liszt
200 g
finomliszt + a nyújtáshoz
1 csomag
sütőpor mézeskalács-fűszerkeverékkel
(18 g-os kiszerelés)
1 csipet
140 g
puha vaj
160 g
eritrit
(porrá őrölve)
4 db
tojás
4 ek
tej
A lekenéshez
2 db
tojás a kenéshez

Elkészítés

A cukormentes, teljes kiőrlésű mézeskalács tésztájához a kétféle lisztet elkeverjük a mézeskalács-fűszerkeverékes sütőporral és a sóval.

A vajat átkeverjük az eritritporral, majd mehetnek bele egyenként a tojások és a tej is, végül a lisztes elegyet is belekeverjük. Ha túl lágynak tűnne a massza, fóliába csomagoljuk és 30 percre a hűtőbe rakjuk. Ha szépen nyújtható, akkor már dolgozhatunk is vele.

A tésztát lisztezett felületen 3-4 mm vastagra nyújtjuk, majd tetszőleges formákkal kiszaggatjuk, és sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket.

A mézeskalácsok tetejét lekenjük felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt készre sütjük.

teljes-kiorlesu-mezeskalacs
Cukormentes, teljes kiőrlésű mézeskalács (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20-30 perc
  • Sütési idő: 12-14 perc

Ünnepi aprósüteményekben nincs nálunk hiány, és gondolunk bizony mindenkire! Jöhetnek vegán vendégek, vagy olyanok, akik gluténmentesen étkeznek, és persze olyanok is akik mindenevők! A cukormentes mézeskalács mellett ezeket is készítsd el, ha a te vendégköröd is ilyen színes!

Gluténmentes mézeskalács

Vegán kókuszgolyó

Gesztenyés kekszgolyó fehér csokiba mártva

www.streetkitchen.hu

A cukormentes, teljes kiőrlésű mézeskalács a válasz arra, hogyan legyen kevésbé cukorsokkos a karácsony idén.

pictogram

Cukormentes

Hozzávalók

50 darabhoz
300 g
teljes kiőrlésű liszt
200 g
finomliszt + a nyújtáshoz
1 csomag
sütőpor mézeskalács-fűszerkeverékkel
(18 g-os kiszerelés)
1 csipet
140 g
puha vaj
160 g
eritrit
(porrá őrölve)
4 db
tojás
4 ek
tej
A lekenéshez
2 db
tojás a kenéshez

A cukormentes, teljes kiőrlésű mézeskalács tésztájához a kétféle lisztet elkeverjük a mézeskalács-fűszerkeverékes sütőporral és a sóval.

A vajat átkeverjük az eritritporral, majd mehetnek bele egyenként a tojások és a tej is, végül a lisztes elegyet is belekeverjük. Ha túl lágynak tűnne a massza, fóliába csomagoljuk és 30 percre a hűtőbe rakjuk. Ha szépen nyújtható, akkor már dolgozhatunk is vele.

A tésztát lisztezett felületen 3-4 mm vastagra nyújtjuk, majd tetszőleges formákkal kiszaggatjuk, és sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket.

A mézeskalácsok tetejét lekenjük felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt készre sütjük.

teljes-kiorlesu-mezeskalacs
Cukormentes, teljes kiőrlésű mézeskalács (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20-30 perc
  • Sütési idő: 12-14 perc

Ünnepi aprósüteményekben nincs nálunk hiány, és gondolunk bizony mindenkire! Jöhetnek vegán vendégek, vagy olyanok, akik gluténmentesen étkeznek, és persze olyanok is akik mindenevők! A cukormentes mézeskalács mellett ezeket is készítsd el, ha a te vendégköröd is ilyen színes!

Gluténmentes mézeskalács

Vegán kókuszgolyó

Gesztenyés kekszgolyó fehér csokiba mártva

Ha tetszett a Cukormentes, teljes kiőrlésű mézeskalács receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept