A currys csirke rizzsel az igazi! Az elkészítéséhez olajat hevítünk egy serpenyőben, majd rárakjuk a kb. 3 cm-es csíkokra vágott csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk, és erős lángon kb. 3 perc alatt készre sütjük. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett csicseriborsót, majd felöntjük a tejszínnel. Ízesítjük a curryvel, és 1-2 perc alatt összeforraljuk a ragut. Levesszük a főzőlapról, beledobjuk a vajat, elkeverjük benne, és hagyjuk, hogy elolvadjon.
A rizst enyhén sós, bő, lobogó vízben készre főzzük. A főzés befejezése előtt 2 perccel hozzáadjuk a mazsolát is, és együtt főzzük teljesen puhára a rizzsel, majd leszűrjük.
Tányérba szedjük a rizst, mellékanalazzuk a ragut, és megszórjuk friss petrezselyemmel.

Elkészítési idő: 20 perc
Még több egyszerű, megúszós kaja:
Brokkolis-sajtos csirke besütve