Street Kitchen

Currysrépakrémleves

Currys répakrémleves

Hozzávalók
2 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
4 szál
sárgarépa
(175 g/szál)
200 g
burgonya
só, bors
4 gerezd
fokhagyma
1 tk
currypor
1 tk
gyömbérpor
1 tk
kurkuma
2 ek
currypaszta
1.2 l
alaplé
1 db
narancs
165 ml
kókuszkrém
A tálaláshoz
3 ek
olívaolaj
1 tk
currypaszta
0.5 csokor
petrezselyem

Elkészítés

A currys répakrémleves elkészítéseének első lépéseként a vöröshagymát, a sárgarépát és a burgonyát megtisztítjuk, kb. 1 cm-es darabokra feldaraboljuk és egy lábasba dobjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a fűszereket és a currypasztát, majd felöntjük az alaplével és 20 perc alatt puhára főzzük. Mikor megfőttek a zöldségek, egy turmixgépben krémesre turmixoljuk az egészet. Visszaöntjük a levest a lábasba, belefacsarjuk a narancs levét és belekeverjük a kókuszkrémet. 2 perc alatt összerottyantjuk, és kész is. 

A tálaláshoz az olívaolajat egy habverővel kikeverjük a currypasztával, majd rácsorgatjuk a leves tetejére, és megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel. 

currys-repakremleves
Currys répakrémleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

A curry már egyáltalán nem számít annyira egzotikus ételnek, mint néhány évtizeddel ezelőtt. Mi ennek csak örülni tudunk, hiszen imádjuk ezt a jellegzetes ízű, fűszeres ételt. Akár magában, akár egy másik étel kísérőjeként fogyasztanátok, ezek a receptek biztosan nem okoznak majd csalódást.

Chapati mangós-currys hummusszal

Paneer sajtos burger currys lencsesalátával

Mindenmentes currys cukkinikrémleves magos sajtropogóssal

Marhahúsos thai green curry sáfrányos szeklicés jázminrizzsel

www.streetkitchen.hu

Azért szeretem a krémleveseket, mert ha nem akarsz mindent szépen lepirítani hozzá (mert mondjuk nincs időd), akkor csak mindent egy lábasba dobálsz, és a végeredmény így is fullos lesz. Ráadásul mindössze 30 perc alatt elkészülsz vele!

Hozzávalók

4 főre
2 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
4 szál
sárgarépa
(175 g/szál)
200 g
burgonya
só, bors
4 gerezd
fokhagyma
1 tk
currypor
1 tk
gyömbérpor
1 tk
kurkuma
2 ek
currypaszta
1.2 l
alaplé
1 db
narancs
165 ml
kókuszkrém
A tálaláshoz
3 ek
olívaolaj
1 tk
currypaszta
0.5 csokor
petrezselyem

A currys répakrémleves elkészítéseének első lépéseként a vöröshagymát, a sárgarépát és a burgonyát megtisztítjuk, kb. 1 cm-es darabokra feldaraboljuk és egy lábasba dobjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a fűszereket és a currypasztát, majd felöntjük az alaplével és 20 perc alatt puhára főzzük. Mikor megfőttek a zöldségek, egy turmixgépben krémesre turmixoljuk az egészet. Visszaöntjük a levest a lábasba, belefacsarjuk a narancs levét és belekeverjük a kókuszkrémet. 2 perc alatt összerottyantjuk, és kész is. 

A tálaláshoz az olívaolajat egy habverővel kikeverjük a currypasztával, majd rácsorgatjuk a leves tetejére, és megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel. 

currys-repakremleves
Currys répakrémleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

A curry már egyáltalán nem számít annyira egzotikus ételnek, mint néhány évtizeddel ezelőtt. Mi ennek csak örülni tudunk, hiszen imádjuk ezt a jellegzetes ízű, fűszeres ételt. Akár magában, akár egy másik étel kísérőjeként fogyasztanátok, ezek a receptek biztosan nem okoznak majd csalódást.

Chapati mangós-currys hummusszal

Paneer sajtos burger currys lencsesalátával

Mindenmentes currys cukkinikrémleves magos sajtropogóssal

Marhahúsos thai green curry sáfrányos szeklicés jázminrizzsel

Ha tetszett a Currys répakrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept