Saláták

Diós-almáskacsasaláta

Diós-almás kacsasaláta

Hozzávalók
200 g
kacsamell
só, bors
85 g
rukkola
1 db
narancs
100 g
hónapos retek
200 g
koktélparadicsom
1 db
zöld alma
2 ek
durvára tört dió
80 g
márványsajt
50 ml
balzsamecet

Elkészítés

A diós-almás kacsasaláta elkészítéséhez a kacsamellet a bőrös oldalán beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk, majd hideg serpenyőbe tesszük, és közepes lángon kisütjük a zsírját. Amikor a bőre szépen megpirult, és kiengedte a zsírt, felkapcsoljuk a hőfokot, és erős lángon, oldalanként kb. 2-2 perc alatt körbepirítjuk a húst, majd 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük, készültségi foktól függően 6-10 percre. Ha letelt az idő, kivesszük a húst a sütőből, és egy deszkára helyezzük. 

A rukkolát egy keverőtálba tesszük a kifilézett narancsgerezdekkel, a karikára vágott retekkel és koktélparadicsommal, majd kissé átkeverjük. A saláta tetejére helyezzük a vékonyan felszeletelt kacsahúst és a szintén vékonyan felszeletelt almát, megszórjuk a durvára tört dióval, és rámorzsoljuk a márványsajtot. Tálaláskor balzsamecetet kínálunk mellé.

Diós-almás kacsasaláta
Diós-almás kacsasaláta (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 20 perc

www.streetkitchen.hu

A Diós receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Rendkívül mutatós kis saláta, ami nem csak zöldségekből áll. Vacsorára vagy könnyű ebédnek is kiváló választás.

Hozzávalók

2 főre
200 g
kacsamell
só, bors
85 g
rukkola
1 db
narancs
100 g
hónapos retek
200 g
koktélparadicsom
1 db
zöld alma
2 ek
durvára tört dió
80 g
márványsajt
50 ml
balzsamecet

A diós-almás kacsasaláta elkészítéséhez a kacsamellet a bőrös oldalán beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk, majd hideg serpenyőbe tesszük, és közepes lángon kisütjük a zsírját. Amikor a bőre szépen megpirult, és kiengedte a zsírt, felkapcsoljuk a hőfokot, és erős lángon, oldalanként kb. 2-2 perc alatt körbepirítjuk a húst, majd 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük, készültségi foktól függően 6-10 percre. Ha letelt az idő, kivesszük a húst a sütőből, és egy deszkára helyezzük. 

A rukkolát egy keverőtálba tesszük a kifilézett narancsgerezdekkel, a karikára vágott retekkel és koktélparadicsommal, majd kissé átkeverjük. A saláta tetejére helyezzük a vékonyan felszeletelt kacsahúst és a szintén vékonyan felszeletelt almát, megszórjuk a durvára tört dióval, és rámorzsoljuk a márványsajtot. Tálaláskor balzsamecetet kínálunk mellé.

Diós-almás kacsasaláta
Diós-almás kacsasaláta (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 20 perc

Ha tetszett a diós-almás kacsasaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése