A diós-almás kacsasaláta elkészítéséhez a kacsamellet a bőrös oldalán beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk, majd hideg serpenyőbe tesszük, és közepes lángon kisütjük a zsírját. Amikor a bőre szépen megpirult, és kiengedte a zsírt, felkapcsoljuk a hőfokot, és erős lángon, oldalanként kb. 2-2 perc alatt körbepirítjuk a húst, majd 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük, készültségi foktól függően 6-10 percre. Ha letelt az idő, kivesszük a húst a sütőből, és egy deszkára helyezzük.
A rukkolát egy keverőtálba tesszük a kifilézett narancsgerezdekkel, a karikára vágott retekkel és koktélparadicsommal, majd kissé átkeverjük. A saláta tetejére helyezzük a vékonyan felszeletelt kacsahúst és a szintén vékonyan felszeletelt almát, megszórjuk a durvára tört dióval, és rámorzsoljuk a márványsajtot. Tálaláskor balzsamecetet kínálunk mellé.

Elkészítési idő: 20 perc




