A lisztet a többi száraz összetevővel összedolgozzuk, majd a hűtőhideg vajat belereszeljük, és a tojással és vízzel is összedolgozzuk. Hűtőben pihentetjük kb 40 percet.
A ribizlit a mézzel és vízzel kikevert zselatinnal felforraljuk. A krémhez a pudingport kikeverjük egy kis tejjel. A tejszínt leszámítva minden mást is egy lábasba öntünk a kikevert pudingporral, és folyamatosan kevergetve felforraljuk. Közben a tejszínből habot verünk.
Levesszük a krémet a tűzről, és a tejszínhab negyedével egyneműsítjük, majd gyors, széles mozdulatokkal kikeverjük a többi habbal.

A tésztát kinyújtjuk, piteformába tesszük, majd 25 perc alatt kisütjük. A kihűlt tésztába öntjük a még kézmeleg ribizlizselét. Betesszük a hűtőbe, majd tálaláskor a kikevert diplomata krémmel is kikenjük. Tejszínhabbal és pár szem ribizlivel tálaljuk.