Fantasztikus desszertek

Dunahullám,ahogyanagymamacsinálta

Dunahullám, ahogy a nagymama csinálta

Hozzávalók
A tésztához
4 db
tojás
200 g
cukor
200 g
szobahőmérsékletű vaj
1 db
citrom
1 csomag
vaníliás cukor
1 csipet
6 g
sütőpor
200 g
liszt
1 púpozott ek
kakaópor
A szóráshoz
1 marék
meggybefőtt
A krémhez
3 db
tojássárgája
70 g
porcukor
30 g
liszt
300 ml
tej
A tetejére
100 g
étcsoki
180 g
vaj
100 ml
tejszín

Elkészítés
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A cukrot a vajjal kihabosítjuk, majd mehet bele a tojássárgája, a citrom reszelt héja, a felének a leve, a vaníliás cukor és a só. A lisztet összekeverjük a sütőporral, belekeverjük a sárgájás részbe. Hozzákeverjük a fehérjehab egyik felét, ezzel fellazítjuk a masszát, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjehab másik felét is.
Kettéosztjuk a tésztát és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport is. Kb. 20x27 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a világos tésztát, erre rákenjük a kakaósat és egy kés végével hullám mintákat keverünk a sütibe, rászórjuk a meggyet és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e, majd hagyjuk kihűlni.
A krémhez a vaj kivételével mindent egy edénybe mérünk és folyamatos keverés mellett, csomómentes, puding állagú krémet főzünk belőle. Mikor langyosra hűlt, belekeverjük a vajat, hűtőbe rakjuk kihűlni, majd robotgéppel kihabosítjuk és a kihűlt sütire kenjük és hűtőbe rakjuk kb. 20 percre.
A tetejéhez felforraljuk a tejszínt, beletördeljük a csokit, megvárjuk amíg felolvad, összekeverjük és a vajas krémre simítjuk. Villával hullámos mintát rajzolunk a csokiba és hűtőbe rakjuk 1-2 órára.Ha tetszett ez a süti, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Ez a süti a nevét valószínűleg a tetején és/vagy a piskótában lévő hullámokról kapta. Nagyon retro, és persze nagyon finom is. Csokis és sima, vajas kevert tészta, meggyszemekkel, főzött vajas krémmel és csokiréteggel a tetején :)

Hozzávalók

1 20x27 cm-es tepsihez
A tésztához
4 db
tojás
200 g
cukor
200 g
szobahőmérsékletű vaj
1 db
citrom
1 csomag
vaníliás cukor
1 csipet
6 g
sütőpor
200 g
liszt
1 púpozott ek
kakaópor
A szóráshoz
1 marék
meggybefőtt
A krémhez
3 db
tojássárgája
70 g
porcukor
30 g
liszt
300 ml
tej
A tetejére
100 g
étcsoki
180 g
vaj
100 ml
tejszín
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A cukrot a vajjal kihabosítjuk, majd mehet bele a tojássárgája, a citrom reszelt héja, a felének a leve, a vaníliás cukor és a só. A lisztet összekeverjük a sütőporral, belekeverjük a sárgájás részbe. Hozzákeverjük a fehérjehab egyik felét, ezzel fellazítjuk a masszát, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjehab másik felét is.
Kettéosztjuk a tésztát és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport is. Kb. 20x27 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a világos tésztát, erre rákenjük a kakaósat és egy kés végével hullám mintákat keverünk a sütibe, rászórjuk a meggyet és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e, majd hagyjuk kihűlni.
A krémhez a vaj kivételével mindent egy edénybe mérünk és folyamatos keverés mellett, csomómentes, puding állagú krémet főzünk belőle. Mikor langyosra hűlt, belekeverjük a vajat, hűtőbe rakjuk kihűlni, majd robotgéppel kihabosítjuk és a kihűlt sütire kenjük és hűtőbe rakjuk kb. 20 percre.
A tetejéhez felforraljuk a tejszínt, beletördeljük a csokit, megvárjuk amíg felolvad, összekeverjük és a vajas krémre simítjuk. Villával hullámos mintát rajzolunk a csokiba és hűtőbe rakjuk 1-2 órára.Ha tetszett ez a süti, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Dunahullám, ahogy a nagymama csinálta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept