Palacsinták

Duplaalmáspalacsinta

Dupla almás palacsinta
Dupla almás palacsinta

Hozzávalók
200 g
finomliszt
2 db
tojás
260 ml
tej
1 csipet
1 tk
kristálycukor
1 mk
sütőpor
1 db
alma
(180 g/db)
A töltelékhez
4 db
alma
(180 g/db)
5 ek
barna cukor
2 tk
őrölt fahéj
2 ek
méz
1 mk
keményítő
200 ml
víz
A tálaláshoz
porcukor

Elkészítés
  1. A palacsintához egy keverőtálban, az alma kivételével alaposan összekeverjük a hozzávalókat egy habverő segítségével. Végül hozzáadjuk a megpucolt, lereszelt almát is. 

  2. Enyhén kiolajozunk egy palacsintasütőt, és merőkanalanként adagolva kisütjük a palacsintákat.

  3. Mivel ez egy sűrűbb massza, érdemes egy spatulával elkenni a serpenyőben, mert magától nem fog elterülni. Addig sütjük, amíg a teteje megszilárdul, majd megfordítjuk, és a másik oldalát is sütjük kb. fél percig. 

  4. A töltelékhez megpucoljuk és lereszeljük az almákat, majd a cukorral, a fahéjjal és a mézzel együtt elkezdjük párolni egy kisebb lábasban. Ha picit elfőtte a levét, felöntjük a keményítővel elkevert vízzel, és kb. 5-6 percig főzzük.

  5. A kisült palacsintákat megkenjük az almatöltelékkel, feltekerjük, és porcukorral meghintve tálaljuk.


www.streetkitchen.hu

Képzeld el, hogy a palacsinta és az almás pite találkozik egy konyhában… és szerelem lesz belőle. Ez az a desszert, ami illatos, ragacsos, fahéjas – és garantáltan eltűnik, mielőtt az utolsót kisütnénk. Dupla alma, dupla boldogság.

Képzeld el, ahogy a palacsinta és az almás pite találkozik – és szerelem lesz belőle. Ez a dupla almás palacsinta a legjobb bizonyíték rá, hogy a klasszikus desszertekből is lehet még jobbat kihozni. A tésztába is kerül alma, nemcsak a töltelékbe, így minden falatban ott az édes, fahéjas, illatos őszi ízvilág. Puha, szaftos, és egyszerűen abbahagyhatatlan.

Hozzávalók

6 db palacsintához
200 g
finomliszt
2 db
tojás
260 ml
tej
1 csipet
1 tk
kristálycukor
1 mk
sütőpor
1 db
alma
(180 g/db)
A töltelékhez
4 db
alma
(180 g/db)
5 ek
barna cukor
2 tk
őrölt fahéj
2 ek
méz
1 mk
keményítő
200 ml
víz
A tálaláshoz
porcukor

Elkészítés

  1. A palacsintához egy keverőtálban, az alma kivételével alaposan összekeverjük a hozzávalókat egy habverő segítségével. Végül hozzáadjuk a megpucolt, lereszelt almát is. 

  2. Enyhén kiolajozunk egy palacsintasütőt, és merőkanalanként adagolva kisütjük a palacsintákat.

  3. Mivel ez egy sűrűbb massza, érdemes egy spatulával elkenni a serpenyőben, mert magától nem fog elterülni. Addig sütjük, amíg a teteje megszilárdul, majd megfordítjuk, és a másik oldalát is sütjük kb. fél percig. 

  4. A töltelékhez megpucoljuk és lereszeljük az almákat, majd a cukorral, a fahéjjal és a mézzel együtt elkezdjük párolni egy kisebb lábasban. Ha picit elfőtte a levét, felöntjük a keményítővel elkevert vízzel, és kb. 5-6 percig főzzük.

  5. A kisült palacsintákat megkenjük az almatöltelékkel, feltekerjük, és porcukorral meghintve tálaljuk.


dupla-almas-palacsinta 1
Dupla almás palacsinta (Fotó: Street Kitchen)

Ha van édesség, ami garantáltan mosolyt csal az arcokra, ez az. A dupla almás palacsinta minden falatjával egy kis őszi boldogságot ad: illatos, meleg, ragacsos és pont annyira édes, amennyire kell. Frissen a legjobb, de hidegen is mennyei – egy bögre forró tea vagy kakaó mellé igazi „bekuckózós” desszert.

Hasznos tudnivalók

  • Tipp: reszelt alma helyett apró kockákat is használhatsz a tésztában, ha szereted, ha kicsit darabosabb.

  • Fenntarthatóság: ez a recept tökéletes maradékmentő is – a kissé fonnyadt almák új életre kelnek benne.

  • Extra íz: ha szereted, keverj egy csipet szerecsendiót is a töltelékbe, brutálisan feldobja.

  • Tálalás: tálald vaníliafagyival vagy karamellszósszal, ha még tovább fokoznád az élményt.

Ha egyszer beindul a palacsintavonat, nincs megállás! Mutatunk még néhány receptet a dupla almás palacsinta után, ami új szintre emeli ezt a klasszikus kedvencet:

Túlérett banános palacsinta gyümölcsökkel

Somlói-palacsinta

Palacsintafánk

Ha tetszett a dupla almás palacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése