A palacsintához egy keverőtálban, az alma kivételével alaposan összekeverjük a hozzávalókat egy habverő segítségével. Végül hozzáadjuk a megpucolt, lereszelt almát is.
Enyhén kiolajozunk egy palacsintasütőt, és merőkanalanként adagolva kisütjük a palacsintákat.
Mivel ez egy sűrűbb massza, érdemes egy spatulával elkenni a serpenyőben, mert magától nem fog elterülni. Addig sütjük, amíg a teteje megszilárdul, majd megfordítjuk, és a másik oldalát is sütjük kb. fél percig.
A töltelékhez megpucoljuk és lereszeljük az almákat, majd a cukorral, a fahéjjal és a mézzel együtt elkezdjük párolni egy kisebb lábasban. Ha picit elfőtte a levét, felöntjük a keményítővel elkevert vízzel, és kb. 5-6 percig főzzük.
A kisült palacsintákat megkenjük az almatöltelékkel, feltekerjük, és porcukorral meghintve tálaljuk.
Duplaalmáspalacsinta
Képzeld el, hogy a palacsinta és az almás pite találkozik egy konyhában… és szerelem lesz belőle. Ez az a desszert, ami illatos, ragacsos, fahéjas – és garantáltan eltűnik, mielőtt az utolsót kisütnénk. Dupla alma, dupla boldogság.
Képzeld el, ahogy a palacsinta és az almás pite találkozik – és szerelem lesz belőle. Ez a dupla almás palacsinta a legjobb bizonyíték rá, hogy a klasszikus desszertekből is lehet még jobbat kihozni. A tésztába is kerül alma, nemcsak a töltelékbe, így minden falatban ott az édes, fahéjas, illatos őszi ízvilág. Puha, szaftos, és egyszerűen abbahagyhatatlan.
Hozzávalók
A töltelékhez
A tálaláshoz
Elkészítés
A palacsintához egy keverőtálban, az alma kivételével alaposan összekeverjük a hozzávalókat egy habverő segítségével. Végül hozzáadjuk a megpucolt, lereszelt almát is.
Enyhén kiolajozunk egy palacsintasütőt, és merőkanalanként adagolva kisütjük a palacsintákat.
Mivel ez egy sűrűbb massza, érdemes egy spatulával elkenni a serpenyőben, mert magától nem fog elterülni. Addig sütjük, amíg a teteje megszilárdul, majd megfordítjuk, és a másik oldalát is sütjük kb. fél percig.
A töltelékhez megpucoljuk és lereszeljük az almákat, majd a cukorral, a fahéjjal és a mézzel együtt elkezdjük párolni egy kisebb lábasban. Ha picit elfőtte a levét, felöntjük a keményítővel elkevert vízzel, és kb. 5-6 percig főzzük.
A kisült palacsintákat megkenjük az almatöltelékkel, feltekerjük, és porcukorral meghintve tálaljuk.

Ha van édesség, ami garantáltan mosolyt csal az arcokra, ez az. A dupla almás palacsinta minden falatjával egy kis őszi boldogságot ad: illatos, meleg, ragacsos és pont annyira édes, amennyire kell. Frissen a legjobb, de hidegen is mennyei – egy bögre forró tea vagy kakaó mellé igazi „bekuckózós” desszert.
Hasznos tudnivalók
Tipp: reszelt alma helyett apró kockákat is használhatsz a tésztában, ha szereted, ha kicsit darabosabb.
Fenntarthatóság: ez a recept tökéletes maradékmentő is – a kissé fonnyadt almák új életre kelnek benne.
Extra íz: ha szereted, keverj egy csipet szerecsendiót is a töltelékbe, brutálisan feldobja.
Tálalás: tálald vaníliafagyival vagy karamellszósszal, ha még tovább fokoznád az élményt.
Ha egyszer beindul a palacsintavonat, nincs megállás! Mutatunk még néhány receptet a dupla almás palacsinta után, ami új szintre emeli ezt a klasszikus kedvencet:
Ha tetszett a dupla almás palacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



