A húspogácsához a darált húst összegyúrjuk a csontvelővel, és 4 egyforma gombócot formázunk a masszából, majd félretesszük ezeket.
A szószhoz a vöröshagymát kis lyukú reszelőn lereszeljük, és alaposan összekeverjük a mustárral, majonézzel, cukorral, kurkumával és uborkalével.
A salottahagymát apró kockákra vágjuk, a lila hagymát, a csemegeuborkát és a paradicsomot pedig felszeleteljük.
A hússütés előtt a fél fej vöröshagymát egy mandolin segítségével vékony szeletekre vágjuk. A kigombócolt húst egy forró, tapadásmentes serpenyőbe rakjuk, és a tetejére teszünk egy adag vékonyra szelt hagymát. Egy enyhén beolajozott húspréselővel alaposan lenyomjuk, majd sózzuk és borsozzuk. Ha az egyik oldala már jól megpirult, megfordítjuk, a másik oldalát is sózzuk, borsozzuk és kicsit lepréseljük. Rárakunk a húspogácsára egy szelet sajtot, löttyintünk a serpenyőbe egy kevés vizet és lefedjük, hogy a keletkező gőzben gyorsan ráolvadjon a sajt.
Mikor az összes húspogival megvagyunk, a burgerbucikat kettévágjuk, megvajazzuk és egy közepesen forró serpenyőben megpirítjuk.
Jöhet is a smashed burgerek összeállítása: a zsemle aljára kenünk egy adag szószt, erre jöhetnek a salátalevelek és a lilahagyma-karikák. Ráhelyezünk két húspogácsát, egy kevés salottahagymát, pár szelet paradicsomot és csemegeuborkát, majd egy újabb adag szószt kanalazunk rá. Végül lezárjuk a zsemle tetejével, és kész is a home-made dupla sajtos smashed burger.

- Elkészítési idő: 1 óra