Szendvics

Duplasajtossmashedburger

Dupla sajtos smashed burger

Hozzávalók
A húspogácsához
500 g
darált marhahús
30 g
marhacsontvelő
0.5 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
só, bors
4 szelet
cheddar sajt
A szószhoz
0.25 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
1 tk
mustár
2 ek
majonéz
1 tk
kristálycukor
1 csipet
kurkuma
1 ek
csemegeuborka-lé
Az összeállításhoz
0.5 fej
salottahagyma
0.5 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
2 db
csemegeuborka
1 db
paradicsom
(90 g/db)
4 levél
jégsaláta
2 db
hamburgerzsemle
1 ek
vaj

Elkészítés

A húspogácsához a darált húst összegyúrjuk a csontvelővel, és 4 egyforma gombócot formázunk a masszából, majd félretesszük ezeket.

A szószhoz a vöröshagymát kis lyukú reszelőn lereszeljük, és alaposan összekeverjük a mustárral, majonézzel, cukorral, kurkumával és uborkalével. 

A salottahagymát apró kockákra vágjuk, a lila hagymát, a csemegeuborkát és a paradicsomot pedig felszeleteljük.

A hússütés előtt a fél fej vöröshagymát egy mandolin segítségével vékony szeletekre vágjuk. A kigombócolt húst egy forró, tapadásmentes serpenyőbe rakjuk, és a tetejére teszünk egy adag vékonyra szelt hagymát. Egy enyhén beolajozott húspréselővel alaposan lenyomjuk, majd sózzuk és borsozzuk. Ha az egyik oldala már jól megpirult, megfordítjuk, a másik oldalát is sózzuk, borsozzuk és kicsit lepréseljük. Rárakunk a húspogácsára egy szelet sajtot, löttyintünk a serpenyőbe egy kevés vizet és lefedjük, hogy a keletkező gőzben gyorsan ráolvadjon a sajt. 

Mikor az összes húspogival megvagyunk, a burgerbucikat kettévágjuk, megvajazzuk és egy közepesen forró serpenyőben megpirítjuk.

Jöhet is a smashed burgerek összeállítása: a zsemle aljára kenünk egy adag szószt, erre jöhetnek a salátalevelek és a lilahagyma-karikák. Ráhelyezünk két húspogácsát, egy kevés salottahagymát, pár szelet paradicsomot és csemegeuborkát, majd egy újabb adag szószt kanalazunk rá. Végül lezárjuk a zsemle tetejével, és kész is a home-made dupla sajtos smashed burger.

dupla-sajtburger
Dupla sajtos smashed burger (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra 

Bírod Bürgés burgereit? Burkolj belőlük bátran!

Tonkatsu burger csípős coleslaw-val

Mammer burger

Fish and chips burger

www.streetkitchen.hu

Jaj ne, egy újabb smashed burger?! Jaj deee! Ha már így tombol a smashed burger őrület, hoztam nektek egy házi verziót, extra sajtos kivitelben. Egyszerű, de nagyszerű ízbomba, úgyhogy ne lapítsatok, húslapításra fel!

Hozzávalók

2 darab burgerhez
A húspogácsához
500 g
darált marhahús
30 g
marhacsontvelő
0.5 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
só, bors
4 szelet
cheddar sajt
A szószhoz
0.25 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
1 tk
mustár
2 ek
majonéz
1 tk
kristálycukor
1 csipet
kurkuma
1 ek
csemegeuborka-lé
Az összeállításhoz
0.5 fej
salottahagyma
0.5 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
2 db
csemegeuborka
1 db
paradicsom
(90 g/db)
4 levél
jégsaláta
2 db
hamburgerzsemle
1 ek
vaj

A húspogácsához a darált húst összegyúrjuk a csontvelővel, és 4 egyforma gombócot formázunk a masszából, majd félretesszük ezeket.

A szószhoz a vöröshagymát kis lyukú reszelőn lereszeljük, és alaposan összekeverjük a mustárral, majonézzel, cukorral, kurkumával és uborkalével. 

A salottahagymát apró kockákra vágjuk, a lila hagymát, a csemegeuborkát és a paradicsomot pedig felszeleteljük.

A hússütés előtt a fél fej vöröshagymát egy mandolin segítségével vékony szeletekre vágjuk. A kigombócolt húst egy forró, tapadásmentes serpenyőbe rakjuk, és a tetejére teszünk egy adag vékonyra szelt hagymát. Egy enyhén beolajozott húspréselővel alaposan lenyomjuk, majd sózzuk és borsozzuk. Ha az egyik oldala már jól megpirult, megfordítjuk, a másik oldalát is sózzuk, borsozzuk és kicsit lepréseljük. Rárakunk a húspogácsára egy szelet sajtot, löttyintünk a serpenyőbe egy kevés vizet és lefedjük, hogy a keletkező gőzben gyorsan ráolvadjon a sajt. 

Mikor az összes húspogival megvagyunk, a burgerbucikat kettévágjuk, megvajazzuk és egy közepesen forró serpenyőben megpirítjuk.

Jöhet is a smashed burgerek összeállítása: a zsemle aljára kenünk egy adag szószt, erre jöhetnek a salátalevelek és a lilahagyma-karikák. Ráhelyezünk két húspogácsát, egy kevés salottahagymát, pár szelet paradicsomot és csemegeuborkát, majd egy újabb adag szószt kanalazunk rá. Végül lezárjuk a zsemle tetejével, és kész is a home-made dupla sajtos smashed burger.

dupla-sajtburger
Dupla sajtos smashed burger (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra 

Bírod Bürgés burgereit? Burkolj belőlük bátran!

Tonkatsu burger csípős coleslaw-val

Mammer burger

Fish and chips burger

Ha tetszett a Dupla sajtos smashed burger receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept