Hozzávalók
- 6 db hegyes erős paprika
- 500 ml víz
- 100 ml 10%-os ecet
- 1 nagy tk só
- 3-4 gerezd fokhagyma
- pár szem egész bors
- 1 mk cukor
Hozzávalók
- 6 db hegyes erős paprika
- 500 ml víz
- 100 ml 10%-os ecet
- 1 nagy tk só
- 3-4 gerezd fokhagyma
- pár szem egész bors
- 1 mk cukor
A paprikák mindkét végét levágjuk, kicsumázzuk őket és kb 3-4 mm-es szeletekre vágjuk. A paprikakarikákat a sterilizált üvegekbe rakjuk, közé pottyantjuk a fokhagymagerezdeket és rászórjuk a borsszemeket. A vizet, sót, cukrot és ecetet egy lábasban felforraljuk és leöntjük vele a paprikákat. Szinte teljesen a peremig öntjük a felöntőlevet. Rakunk rá egy fóliát, szorosan rátekerjük a tetejüket és kihűlésig száraz dunsztba rakjuk. Levesekbe is tökéletes ízesítő.