Hirdetés

Ecetes hegyes erős paprika

Hirdetés

Ecetes hegyes erős paprika

Minden évben január 16-án ünneplik nemzetközi szinten a csípős ételek napját, így gondoltuk mi is felzárkózunk, szóval kitaláltunk külön erre a tematikus napra egy receptet. Mivel rengeteg csípős kajánk és sütink van már, ezért most egy relatíve új recepttel, a savanyúsággal próbálkoztunk meg és azt kell mondjuk, hogy nagyon frankón sikerült! Felejtsétek el a jalapenot és tegyetek hegyes erős paprikát a különböző levesekbe (a húslevesbe feltétlenül), egyétek húsokhoz de még a nachoshoz is!
Hirdetés

Hozzávalók (kb. 3 közepes méretű üveghez)

  • 6 db hegyes erős paprika
  • 500 ml víz
  • 100 ml 10%-os ecet
  • 1 nagy tk só
  • 1 mk cukor
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • pár szem egész bors
Fotó: Szilágyi Nóri

A paprikák mindkét végét levágjuk, kicsumázzuk őket és kb 3-4 mm-es szeletekre vágjuk. A paprikakarikákat a sterilizált üvegekbe rakjuk, közé pottyantjuk a fokhagymagerezdeket és rászórjuk a borsszemeket. A vizet, sót, cukrot és ecetet egy lábasban felforraljuk és leöntjük vele a paprikákat. Szinte teljesen a peremig öntjük a felöntőlevet. Rakunk rá egy fóliát, szorosan rátekerjük a tetejüket és kihűlésig száraz dunsztba rakjuk. Levesekbe is tökéletes ízesítő.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?