A tarját sózzuk, borsozzuk, a vöröshagymát felcikkezzük és a fokhagymagerezdekkel együtt egy tepsibe szórjuk. Ráültetjük a hagymaágyra a tarját és lekenjük a szójaszósszal kikevert narancslekvárral. Lefedjük alufóliával, és 200 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 30 percre.
Az édeskrumplikat elnegyedeljük, meglocsoljuk olajjal, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a chilipehellyel is, majd egy másik tepsiben betesszük a tarja mellé a sütőbe.
Mikor lejárt az első 30 perc és az édeskrumpli megpuhult, kivesszük, majd a tarját tovább sütjük még 30 percig.Az édeskrumplikat kikaparjuk a héjából, egy aprítóba rakjuk a vajjal és simára turmixoljuk. Ha kell, adunk hozzá egy kevés vizet, hogy sima püré legyen, majd ha szükséges, sózzuk.
Mikor lejárt a következő 30 perc is, levesszük a tarjáról a fóliát, és még 30 percig sütjük a 200 fokos sütőben.
Szeletelve, az édesburgonya-püré társaságában tálaljuk.
Egészbensültnarancslekvárostarjasültédesburgonya-pürével
Ez a kombó különleges, mégis otthonos, és garantáltan mindenkit levesz a lábáról – akár vasárnapi ebédként, akár ünnepi menüként kerül az asztalra.
Az egészben sült narancslekváros tarja egy igazi ünnepi hangulatú, de simán hétvégi ebédként is vállalható fogás – főleg, ha mellé kerül a sült édesburgonya-püré, ami önmagában is egy kis napfény a tányéron. A tarja húsa szaftos marad, ha nem szeleteled fel nyersen, hanem egészben sütöd meg alufólia alatt, lassan, alacsony hőfokon. A narancslekvár édes-savanykás íze közben gyönyörűen karamellizálódik a tetején, főleg, ha a végén pár percig fólia nélkül rápirítasz.
Hozzávalók
Az édesburgonya-püréhez
Elkészítés
A tarját sózzuk, borsozzuk, a vöröshagymát felcikkezzük és a fokhagymagerezdekkel együtt egy tepsibe szórjuk. Ráültetjük a hagymaágyra a tarját és lekenjük a szójaszósszal kikevert narancslekvárral. Lefedjük alufóliával, és 200 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 30 percre.
Az édeskrumplikat elnegyedeljük, meglocsoljuk olajjal, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a chilipehellyel is, majd egy másik tepsiben betesszük a tarja mellé a sütőbe.
Mikor lejárt az első 30 perc és az édeskrumpli megpuhult, kivesszük, majd a tarját tovább sütjük még 30 percig.Az édeskrumplikat kikaparjuk a héjából, egy aprítóba rakjuk a vajjal és simára turmixoljuk. Ha kell, adunk hozzá egy kevés vizet, hogy sima püré legyen, majd ha szükséges, sózzuk.
Mikor lejárt a következő 30 perc is, levesszük a tarjáról a fóliát, és még 30 percig sütjük a 200 fokos sütőben.
Szeletelve, az édesburgonya-püré társaságában tálaljuk.

A legjobb tarja nem zsírmentes, mert a zsiradék adja az ízt és a szaftosságot. Keress olyan darabot, ahol a hús halvány rózsaszín, a zsír pedig fehér, jól definiált, ne legyen sárgás vagy elszíneződött. Emellett jó, ha van enyhe márványozottság, vagyis apró fehér szálakban futó zsír a húsban, ez sokat dob majd a sütés során.
Az egészben sült narancslekváros tarja mellett más isteni tarjás kajánk is akad még!
Ha tetszett az egészben sült narancslekváros tarja sült édesburgonya-pürével receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



-Z0QNJh.webp)