Az olasz mandulás habcsók, alias az amaretti keksz elkészítése nem nagy ördöngösség! Egy tálba átszitáljuk a mandulalisztet, porcukrot és a sót. A tojásfehérjéket stabil habbá verjük robotgéppel (vagy kézzel, ha érezzük magunkban az erőt).
A fehérjehabba keverjük egy spatulával a mandulalisztes keveréket és a mandulaaromát, majd a masszát sima csöves nyomózsákba kanalazzuk, és kicsi, málnaszem nagyságú gombócokat nyomunk belőle sütőpapíros tepsire. 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk 15-18 percre, amíg közepesen barna színt kapnak, majd hagyjuk, hogy teljesen kihűljenek.
Az amaretti keksz önmagában is szuper nasi kávé vagy tea mellé, de akár más desszertek díszítéséhez is felhasználhatjuk. Az apró mandulacsókok például nagyon jól mutatnak a barackpálinkás tiramisu tetején!

- Előkészítési idő: 15 perc
- Sütési idő: 15-18 perc