Megúszós sütik

Egyszerűamaretti

Egyszerű amaretti

Hozzávalók
140 g
mandulaliszt
120 g
porcukor
1 csipet
2 db
tojásfehérje
1 mk
mandulaaroma

Elkészítés

Az olasz mandulás habcsók, alias az amaretti keksz elkészítése nem nagy ördöngösség! Egy tálba átszitáljuk a mandulalisztet, porcukrot és a sót. A tojásfehérjéket stabil habbá verjük robotgéppel (vagy kézzel, ha érezzük magunkban az erőt).

A fehérjehabba keverjük egy spatulával a mandulalisztes keveréket és a mandulaaromát, majd a masszát sima csöves nyomózsákba kanalazzuk, és kicsi, málnaszem nagyságú gombócokat nyomunk belőle sütőpapíros tepsire. 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk 15-18 percre, amíg közepesen barna színt kapnak, majd hagyjuk, hogy teljesen kihűljenek.

Az amaretti keksz önmagában is szuper nasi kávé vagy tea mellé, de akár más desszertek díszítéséhez is felhasználhatjuk. Az apró mandulacsókok például nagyon jól mutatnak a barackpálinkás tiramisu tetején!

egyszeru-amaretti-keksz
Egyszerű amaretti (Fotó: Erdőháti Áron)
  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 15-18 perc

A reggeli és a délutáni kávé mellé egyaránt jól jön egy-két édes keksz, amit elropogtatva máris extra energiát kapunk. Az olaszoknál a legtöbbször a mandulás amaretti keksz kerül a kistányérra a kávészünetben, de nekünk van még jó pár receptötlet a tarsolyunkban, amit érdemes kipróbálni!

Cukormentes áfonyás keksz

Perfekt mogyoróvajas keksz

Ricottás-pisztáciás keksz

www.streetkitchen.hu

Ez a süti önmagában is nagyon tuti, de az a jó hírem, hogy ha többet készítetek, akkor még extrább sütikhez is simán használhatjátok!

Hozzávalók

25 - 30 darabhoz
140 g
mandulaliszt
120 g
porcukor
1 csipet
2 db
tojásfehérje
1 mk
mandulaaroma

Az olasz mandulás habcsók, alias az amaretti keksz elkészítése nem nagy ördöngösség! Egy tálba átszitáljuk a mandulalisztet, porcukrot és a sót. A tojásfehérjéket stabil habbá verjük robotgéppel (vagy kézzel, ha érezzük magunkban az erőt).

A fehérjehabba keverjük egy spatulával a mandulalisztes keveréket és a mandulaaromát, majd a masszát sima csöves nyomózsákba kanalazzuk, és kicsi, málnaszem nagyságú gombócokat nyomunk belőle sütőpapíros tepsire. 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk 15-18 percre, amíg közepesen barna színt kapnak, majd hagyjuk, hogy teljesen kihűljenek.

Az amaretti keksz önmagában is szuper nasi kávé vagy tea mellé, de akár más desszertek díszítéséhez is felhasználhatjuk. Az apró mandulacsókok például nagyon jól mutatnak a barackpálinkás tiramisu tetején!

egyszeru-amaretti-keksz
Egyszerű amaretti (Fotó: Erdőháti Áron)
  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 15-18 perc

A reggeli és a délutáni kávé mellé egyaránt jól jön egy-két édes keksz, amit elropogtatva máris extra energiát kapunk. Az olaszoknál a legtöbbször a mandulás amaretti keksz kerül a kistányérra a kávészünetben, de nekünk van még jó pár receptötlet a tarsolyunkban, amit érdemes kipróbálni!

Cukormentes áfonyás keksz

Perfekt mogyoróvajas keksz

Ricottás-pisztáciás keksz

Ha tetszett az Egyszerű amaretti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept