Virslis ételek

Egyszerűfrankfurtileves

Egyszerű frankfurti leves

Hozzávalók
1 ek
sertészsír
100 g
húsos szalonna
1 fej
vöröshagyma
(140 g/fej)
5 gerezd
fokhagyma
0.5 fej
kelkáposzta
(kb. 1 kg/fej)
só, bors
3 db
burgonya
1 tk
őrölt fűszerpaprika
0.5 tk
őrölt kömény
1.5 l
víz
1 ek
finomliszt
3 ek
tejföl
2
pár bécsi virsli
1 tk
szárított majoránna
0.5 db
citrom leve

Elkészítés

Nagyon gyorsan, kevés erőbefektetéssel készen lehet ez az egyszerű frankfurti leves, próbáld ki te is, mutatjuk is, hogyan készül!

Egy lábosban közepes lángon zsírt melegítünk és elkezdjük lepirítani rajta a felkockázott szalonnát. Két perc után hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Ha szép színt kapott, mehet hozzá a felszeletelt kelkáposzta, sózzuk, borsozzuk, majd ismét pirítás következik, nagyjából öt perc.

A megpucolt burgonyát felkockázzuk, majd a kelkáposztával együtt pirítjuk 5 percig. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, a köményt, majd felöntjük a vízzel. Addig főzzük, amíg a burgonya majdnem teljesen megfő. Ha elértük ezt a pillanatot, akkor a kikevert lisztes-tejfölös habarásba merünk kb. 100 ml-t a forró levesből hőkiegyenlítés gyanánt és elkeverjük. Hozzáadjuk a leveshez a habarást, a felkarikázott virslit, a majoránnát, illetve beállítjuk a savasságát a citromlével. Még 5 percig főzzük, és kész is vagyunk!

Egyszerű frankfurti leves
Egyszerű frankfurti leves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc

A frankfurti leves mellett van még néhány szuper, laktató leves a tarsolyunkban, mutatunk is néhányat!

Krumplileves csipetkével

Virslis savanyúkáposzta-leves

Zé-féle dörgicsei csibeleves

www.streetkitchen.hu

Ez a recept azért született meg, hogy véget vessünk a hűtőben felejtett és már megromlott fél fej káposzták korszakának. Ezentúl, ha kicsit is szeretted a menzán a frankfurti levest, akkor ugorj neki, hidd el, ez jobb lesz, mint amit a konyhás Gizi néni főzött! :D

Hozzávalók

4 főre
1 ek
sertészsír
100 g
húsos szalonna
1 fej
vöröshagyma
(140 g/fej)
5 gerezd
fokhagyma
0.5 fej
kelkáposzta
(kb. 1 kg/fej)
só, bors
3 db
burgonya
1 tk
őrölt fűszerpaprika
0.5 tk
őrölt kömény
1.5 l
víz
1 ek
finomliszt
3 ek
tejföl
2
pár bécsi virsli
1 tk
szárított majoránna
0.5 db
citrom leve

Nagyon gyorsan, kevés erőbefektetéssel készen lehet ez az egyszerű frankfurti leves, próbáld ki te is, mutatjuk is, hogyan készül!

Egy lábosban közepes lángon zsírt melegítünk és elkezdjük lepirítani rajta a felkockázott szalonnát. Két perc után hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Ha szép színt kapott, mehet hozzá a felszeletelt kelkáposzta, sózzuk, borsozzuk, majd ismét pirítás következik, nagyjából öt perc.

A megpucolt burgonyát felkockázzuk, majd a kelkáposztával együtt pirítjuk 5 percig. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, a köményt, majd felöntjük a vízzel. Addig főzzük, amíg a burgonya majdnem teljesen megfő. Ha elértük ezt a pillanatot, akkor a kikevert lisztes-tejfölös habarásba merünk kb. 100 ml-t a forró levesből hőkiegyenlítés gyanánt és elkeverjük. Hozzáadjuk a leveshez a habarást, a felkarikázott virslit, a majoránnát, illetve beállítjuk a savasságát a citromlével. Még 5 percig főzzük, és kész is vagyunk!

Egyszerű frankfurti leves
Egyszerű frankfurti leves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc

A frankfurti leves mellett van még néhány szuper, laktató leves a tarsolyunkban, mutatunk is néhányat!

Krumplileves csipetkével

Virslis savanyúkáposzta-leves

Zé-féle dörgicsei csibeleves

Ha tetszett az Egyszerű frankfurti leves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept