Nagyon gyorsan, kevés erőbefektetéssel készen lehet ez az egyszerű frankfurti leves, próbáld ki te is, mutatjuk is, hogyan készül!
Egy lábosban közepes lángon zsírt melegítünk és elkezdjük lepirítani rajta a felkockázott szalonnát. Két perc után hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Ha szép színt kapott, mehet hozzá a felszeletelt kelkáposzta, sózzuk, borsozzuk, majd ismét pirítás következik, nagyjából öt perc.
A megpucolt burgonyát felkockázzuk, majd a kelkáposztával együtt pirítjuk 5 percig. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, a köményt, majd felöntjük a vízzel. Addig főzzük, amíg a burgonya majdnem teljesen megfő. Ha elértük ezt a pillanatot, akkor a kikevert lisztes-tejfölös habarásba merünk kb. 100 ml-t a forró levesből hőkiegyenlítés gyanánt és elkeverjük. Hozzáadjuk a leveshez a habarást, a felkarikázott virslit, a majoránnát, illetve beállítjuk a savasságát a citromlével. Még 5 percig főzzük, és kész is vagyunk!

- Elkészítési idő: 45 perc