Egy lábosban felhevítjük az olajat, rádobjuk a cikkekre vágott vöröshagymát és az egész fokhagymagerezdeket, és alaposan lepirítjuk őket 3-4 perc alatt. Ezután mehet bele az apró rózsáira szedett karfiol – minél kisebbre szedjük, annál előbb megpuhul. Ezzel együtt további 2-3 percig pirítjuk néha megkevergetve, majd felöntjük az alaplével, ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval és 15 perc alatt puhára főzzük a zöldségeket közepes lángon.
Miután megfőttek a zöldségek, botmixerrel krémesre turmixoljuk. Egy tálba facsarjuk a citrom levét, beleöntjük a tejszínt és merünk hozzá a levesből 1-2 merőkanálnyit, alaposan elkeverjük, aztán visszacsorgatjuk a levesbe. Belereszeljük a cheddar sajt felét és 2-3 perc alatt összefőzzük. A maradék reszelt sajttal és aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Egyszerűkarfiolkrémleves

Szerintem minden karfiolkrémleves egyszerű, és szerencsére ez sem lóg ki a sorból. Arról nem is beszélve, hogy még finom is!

Vega
Ez a karfiolkrémleves nemcsak egyszerű, de konyhatechnikai szempontból is abszolút kezdőbarát. A citromlé savassága remekül ellensúlyozza a tejszín és a cheddar sajt gazdagságát, míg a friss petrezselyem egy kis zöldes frissességet ad a tányérra. Ha egy gyorsan elkészíthető, krémes és ízgazdag levesre vágysz, ne is keresgélj tovább!

Hozzávalók
Elkészítés
Egy lábosban felhevítjük az olajat, rádobjuk a cikkekre vágott vöröshagymát és az egész fokhagymagerezdeket, és alaposan lepirítjuk őket 3-4 perc alatt. Ezután mehet bele az apró rózsáira szedett karfiol – minél kisebbre szedjük, annál előbb megpuhul. Ezzel együtt további 2-3 percig pirítjuk néha megkevergetve, majd felöntjük az alaplével, ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval és 15 perc alatt puhára főzzük a zöldségeket közepes lángon.
Miután megfőttek a zöldségek, botmixerrel krémesre turmixoljuk. Egy tálba facsarjuk a citrom levét, beleöntjük a tejszínt és merünk hozzá a levesből 1-2 merőkanálnyit, alaposan elkeverjük, aztán visszacsorgatjuk a levesbe. Belereszeljük a cheddar sajt felét és 2-3 perc alatt összefőzzük. A maradék reszelt sajttal és aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Hasznos tudnivalók
Egy közepes méretű lábos tökéletesen megfelel az elkészítéshez.
Hűtőben 3 napig is eláll, újramelegítésnél érdemes egy kis vízzel vagy alaplével hígítani.
Tejszín helyett használhatsz kókuszkrémet a laktózmentes változathoz, cheddar helyett mehet bele reszelt parmezán vagy trappista is.
Tálald pirított kenyérkockákkal, ropogós baconchipsszel vagy pirított tökmaggal.
Ha bejött ez az egyszerű karfiolkrémleves, mutatunk még pár tuti kariolos tippet, amit imádni fogsz!
Ha tetszett az egyszerű karfiolkrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!