Krémlevesek

Egyszerűkarfiolkrémleves

Egyszerű karfiolkrémleves
Egyszerű karfiolkrémleves

Hozzávalók
4 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
7 gerezd
fokhagyma
1 fej
karfiol
(1 kg/fej)
1.5 l
zöldségalaplé vagy víz
bors
1 tk
őrölt szerecsendió
1 db
citrom leve
200 ml
főzőtejszín
180 g
sárga cheddar sajt
0.5 csokor
friss petrezselyem

Elkészítés
  1. Egy lábosban felhevítjük az olajat, rádobjuk a cikkekre vágott vöröshagymát és az egész fokhagymagerezdeket, és alaposan lepirítjuk őket 3-4 perc alatt. Ezután mehet bele az apró rózsáira szedett karfiol – minél kisebbre szedjük, annál előbb megpuhul. Ezzel együtt további 2-3 percig pirítjuk néha megkevergetve, majd felöntjük az alaplével, ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval és 15 perc alatt puhára főzzük a zöldségeket közepes lángon.

  2. Miután megfőttek a zöldségek, botmixerrel krémesre turmixoljuk. Egy tálba facsarjuk a citrom levét, beleöntjük a tejszínt és merünk hozzá a levesből 1-2 merőkanálnyit, alaposan elkeverjük, aztán visszacsorgatjuk a levesbe. Belereszeljük a cheddar sajt felét és 2-3 perc alatt összefőzzük. A maradék reszelt sajttal és aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.


www.streetkitchen.hu

Az Okos receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Szerintem minden karfiolkrémleves egyszerű, és szerencsére ez sem lóg ki a sorból. Arról nem is beszélve, hogy még finom is!

pictogram

Vega

Ez a karfiolkrémleves nemcsak egyszerű, de konyhatechnikai szempontból is abszolút kezdőbarát. A citromlé savassága remekül ellensúlyozza a tejszín és a cheddar sajt gazdagságát, míg a friss petrezselyem egy kis zöldes frissességet ad a tányérra. Ha egy gyorsan elkészíthető, krémes és ízgazdag levesre vágysz, ne is keresgélj tovább!

Egyszerű karfiolkrémleves
Egyszerű karfiolkrémleves

Hozzávalók

6 főre
4 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
7 gerezd
fokhagyma
1 fej
karfiol
(1 kg/fej)
1.5 l
zöldségalaplé vagy víz
bors
1 tk
őrölt szerecsendió
1 db
citrom leve
200 ml
főzőtejszín
180 g
sárga cheddar sajt
0.5 csokor
friss petrezselyem

Elkészítés

  1. Egy lábosban felhevítjük az olajat, rádobjuk a cikkekre vágott vöröshagymát és az egész fokhagymagerezdeket, és alaposan lepirítjuk őket 3-4 perc alatt. Ezután mehet bele az apró rózsáira szedett karfiol – minél kisebbre szedjük, annál előbb megpuhul. Ezzel együtt további 2-3 percig pirítjuk néha megkevergetve, majd felöntjük az alaplével, ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval és 15 perc alatt puhára főzzük a zöldségeket közepes lángon.

  2. Miután megfőttek a zöldségek, botmixerrel krémesre turmixoljuk. Egy tálba facsarjuk a citrom levét, beleöntjük a tejszínt és merünk hozzá a levesből 1-2 merőkanálnyit, alaposan elkeverjük, aztán visszacsorgatjuk a levesbe. Belereszeljük a cheddar sajt felét és 2-3 perc alatt összefőzzük. A maradék reszelt sajttal és aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.


Hasznos tudnivalók

  • Egy közepes méretű lábos tökéletesen megfelel az elkészítéshez.

  • Hűtőben 3 napig is eláll, újramelegítésnél érdemes egy kis vízzel vagy alaplével hígítani.

  • Tejszín helyett használhatsz kókuszkrémet a laktózmentes változathoz, cheddar helyett mehet bele reszelt parmezán vagy trappista is.

  • Tálald pirított kenyérkockákkal, ropogós baconchipsszel vagy pirított tökmaggal.

Ha bejött ez az egyszerű karfiolkrémleves, mutatunk még pár tuti kariolos tippet, amit imádni fogsz!

Karfiolfőzelék sült virslivel

Kelkáposztafőzelék sertéspörkölttel

Szaftos rakott karfiol

Ha tetszett az egyszerű karfiolkrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése