Instant

Egyszerűsajtmártás

Egyszerű sajtmártás

Hozzávalók
50 g
vaj
30 g
finomliszt
500 ml
tej
300 g
vörös cheddar
0.5 mk
szerecsendió

Elkészítés

A sajtmártás elkészítéséhez elsőként felolvasztjuk a vajat egy gyorsforralóban vagy egy lábasban, hozzáadjuk a lisztet, és fél percig kevergetjük. Fokozatosan hozzáöntjük a tejet, aztán beletesszük a reszelt cheddart is, és 2-3 perc alatt kiforraljuk. Amikor a sajt elolvadt, megsózzuk és belereszeljük a szerecsendiót is. Húsok, tészták kiváló kísérője lesz.

egyszeru-sajtmartas
Egyszerű sajtmártás (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc

Még több alapkészítmény, ami mártogatósként is megállja a helyét:

A tökéletes guacamole

A legkirályabb házi hummusz

Juhtúrós körözött

Baba ganoush, a legtutibb padlizsánkrém

www.streetkitchen.hu

Az egyik legjobb dolog, ami a hűtőben kallódó főtt tésztával történhet, ha nyakon öntöd egy jó adag sajtmártással. De ez csak egy opció ennek a nagyszerű mártásnak a felhasználására. Egy másik pedig, ha egyenesen a szádba öntöd a lábasból. :D

Hozzávalók

800 ml-hez
50 g
vaj
30 g
finomliszt
500 ml
tej
300 g
vörös cheddar
0.5 mk
szerecsendió

A sajtmártás elkészítéséhez elsőként felolvasztjuk a vajat egy gyorsforralóban vagy egy lábasban, hozzáadjuk a lisztet, és fél percig kevergetjük. Fokozatosan hozzáöntjük a tejet, aztán beletesszük a reszelt cheddart is, és 2-3 perc alatt kiforraljuk. Amikor a sajt elolvadt, megsózzuk és belereszeljük a szerecsendiót is. Húsok, tészták kiváló kísérője lesz.

egyszeru-sajtmartas
Egyszerű sajtmártás (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc

Még több alapkészítmény, ami mártogatósként is megállja a helyét:

A tökéletes guacamole

A legkirályabb házi hummusz

Juhtúrós körözött

Baba ganoush, a legtutibb padlizsánkrém

Ha tetszett az Egyszerű sajtmártás receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept