Az ananászt megtisztítjuk, 1,5 cm-es szeletekre vágjuk, kivágjuk a közepüket, majd felkockázzuk, és kb. 1 ek olajon grillserpenyőben magasabb hőfokon átpirítjuk.
Ugyanebben a serpenyőben kb. 2 ek olajon, magasabb lángon átpirítjuk a kockákra vágott csirkemellet, közben sózzuk és borsozzuk, majd félrerakjuk.
A curry alapja
A maradék olajat beleöntjük egy wok serpenyőbe, majd rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát.
Sózzuk, borsozzuk őket, és hozzászórjuk az összes őrölt fűszert, valamint a kis karikákra vágott póréhagymát is.
Átpirítjuk, felöntjük a vízzel, és 10-12 percig főzzük az alapot, majd beleöntjük a darabolt paradicsomot, beledobjuk a kockákra vágott paprikát és még kb. 15 percig főzzük.
Ha szükséges, még kevés vizet öntünk hozzá, hogy szaftos maradjon a ragu.
Felöntjük a curryt a kókusztejjel, beledobjuk az ananász- és csirkekockákat, és 5-6 percig főzzük, majd belecsepegtetjük a citromlevet és átkeverjük.
Tálalás
A rizst átmossuk és felrakjuk főni a vízben, megsózzuk, nagyobb lángon felforraljuk, majd kis lángon, fedő alatt készre pároljuk.
A curryt kókusztejjel meglocsolva egy kevés korianderrel tálaljuk.