Ázsiai kaják

Egzotikuscsirkéscurry

Egzotikus csirkés curry
egzotikus-csirkes-curry

Hozzávalók
600 g
friss ananász
300 g
csirkemellfilé
4 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
6 gerezd
fokhagyma
bors
2 tk
curry
1 tk
kurkuma
2 tk
garam masala
2 csipet
chilipehely
1 tk
őrölt gyömbér
2 tk
római kömény
0.5 szál
póréhagyma
200 ml
víz
0.5 db
zöld kaliforniai paprika
1 konzerv
darabolt paradicsom
(400 g-os kiszerelés)
1 konzerv
kókusztej
(165 g-os kiszerelés)
0.25
leve
A tálaláshoz
250 g
basmati rizs
500 ml
víz
2 ek
kókusztej
0.25 csokor
koriander

Elkészítés
  • Az ananászt megtisztítjuk, 1,5 cm-es szeletekre vágjuk, kivágjuk a közepüket, majd felkockázzuk, és kb. 1 ek olajon grillserpenyőben magasabb hőfokon átpirítjuk.

  • Ugyanebben a serpenyőben kb. 2 ek olajon, magasabb lángon átpirítjuk a kockákra vágott csirkemellet, közben sózzuk és borsozzuk, majd félrerakjuk.

A curry alapja

  • A maradék olajat beleöntjük egy wok serpenyőbe, majd rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát.

  • Sózzuk, borsozzuk őket, és hozzászórjuk az összes őrölt fűszert, valamint a kis karikákra vágott póréhagymát is.

  • Átpirítjuk, felöntjük a vízzel, és 10-12 percig főzzük az alapot, majd beleöntjük a darabolt paradicsomot, beledobjuk a kockákra vágott paprikát és még kb. 15 percig főzzük.

  • Ha szükséges, még kevés vizet öntünk hozzá, hogy szaftos maradjon a ragu.

  • Felöntjük a curryt a kókusztejjel, beledobjuk az ananász- és csirkekockákat, és 5-6 percig főzzük, majd belecsepegtetjük a citromlevet és átkeverjük.

Tálalás

  • A rizst átmossuk és felrakjuk főni a vízben, megsózzuk, nagyobb lángon felforraljuk, majd kis lángon, fedő alatt készre pároljuk.

  • A curryt kókusztejjel meglocsolva egy kevés korianderrel tálaljuk.


www.streetkitchen.hu

Bár megoszlanak a vélemények, hogy az ananász mennyire való főételbe, ezzel a curryvel kapcsolatban semmiféle kérdés nem merült fel: amint kikerült az SK asztalára, azonnal el is fogyott. Fűszeres, kicsit csípős, kicsit édes, szaftos… egyszerűen csodás! :)

Ha szeretnéd feldobni a szokásos húsos kajákat, ez az egzotikus csirkés curry garantáltan új kedvenc lesz. A recept tej-, tojás- és gluténmentes, így érzékenyek is bátran kanalazhatják. Egy igazi ízbomba, amit nem kell túlvariálni, csak hagyd, hogy a fűszerek végezzék a dolgukat!

Hozzávalók

2 fő részére
600 g
friss ananász
300 g
csirkemellfilé
4 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
6 gerezd
fokhagyma
bors
2 tk
curry
1 tk
kurkuma
2 tk
garam masala
2 csipet
chilipehely
1 tk
őrölt gyömbér
2 tk
római kömény
0.5 szál
póréhagyma
200 ml
víz
0.5 db
zöld kaliforniai paprika
1 konzerv
darabolt paradicsom
(400 g-os kiszerelés)
1 konzerv
kókusztej
(165 g-os kiszerelés)
0.25
leve
A tálaláshoz
250 g
basmati rizs
500 ml
víz
2 ek
kókusztej
0.25 csokor
koriander

Elkészítés

  • Az ananászt megtisztítjuk, 1,5 cm-es szeletekre vágjuk, kivágjuk a közepüket, majd felkockázzuk, és kb. 1 ek olajon grillserpenyőben magasabb hőfokon átpirítjuk.

  • Ugyanebben a serpenyőben kb. 2 ek olajon, magasabb lángon átpirítjuk a kockákra vágott csirkemellet, közben sózzuk és borsozzuk, majd félrerakjuk.

A curry alapja

  • A maradék olajat beleöntjük egy wok serpenyőbe, majd rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát.

  • Sózzuk, borsozzuk őket, és hozzászórjuk az összes őrölt fűszert, valamint a kis karikákra vágott póréhagymát is.

  • Átpirítjuk, felöntjük a vízzel, és 10-12 percig főzzük az alapot, majd beleöntjük a darabolt paradicsomot, beledobjuk a kockákra vágott paprikát és még kb. 15 percig főzzük.

  • Ha szükséges, még kevés vizet öntünk hozzá, hogy szaftos maradjon a ragu.

  • Felöntjük a curryt a kókusztejjel, beledobjuk az ananász- és csirkekockákat, és 5-6 percig főzzük, majd belecsepegtetjük a citromlevet és átkeverjük.

Tálalás

  • A rizst átmossuk és felrakjuk főni a vízben, megsózzuk, nagyobb lángon felforraljuk, majd kis lángon, fedő alatt készre pároljuk.

  • A curryt kókusztejjel meglocsolva egy kevés korianderrel tálaljuk.


Ha tetszett az Egzotikus csirkés curry receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept