Grillszezon

Teriyakicsirkecombgrillezettananásszal

Teriyaki csirkecomb grillezett ananásszal
teriyaki csirkecomb grillezett ananásszal, grillszezon

Hozzávalók
200 ml
mirin
1 tk
őrölt bors
4 gerezd
fokhagyma
4
cm gyömbér
200 ml
szójaszósz
100 g
mogyoróvaj
2 ek
rizsecet
50 ml
szezámolaj
800 g
bőr nélküli csirkecombfilé
1 db
nagy ananász
A díszítéshez
1 szál
újhagyma

Elkészítés

A teriyaki csirkecomb igazi grillkülönlegesség. Elkészítésének első lépéseként a mirint egy kis lábasban a felére forraljuk, beletesszük a borsot, a zúzott fokhagymát és a lereszelt gyömbért. Ezután felöntjük a szójaszósszal, majd mehet bele a mogyoróvaj. Amikor besűrűsödött, hozzáadjuk a rizsecetet és a szezámolajat, majd hagyjuk kihűlni. Beletesszük a kb. 8 cm-es darabokra vágott combot és lehetőleg egy napig ebben a pácban pihentetjük.

Az ananászt meghámozzuk, 2-3 cm-es karikákra vágjuk és megsütjük a grillrácson. A bepácolt húsokat nyársakra húzzuk, és az ananász mellett készre sütjük.

Tálaláskor kevés vékonyra vágott újhagymával díszíthetjük a csirkecombokat.

Teriyaki csirkecomb
Teriyaki csirkecomb (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc
  • Pihentetés: 1 nap

Ha túl száraznak érzitek a csikemellet, de mégis maradnátok a kotkodácsoló baromfinál, akkor a comb egy remek választás. Szaftos, húsos rész, amin istenien meg lehet pirítani a bőrt, hogy fűszeres és ropogós legyen. Összeszedtünk nektek pár csirkecomb receptet, ha Lajos fenti receptje után mégjobban megjönne a kedvetek ahhoz, hogy elkészítsetek egy kis pipicombot.

Barna sörös csirkecomb sütőtökpürével

Fűszeres gofriburger juharszirupos csirkecombbal és málnamajonézzel

Édes-savanyú csirkecomb grillezett ananászos rizssalátával

Joghurtos indiai csirkecomb kelkáposztás-kókusztejes csicseriborsó-raguval

www.streetkitchen.hu

Szójaszószos, édes mázzal bevont csirke, jóóól meggrillezve. Isteni lesz!

Hozzávalók

4 főre
200 ml
mirin
1 tk
őrölt bors
4 gerezd
fokhagyma
4
cm gyömbér
200 ml
szójaszósz
100 g
mogyoróvaj
2 ek
rizsecet
50 ml
szezámolaj
800 g
bőr nélküli csirkecombfilé
1 db
nagy ananász
A díszítéshez
1 szál
újhagyma

A teriyaki csirkecomb igazi grillkülönlegesség. Elkészítésének első lépéseként a mirint egy kis lábasban a felére forraljuk, beletesszük a borsot, a zúzott fokhagymát és a lereszelt gyömbért. Ezután felöntjük a szójaszósszal, majd mehet bele a mogyoróvaj. Amikor besűrűsödött, hozzáadjuk a rizsecetet és a szezámolajat, majd hagyjuk kihűlni. Beletesszük a kb. 8 cm-es darabokra vágott combot és lehetőleg egy napig ebben a pácban pihentetjük.

Az ananászt meghámozzuk, 2-3 cm-es karikákra vágjuk és megsütjük a grillrácson. A bepácolt húsokat nyársakra húzzuk, és az ananász mellett készre sütjük.

Tálaláskor kevés vékonyra vágott újhagymával díszíthetjük a csirkecombokat.

Teriyaki csirkecomb
Teriyaki csirkecomb (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc
  • Pihentetés: 1 nap

Ha túl száraznak érzitek a csikemellet, de mégis maradnátok a kotkodácsoló baromfinál, akkor a comb egy remek választás. Szaftos, húsos rész, amin istenien meg lehet pirítani a bőrt, hogy fűszeres és ropogós legyen. Összeszedtünk nektek pár csirkecomb receptet, ha Lajos fenti receptje után mégjobban megjönne a kedvetek ahhoz, hogy elkészítsetek egy kis pipicombot.

Barna sörös csirkecomb sütőtökpürével

Fűszeres gofriburger juharszirupos csirkecombbal és málnamajonézzel

Édes-savanyú csirkecomb grillezett ananászos rizssalátával

Joghurtos indiai csirkecomb kelkáposztás-kókusztejes csicseriborsó-raguval

Ha tetszett a Teriyaki csirkecomb grillezett ananásszal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept