A teriyaki csirkecomb igazi grillkülönlegesség. Elkészítésének első lépéseként a mirint egy kis lábasban a felére forraljuk, beletesszük a borsot, a zúzott fokhagymát és a lereszelt gyömbért. Ezután felöntjük a szójaszósszal, majd mehet bele a mogyoróvaj. Amikor besűrűsödött, hozzáadjuk a rizsecetet és a szezámolajat, majd hagyjuk kihűlni. Beletesszük a kb. 8 cm-es darabokra vágott combot és lehetőleg egy napig ebben a pácban pihentetjük.
Az ananászt meghámozzuk, 2-3 cm-es karikákra vágjuk és megsütjük a grillrácson. A bepácolt húsokat nyársakra húzzuk, és az ananász mellett készre sütjük.
Tálaláskor kevés vékonyra vágott újhagymával díszíthetjük a csirkecombokat.

- Elkészítési idő: 45 perc
- Pihentetés: 1 nap
Ha túl száraznak érzitek a csikemellet, de mégis maradnátok a kotkodácsoló baromfinál, akkor a comb egy remek választás. Szaftos, húsos rész, amin istenien meg lehet pirítani a bőrt, hogy fűszeres és ropogós legyen. Összeszedtünk nektek pár csirkecomb receptet, ha Lajos fenti receptje után mégjobban megjönne a kedvetek ahhoz, hogy elkészítsetek egy kis pipicombot.
Barna sörös csirkecomb sütőtökpürével
Fűszeres gofriburger juharszirupos csirkecombbal és málnamajonézzel
Édes-savanyú csirkecomb grillezett ananászos rizssalátával
Joghurtos indiai csirkecomb kelkáposztás-kókusztejes csicseriborsó-raguval