Pékség

Élesztőnélkülikalács

Élesztő nélküli kalács

Hozzávalók
80 g
cukor
250 g
túró
100 ml
tej
90 ml
olaj
1
tojás
1 csipet
390 g
liszt
12 g
sütőpor
1 marék
mazsola vagy más aszalvány

Elkészítés

Mi van, ha netán élesztő nélküli kalácsot szeretnétek? Hát semmi, mert szerencsére ehhez is van egy tuti receptünk, amivel legalább olyan finom lesz, mint a nagy klasszikus. Csak egy kis idő kell, jó minőségű hozzávalók, meg persze egy működő sütő :D Elő a kötényekkel és lássunk hozzá!

A cukrot, a túrót, a tejet, az olajat és a tojást egy tálba rakjuk, és alaposan átkeverjük (én botmixerrel csináltam, hogy minden kis túrórögöcske elkeveredjen). Ezután hozzákeverjük a többi alapanyagot és kidolgozzuk a tésztát.

3 részre osztjuk, rudakat sodrunk belőlük és óvatosan összefonjuk őket. Mehet a fonat egy sütőpapíros kenyérsütőformába, aztán be a 180 fokos sütőbe kb. 40-50 percre, amíg szép barna lesz a teteje. Kevés vajjal és lekvárral fantasztikus!

Élesztő nélküli kalács

Ezeket is nézd meg:

Élesztő mentes írós kenyér

Kovászos, mézes kalács

www.streetkitchen.hu

Nem fogok hazudni, egy foszlós, pihe-puha kalács az az élesztőtől (avagy kovásztól) lesz olyan amilyen. De ha éppen nagyon kalácsra vágyunk és nem tudunk beszerezni élesztőt, ne adj isten még kovász sincs a látóhatáron, akkor kapjuk elő a jó öreg sütőport és ezt a receptet, mert ez is csodálatos lesz, higgyetek nekem!

Hozzávalók

1 klasszikus kenyérsütő formához
80 g
cukor
250 g
túró
100 ml
tej
90 ml
olaj
1
tojás
1 csipet
390 g
liszt
12 g
sütőpor
1 marék
mazsola vagy más aszalvány

Mi van, ha netán élesztő nélküli kalácsot szeretnétek? Hát semmi, mert szerencsére ehhez is van egy tuti receptünk, amivel legalább olyan finom lesz, mint a nagy klasszikus. Csak egy kis idő kell, jó minőségű hozzávalók, meg persze egy működő sütő :D Elő a kötényekkel és lássunk hozzá!

A cukrot, a túrót, a tejet, az olajat és a tojást egy tálba rakjuk, és alaposan átkeverjük (én botmixerrel csináltam, hogy minden kis túrórögöcske elkeveredjen). Ezután hozzákeverjük a többi alapanyagot és kidolgozzuk a tésztát.

3 részre osztjuk, rudakat sodrunk belőlük és óvatosan összefonjuk őket. Mehet a fonat egy sütőpapíros kenyérsütőformába, aztán be a 180 fokos sütőbe kb. 40-50 percre, amíg szép barna lesz a teteje. Kevés vajjal és lekvárral fantasztikus!

Élesztő nélküli kalács

Ezeket is nézd meg:

Élesztő mentes írós kenyér

Kovászos, mézes kalács

Ha tetszett az Élesztő nélküli kalács receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept