Mi van, ha netán élesztő nélküli kalácsot szeretnétek? Hát semmi, mert szerencsére ehhez is van egy tuti receptünk, amivel legalább olyan finom lesz, mint a nagy klasszikus. Csak egy kis idő kell, jó minőségű hozzávalók, meg persze egy működő sütő :D Elő a kötényekkel és lássunk hozzá!
A cukrot, a túrót, a tejet, az olajat és a tojást egy tálba rakjuk, és alaposan átkeverjük (én botmixerrel csináltam, hogy minden kis túrórögöcske elkeveredjen). Ezután hozzákeverjük a többi alapanyagot és kidolgozzuk a tésztát.

3 részre osztjuk, rudakat sodrunk belőlük és óvatosan összefonjuk őket. Mehet a fonat egy sütőpapíros kenyérsütőformába, aztán be a 180 fokos sütőbe kb. 40-50 percre, amíg szép barna lesz a teteje. Kevés vajjal és lekvárral fantasztikus!
