Szendvics

Életedlegjobbcsirkéssajtosgrillszendvicse

Életed legjobb csirkés sajtos grillszendvicse

Hozzávalók
A rukkolapesztóhoz
2 marék
rukkola
2 ek
fenyőmag
3 - 4 ek
olívaolaj
1 gerezd
nagyobb fokhagyma
só, bors
A csirkéhez
500 g
csirkemellfilé
1 ág
friss kakukkfű
1 db
nagy zsályalevél
1 ág
rozmaring (kisebb)
1 g
ág tárkony (kisebb)
só, bors
kevés olaj
Az összeállításhoz
4 db
füstölt grillsajt
4 db
zsemle
1 - 2 db
paradicsom

Elkészítés
[caption id="attachment_12155152" align="aligncenter" width="749"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]

A pesztó hozzávalóit egy aprítógépbe rakjuk és jól lezúzzuk. A csirkemellekre rátépkedjük a friss fűszereket, kap egy adag sót és borsot, majd két sütőpapír között kicsit kilapítjuk egy nyújtófával. A csirkemelleket meglocsoljuk kevés olajjal, grillrácson megsütjük mindkét oldalukat, alufóliába csomagoljuk és félretesszük. A sajtokat is meggrillezzük a rácson, majd a zsemléket kettévágjuk és azokat is picit lepirítjuk. Már csak az összeállítás maradt hátra! A zsemlék alsó felére kenünk egy adag pesztót, erre jön egy darab csirkemell, a grillsajt, egy szelet paradicsom és beborítjuk őket a zsemle másik felével, aztán egy pohár bor mellett élvezzük a napsütést és a remek vacsorát!

[caption id="attachment_12155151" align="aligncenter" width="667"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]

www.streetkitchen.hu

Ezt a szendót még akár egy kirándulás alkalmával is összedobhatjátok! Szükség lesz csirkemellre, pár darab remek füstölt grillsajtra, zsemlére, a rukkolapesztót pedig elkészíthetitek előtte és egy kis üvegben magatokkal vihetitek, de ha van egy kis mozsaratok, akár frissen is elkészíthetitek! A szendvics őrülten finom lesz, a grillsajt olvadozik majd benne, a csirkemell tele lesz finom, friss fűszerekkel! Mennyei!

Hozzávalók

4 főre
A rukkolapesztóhoz
2 marék
rukkola
2 ek
fenyőmag
3 - 4 ek
olívaolaj
1 gerezd
nagyobb fokhagyma
só, bors
A csirkéhez
500 g
csirkemellfilé
1 ág
friss kakukkfű
1 db
nagy zsályalevél
1 ág
rozmaring (kisebb)
1 g
ág tárkony (kisebb)
só, bors
kevés olaj
Az összeállításhoz
4 db
füstölt grillsajt
4 db
zsemle
1 - 2 db
paradicsom
[caption id="attachment_12155152" align="aligncenter" width="749"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]

A pesztó hozzávalóit egy aprítógépbe rakjuk és jól lezúzzuk. A csirkemellekre rátépkedjük a friss fűszereket, kap egy adag sót és borsot, majd két sütőpapír között kicsit kilapítjuk egy nyújtófával. A csirkemelleket meglocsoljuk kevés olajjal, grillrácson megsütjük mindkét oldalukat, alufóliába csomagoljuk és félretesszük. A sajtokat is meggrillezzük a rácson, majd a zsemléket kettévágjuk és azokat is picit lepirítjuk. Már csak az összeállítás maradt hátra! A zsemlék alsó felére kenünk egy adag pesztót, erre jön egy darab csirkemell, a grillsajt, egy szelet paradicsom és beborítjuk őket a zsemle másik felével, aztán egy pohár bor mellett élvezzük a napsütést és a remek vacsorát!

[caption id="attachment_12155151" align="aligncenter" width="667"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]

Ha tetszett az Életed legjobb csirkés sajtos grillszendvicse receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept