Olcsó sütik

Eperhabosszelet

Eperhabos szelet

Hozzávalók
A krémhez
500 g
eper
180 g
kristálycukor
10 g
vaníliás cukor
200 g
görög joghurt
400 ml
hideg habtejszín
7 db
lapzselatin
A tésztához
3 db
bolti, vékony piskótatekercslap
(30 x 20 cm-es)
A tetejére
porcukor

Elkészítés

Az eperhabos szelet krémjéhez az epret kicsumázzuk, és félbevágjuk vagy negyedeljük, mérettől függően. Egy lábasba rakjuk az epret a cukorral és vaníliás cukorral, majd kb. 15 percig főzzük, ezután leturmixoljuk. A forró eperpürébe dobjuk egyenként a zselatinlapokat, föloldjuk őket benne, majd időnként átkeverve langyosra hűtjük.

Az eperraguhoz keverjük a görög joghurtot, a hideg tejszínt pedig habbá verjük, és ezt is beleforgatjuk az alapba.

A piskótalap méretéhez választunk egy kb. ugyanakkora tepsit. (Ha nincs ekkora, akkor a tepsi méretéhez vágjuk a lapokat, pár cm eltérés nem okoz gondot a receptben.) Lerakunk egy piskótalapot, erre jön a krém fele, majd egy másik lap, a krém másik fele, végül az utolsó piskótalappal fejezzük be a rétegezést. Dermedésig, azaz legalább 4 órára a hűtőbe rakjuk a sütit a tepsivel együtt, de egy egész éjszakán át is hagyhatjuk állni. 

Mikor megdermedt a habréteg, forró vízbe mártott éles késsel szépen szeletelhetjük a sütit, tálaláskor pedig megszórjuk a tetejét porcukorral.

eperhabos-szelet-5
Eperhabos szelet (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30-40 perc
  • Hűtés: minimum 4 óra

Még több szuper süti:

Anikó szelet

Tündér szelet

Fekete-erdő szelet

www.streetkitchen.hu

Friss, könnyed, lágy eperhab vékony piskótarétegekkel. Tényleg mennyei ez a süti, és garantáltan jól fog esni egy meleg tavaszi/nyári napon, az esti grillezés után!

Hozzávalók

12 - 14 szelethez
A krémhez
500 g
eper
180 g
kristálycukor
10 g
vaníliás cukor
200 g
görög joghurt
400 ml
hideg habtejszín
7 db
lapzselatin
A tésztához
3 db
bolti, vékony piskótatekercslap
(30 x 20 cm-es)
A tetejére
porcukor

Az eperhabos szelet krémjéhez az epret kicsumázzuk, és félbevágjuk vagy negyedeljük, mérettől függően. Egy lábasba rakjuk az epret a cukorral és vaníliás cukorral, majd kb. 15 percig főzzük, ezután leturmixoljuk. A forró eperpürébe dobjuk egyenként a zselatinlapokat, föloldjuk őket benne, majd időnként átkeverve langyosra hűtjük.

Az eperraguhoz keverjük a görög joghurtot, a hideg tejszínt pedig habbá verjük, és ezt is beleforgatjuk az alapba.

A piskótalap méretéhez választunk egy kb. ugyanakkora tepsit. (Ha nincs ekkora, akkor a tepsi méretéhez vágjuk a lapokat, pár cm eltérés nem okoz gondot a receptben.) Lerakunk egy piskótalapot, erre jön a krém fele, majd egy másik lap, a krém másik fele, végül az utolsó piskótalappal fejezzük be a rétegezést. Dermedésig, azaz legalább 4 órára a hűtőbe rakjuk a sütit a tepsivel együtt, de egy egész éjszakán át is hagyhatjuk állni. 

Mikor megdermedt a habréteg, forró vízbe mártott éles késsel szépen szeletelhetjük a sütit, tálaláskor pedig megszórjuk a tetejét porcukorral.

eperhabos-szelet-5
Eperhabos szelet (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30-40 perc
  • Hűtés: minimum 4 óra

Még több szuper süti:

Anikó szelet

Tündér szelet

Fekete-erdő szelet

Ha tetszett az Eperhabos szelet receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept