Az eperhabos szelet krémjéhez az epret kicsumázzuk, és félbevágjuk vagy negyedeljük, mérettől függően. Egy lábasba rakjuk az epret a cukorral és vaníliás cukorral, majd kb. 15 percig főzzük, ezután leturmixoljuk. A forró eperpürébe dobjuk egyenként a zselatinlapokat, föloldjuk őket benne, majd időnként átkeverve langyosra hűtjük.
Az eperraguhoz keverjük a görög joghurtot, a hideg tejszínt pedig habbá verjük, és ezt is beleforgatjuk az alapba.
A piskótalap méretéhez választunk egy kb. ugyanakkora tepsit. (Ha nincs ekkora, akkor a tepsi méretéhez vágjuk a lapokat, pár cm eltérés nem okoz gondot a receptben.) Lerakunk egy piskótalapot, erre jön a krém fele, majd egy másik lap, a krém másik fele, végül az utolsó piskótalappal fejezzük be a rétegezést. Dermedésig, azaz legalább 4 órára a hűtőbe rakjuk a sütit a tepsivel együtt, de egy egész éjszakán át is hagyhatjuk állni.
Mikor megdermedt a habréteg, forró vízbe mártott éles késsel szépen szeletelhetjük a sütit, tálaláskor pedig megszórjuk a tetejét porcukorral.

- Elkészítési idő: 30-40 perc
- Hűtés: minimum 4 óra