Fantasztikus desszertek

Epertortasütésnélkül

Epertorta sütés nélkül

Hozzávalók
Az aljához
120 g
háztartási keksz
90 g
olvasztott vaj
A krémhez
200 g
eper
3 ek
kristálycukor
9 g
zselatinpor
20 ml
víz
250 g
mascarpone
A díszítéshez
3 db
eper
2 szál
menta
250 ml
habtejszín

Elkészítés

Frankó epertorta sütés nélkül is simán összehozható! Első lépésként a kekszet egy aprítógépbe tördeljük és alaposan lezúzzuk, majd hozzákeverjük az olvasztott vajat. 3-4 másodpercig keverjük az aprítóban, aztán egy sütőpapírral bélelt tortaforma aljába simítjuk. Hűtőbe rakjuk 10 percre, hogy megdermedjen.

A krémhez az epret és a cukrot elkezdjük összefőzni közepes lángon, 5 perc után leturmixoljuk, és még 10 percig főzzük, majd félrehúzzuk. A zselatint beleszórjuk a vízbe, majd ha felszívta a vizet, belekeverjük a meleg epres raguba. 

A mascarponét egy edényben stabilabb krémalappá habosítjuk egy habverővel, egy másik tálban pedig a behűtött habtejszínt is felverjük, majd lazán a mascarponéhoz forgatjuk. Jöhet az eperragu, amit óvatosan a krémbe keverünk, majd az egészet a kihűtött kekszalapra simítjuk, és egy éjszakára a hűtőbe rakjuk. Másnap lekapcsoljuk róla a tortaformát, és negyedelt epercikkekkel és mentalevelekkel díszítjük a tortát.

epertorta-sutes-nelkul-1
Epertorta sütés nélkül (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40-50 perc
  • Hűtési idő: 1 éjszaka

Még több epres finomság vár az oldalunkon:

Tejfölös-epres süti

Epres rizsfelfújt air fryerben

Triplán epres tiramisu

www.streetkitchen.hu

A tavasz és a nyár elengedhetetlen kelléke egy jó sütés nélküli tortarecept, hogy ne kelljen az amúgy is meleg lakásban a sütő mellett álldogálni.

Hozzávalók

1 18 cm-es tortához
Az aljához
120 g
háztartási keksz
90 g
olvasztott vaj
A krémhez
200 g
eper
3 ek
kristálycukor
9 g
zselatinpor
20 ml
víz
250 g
mascarpone
A díszítéshez
3 db
eper
2 szál
menta
250 ml
habtejszín

Frankó epertorta sütés nélkül is simán összehozható! Első lépésként a kekszet egy aprítógépbe tördeljük és alaposan lezúzzuk, majd hozzákeverjük az olvasztott vajat. 3-4 másodpercig keverjük az aprítóban, aztán egy sütőpapírral bélelt tortaforma aljába simítjuk. Hűtőbe rakjuk 10 percre, hogy megdermedjen.

A krémhez az epret és a cukrot elkezdjük összefőzni közepes lángon, 5 perc után leturmixoljuk, és még 10 percig főzzük, majd félrehúzzuk. A zselatint beleszórjuk a vízbe, majd ha felszívta a vizet, belekeverjük a meleg epres raguba. 

A mascarponét egy edényben stabilabb krémalappá habosítjuk egy habverővel, egy másik tálban pedig a behűtött habtejszínt is felverjük, majd lazán a mascarponéhoz forgatjuk. Jöhet az eperragu, amit óvatosan a krémbe keverünk, majd az egészet a kihűtött kekszalapra simítjuk, és egy éjszakára a hűtőbe rakjuk. Másnap lekapcsoljuk róla a tortaformát, és negyedelt epercikkekkel és mentalevelekkel díszítjük a tortát.

epertorta-sutes-nelkul-1
Epertorta sütés nélkül (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40-50 perc
  • Hűtési idő: 1 éjszaka

Még több epres finomság vár az oldalunkon:

Tejfölös-epres süti

Epres rizsfelfújt air fryerben

Triplán epres tiramisu

Ha tetszett az Epertorta sütés nélkül receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept