Az epres-habos muffin első lépéseként a vajat kihabosítjuk a kétfajta cukorral. Hozzáadjuk a tojásokat, majd a tejet.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a sóval, és a tojásos keverékhez öntjük, majd beleforgatjuk a kisebb darabokra vágott epret is. A masszát egyenletesen elosztjuk a muffinpapírral bélelt muffinformába, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A mascarponét robotgéppel, magas fokozaton stabilabb krémmé habosítjuk, belekeverjük a porcukrot, majd márványosan belekeverjük az eperlekvárt is. Csillagcsöves habzsákba tesszük, és a muffinok tetejére nyomjuk a krémet.

- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 25-30 perc
- Hűtés: 20 perc