Fantasztikus desszertek

Sütésnélküliepressajttorta

Sütés nélküli epres sajttorta

Hozzávalók
A kekszréteghez
180 g
zabkeksz
90 g
olvasztott vaj
A sajtréteghez
250 g
krémsajt
250 g
mascarpone
100 g
kristálycukor
1 tk
vaníliakivonat
8 g
zselatinpor
3 ek
víz
Az epres ragu
200 g
friss eper
3 ek
kristálycukor
A díszítéshez
50 g
eper
1 ek
mandulaforgács

Elkészítés

Ez az egyszerű epres sajttorta sütés nélkül készül, mutatjuk, hogyan:

Első lépésként a kekszet egy aprítógépben lezúzzuk, és összekeverjük az olvasztott vajjal. A sütőpapírral bélelt tortaforma aljába nyomkodjuk, és berakjuk a fagyasztóba 10 percre, hogy egy kicsit megkössön.

A sajtréteghez egy tálba tesszük a krémsajtot, a mascarponét, a cukrot és a vaníliát, majd  kb. 1 percig magas fokozaton habosítjuk robotgéppel, hogy stabilabb krémalapot kapjunk.

A zselatint elkeverjük a vízzel, pár percig hagyjuk pihenni, majd mikróba tesszük kb. 3-4 mp-re, hogy felolvadjon, és jó alaposan elkeverjük a krémben. Ezután a sajtkrémes réteget a kekszalapra simítjuk, és hagyjuk, hogy megszilárduljon a fagyasztóban kb. 2 óra alatt.

Az epres réteghez az epreket feldaraboljuk, majd a cukorral egy lábasba rakjuk és összefőzzük 8-10 perc alatt. 

A sajttortát friss eperrel és mandulaforgáccsal díszítve, a raguval együtt tálaljuk.

epres-sajttorta-sutes-nelkul
Epres sajttorta sütés nélkül (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc 
  • Hűtési idő: 2 óra

Még több epres recept, amit ki kell próbálnod idén:

Epres tápiókapuding

Triplán epres tiramisu

Epres-kekszes krémes

www.streetkitchen.hu

A sajttorta igaz klasszikus, és az a jó hírem van számotokra, hogy ehhez a verzióhoz még a sütőt sem kell bekapcsolni.

Hozzávalók

1 18 cm-es tortához
A kekszréteghez
180 g
zabkeksz
90 g
olvasztott vaj
A sajtréteghez
250 g
krémsajt
250 g
mascarpone
100 g
kristálycukor
1 tk
vaníliakivonat
8 g
zselatinpor
3 ek
víz
Az epres ragu
200 g
friss eper
3 ek
kristálycukor
A díszítéshez
50 g
eper
1 ek
mandulaforgács

Ez az egyszerű epres sajttorta sütés nélkül készül, mutatjuk, hogyan:

Első lépésként a kekszet egy aprítógépben lezúzzuk, és összekeverjük az olvasztott vajjal. A sütőpapírral bélelt tortaforma aljába nyomkodjuk, és berakjuk a fagyasztóba 10 percre, hogy egy kicsit megkössön.

A sajtréteghez egy tálba tesszük a krémsajtot, a mascarponét, a cukrot és a vaníliát, majd  kb. 1 percig magas fokozaton habosítjuk robotgéppel, hogy stabilabb krémalapot kapjunk.

A zselatint elkeverjük a vízzel, pár percig hagyjuk pihenni, majd mikróba tesszük kb. 3-4 mp-re, hogy felolvadjon, és jó alaposan elkeverjük a krémben. Ezután a sajtkrémes réteget a kekszalapra simítjuk, és hagyjuk, hogy megszilárduljon a fagyasztóban kb. 2 óra alatt.

Az epres réteghez az epreket feldaraboljuk, majd a cukorral egy lábasba rakjuk és összefőzzük 8-10 perc alatt. 

A sajttortát friss eperrel és mandulaforgáccsal díszítve, a raguval együtt tálaljuk.

epres-sajttorta-sutes-nelkul
Epres sajttorta sütés nélkül (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc 
  • Hűtési idő: 2 óra

Még több epres recept, amit ki kell próbálnod idén:

Epres tápiókapuding

Triplán epres tiramisu

Epres-kekszes krémes

Ha tetszett a Sütés nélküli epres sajttorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept