Hozzávalók
A krémhez
- 2 csomag vaníliás pudingpor (40 g-os kiszerelés)
- 700 ml tej
- 120 - 140 g kristálycukor
- 400 ml habtejszín
- 1 csomag habfixáló (10 g-os kiszerelés)
Az epres zseléhez
- 500 g friss eper
- 2 ek kristálycukor
- 2 ek citromlé
- 3 tk zselatinpor
Az összeállításhoz
- 200 g négyzet alakú háztartási keksz
A tetejére
- 1 csomag piros tortazselé (12 g-os kiszerelés)
- 1 ek citromlé
- 2 ek kristálycukor
- 280 ml víz
Hozzávalók
A krémhez
- 2 csomag vaníliás pudingpor (40 g-os kiszerelés)
- 700 ml tej
- 120 - 140 g kristálycukor
- 400 ml habtejszín
- 1 csomag habfixáló (10 g-os kiszerelés)
Az epres zseléhez
- 500 g friss eper
- 2 ek kristálycukor
- 2 ek citromlé
- 3 tk zselatinpor
Az összeállításhoz
- 200 g négyzet alakú háztartási keksz
A tetejére
- 1 csomag piros tortazselé (12 g-os kiszerelés)
- 1 ek citromlé
- 2 ek kristálycukor
- 280 ml víz
Az epres-kekszes krémes elkészítéséhez a pudingport egy gyorsforralóban kikeverjük a cukorral és a tejjel, majd közepes lángon sűrű krémet főzünk belőle, és hagyjuk kihűlni. A tejszínt habbá verjük a fixálóval, majd egy spatulával beleforgatjuk a pudingba.
Az eperből a díszítéshez félrerakunk 150 g-ot, a többit felkockázzuk és egy gyorsforralóba tesszük a cukorral és a citromlével. Addig főzzük, amíg meg nem puhul, majd leturmixoljuk. A zselatint összekeverjük 1-2 evőkanál vízzel, 2-3 másodpercre a mikróba tesszük, hogy felolvadjon, majd hozzáadjuk az eperpüréhez.
A süti összeállításához a tepsi aljára rakunk egy réteg kekszet, erre jöhet az eperpüré. Berakjuk a fagyasztóba 15 percre, hogy nagyjából megszilárduljon. Kivesszük, rákenjük a krém ⅔-át, majd mehet rá egy újabb réteg keksz. Erre jöhet a maradék krém, és ismét berakjuk a fagyasztóba 15-20 percre. Kivesszük, rápakoljuk a félretett és felszeletelt epret.
A tetejére a zselé hozzávalóit összekeverjük egy gyorsforralóban, és közepes lángon elkezdjük melegíteni. Ha felforrt, elzárjuk alatta a lángot, hagyjuk hűlni 5 percet, majd ráöntjük a krémes tetejére. Legalább 5 órára a hűtőbe tesszük, hogy megpuhuljon a keksz, de egy éjszaka sem árt neki.
- Elkészítési idő: 60 perc
- Hűtési idő: min. 5 óra
Ha tetszett az epres-kekszes krémes receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!