Vegetáriánus ételek

Epres-spárgássuperfoodsaláta

Epres-spárgás superfood saláta

Hozzávalók
A salátához
A rántott mozzarellagolyóhoz
1 csomag
mozzarellagolyó
100 g
liszt
3 db
tojás
só, bors
2 ek
víz
150 - 200 g
zsemlemorzsa
50
panko morzsa
100 g
színes quinoa
(fele fehér, fele vörös)
1 csokor
zöld spárga
6 - 7 szem
friss eper
2 ek
egész mandula
A dresszinghez
100 g
eper
friss bazsalikom
só, bors
2 ek
olívaolaj
1 tk
méz
1 tk
balzsamecet

Elkészítés

Az epres-spárgás quinoasaláta tökéletes ebéd vagy vacsora, amit nagyon könnyű elkészíteni.

A mozzarellát leszűrjük, leitatjuk a nedvességet róla egy papírtörlővel, és tányérra pakoljuk úgy, hogy ne érjenek össze, majd fagyasztóba tesszük kb. 15 percre, vagy ameddig meg nem fagy.

A quinoát átmossuk, bő, sós vízben puhára főzzük kb. 15 perc alatt, majd leszűrjük. A spárga fás részét levágjuk, a vastagabb részét meghámozzuk, és 3-4 cm-es darabokra vágjuk, majd forró, lobogó, sós vízbe dobjuk. Ha újraforrt, további 2 percet főzzük, majd jeges vízben lehűtjük, és leszűrjük.

A sajtgolyókat szokásos módon bepanírozzuk, ehhez a felvert tojásokat sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a vizet, hogy egyenletesen bevonja majd a massza a golyókat. A második kör panírozásnál a zsemlemorzsához tesszük a panko morzsát, hogy jó ropogós legyen a bunda. A bepanírozott sajtokat visszatesszük a fagyasztóba, és hagyjuk, hogy teljesen kifagyjon.

A salátához az epret negyedekbe vagy félbe vágjuk, összekeverjük a spárgával és a quinoával. A dresszing hozzávalóit egy turmixban vagy aprítógépben lezúzzuk, majd ráöntjük a salira, és összeforgatjuk. A mandulát durvára vágjuk, és egy száraz serpenyőben megpirítjuk.

Epres-spárgás superfood saláta
Epres-spárgás superfood saláta tálalása

A sajtot kb. 160 fokos olajban pár perc alatt aranybarnára sütjük, majd egy papírtörlőn lecsepegtetjük. Ezzel és a mandulával tálaljuk a salátát. Ízlés szerint friss bazsalikomot is tehetünk rá.

Epres-spárgás quinoasaláta
Epres-spárgás superfood saláta

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Az eper-spárga az egyik legkedveltebb páros, nem hiába, mert zseniálisak együtt. Ez a sali is róluk szól, plusz egy kis kívül ropogós, belül nyúlós mozzarellagolyóról.

pictogram

Vega

Hozzávalók

2 - 3 főre
A salátához
A rántott mozzarellagolyóhoz
1 csomag
mozzarellagolyó
100 g
liszt
3 db
tojás
só, bors
2 ek
víz
150 - 200 g
zsemlemorzsa
50
panko morzsa
100 g
színes quinoa
(fele fehér, fele vörös)
1 csokor
zöld spárga
6 - 7 szem
friss eper
2 ek
egész mandula
A dresszinghez
100 g
eper
friss bazsalikom
só, bors
2 ek
olívaolaj
1 tk
méz
1 tk
balzsamecet

Az epres-spárgás quinoasaláta tökéletes ebéd vagy vacsora, amit nagyon könnyű elkészíteni.

A mozzarellát leszűrjük, leitatjuk a nedvességet róla egy papírtörlővel, és tányérra pakoljuk úgy, hogy ne érjenek össze, majd fagyasztóba tesszük kb. 15 percre, vagy ameddig meg nem fagy.

A quinoát átmossuk, bő, sós vízben puhára főzzük kb. 15 perc alatt, majd leszűrjük. A spárga fás részét levágjuk, a vastagabb részét meghámozzuk, és 3-4 cm-es darabokra vágjuk, majd forró, lobogó, sós vízbe dobjuk. Ha újraforrt, további 2 percet főzzük, majd jeges vízben lehűtjük, és leszűrjük.

A sajtgolyókat szokásos módon bepanírozzuk, ehhez a felvert tojásokat sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a vizet, hogy egyenletesen bevonja majd a massza a golyókat. A második kör panírozásnál a zsemlemorzsához tesszük a panko morzsát, hogy jó ropogós legyen a bunda. A bepanírozott sajtokat visszatesszük a fagyasztóba, és hagyjuk, hogy teljesen kifagyjon.

A salátához az epret negyedekbe vagy félbe vágjuk, összekeverjük a spárgával és a quinoával. A dresszing hozzávalóit egy turmixban vagy aprítógépben lezúzzuk, majd ráöntjük a salira, és összeforgatjuk. A mandulát durvára vágjuk, és egy száraz serpenyőben megpirítjuk.

Epres-spárgás superfood saláta
Epres-spárgás superfood saláta tálalása

A sajtot kb. 160 fokos olajban pár perc alatt aranybarnára sütjük, majd egy papírtörlőn lecsepegtetjük. Ezzel és a mandulával tálaljuk a salátát. Ízlés szerint friss bazsalikomot is tehetünk rá.

Epres-spárgás quinoasaláta
Epres-spárgás superfood saláta

Ha tetszett az Epres-spárgás superfood saláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept