Szendvics rovat

Erdeigrilledcheeseszendvics

Erdei grilled cheese szendvics

Hozzávalók
8 szelet
szendvicskenyér
8 szelet
holland maasdamer sajt
100 g
vaj
A hagymás grillezett gombához
200 g
csiperkegomba
2 fej
lilahagyma
A szószhoz
150 g
majonéz
50 g
ketchup
25 g
mustár
25 g
chiliszósz
4 - 5 löttyintésnyi
worcester szósz
5 ek
olaj

Elkészítés
A lilahagymát és a gombát felszeleteljük és közepes lángon egy kevés olajon serpenyőben megpároljuk őket. A végén egy kicsit lepiríthatjuk, de alapvetően inkább legyen puha, mint ropogós. A szószhoz az összetevőket alaposan összekeverjük. A szendvicskenyereket párosával egymás mellé tesszük, és a következő sorrendben megtöltjük őket: kenyér-maasdamer sajt-grillezett gomba és hagyma-maasdamer sajt-kenyér. Így kapunk 4 töltött szendvicset,
A serpenyőben közepes lángon vajat olvasztunk, és beletesszük a szendvicseket, hogy a külső oldalukat bevonja a vaj. Ha eléri az aranybarna színvilágot, akkor újabb adag vaj, és következik a második oldal, és ezt végigcsináljuk a további három szendviccsel is. Miután megvan, félbevágva, a szósz kíséretében tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

A Szendvics rovat támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Ez a grillezett sajtos szendó a természet ízeit eleveníti meg, ráadásul húsmentes formában – a végeredmény pedig egész egyszerűen imádnivaló!

Hozzávalók

4 darabhoz
8 szelet
szendvicskenyér
8 szelet
holland maasdamer sajt
100 g
vaj
A hagymás grillezett gombához
200 g
csiperkegomba
2 fej
lilahagyma
A szószhoz
150 g
majonéz
50 g
ketchup
25 g
mustár
25 g
chiliszósz
4 - 5 löttyintésnyi
worcester szósz
5 ek
olaj
A lilahagymát és a gombát felszeleteljük és közepes lángon egy kevés olajon serpenyőben megpároljuk őket. A végén egy kicsit lepiríthatjuk, de alapvetően inkább legyen puha, mint ropogós. A szószhoz az összetevőket alaposan összekeverjük. A szendvicskenyereket párosával egymás mellé tesszük, és a következő sorrendben megtöltjük őket: kenyér-maasdamer sajt-grillezett gomba és hagyma-maasdamer sajt-kenyér. Így kapunk 4 töltött szendvicset,
A serpenyőben közepes lángon vajat olvasztunk, és beletesszük a szendvicseket, hogy a külső oldalukat bevonja a vaj. Ha eléri az aranybarna színvilágot, akkor újabb adag vaj, és következik a második oldal, és ezt végigcsináljuk a további három szendviccsel is. Miután megvan, félbevágva, a szósz kíséretében tálaljuk.

Ha tetszett az erdei grilled cheese szendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése