Fantasztikus desszertek

Erdeigyümölcsöstiramisu

Erdei gyümölcsös tiramisu

Hozzávalók
A krémhez
3 db
tojás
120 g
kristálycukor
500 g
mascarpone
1 mk
vaníliaaroma
A gyümölcsös réteghez
400 g
fagyasztott erdei gyümölcs
2 - 3 ek
porcukor
A piskótákhoz
200 ml
presszókávé
1 ek
porcukor
kb. 25 db babapiskóta
A tetejére
1 tk
holland kakaópor

Elkészítés

Az erdei gyümölcsös tiramisu recept első lépéseként a krémet készítjük el.

Ehhez a tojásokat és a cukrot összekeverjük, és vízgőz fölött jól felmelegítjük, majd magas fokozaton kihűlésig habosítjuk. Az erdei gyümölcsöt közepes lángon összefőzzük egy gyorsforralóban a porcukorral kb. 15 perc alatt, majd hagyjuk kihűlni. 

A mascarponét kissé kihabosítjuk, hozzáadjuk a tojásos habot és a vaníliaaromát, majd átkeverjük. A kávéban elkeverjük a porcukrot, és jöhet az összeállítás. A tál aljára kenünk egy kevés krémet, majd jöhet egy sor  kávéba áztatott babapiskóta, erre erdei gyümölcsös réteg, krém, babapiskóta, krém és így tovább, amíg elfogynak a hozzávalók. A tetejére kerül zárásként egy réteg krém, megszórjuk kakaóporral, majd hűtőbe rakjuk legalább 3-4 órára, hogy szépen megdermedjen és összeérjenek az ízek!

erdei-gyumolcsos-tiramisu
Erdei gyümölcsös tiramisu (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Pihentetés: 3-4 óra

Sosem titkoltuk, hogy a szívünk egy jelentős része a tiramisuké, egyszerűen képtelenek vagyunk betelni ezzel a krémes olasz desszerttel. Épp ezért az oldalunkon is bőven akad izgalmasabbnál izgalmasabb tiramisu recept, érdemes kipróbálni például ezeket is:

Répatorta-tiramisu

Limoncello tiramisu

Kamu tiramisu-pohárkrém eperrel

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A kávé és az erdei gyümölcsök remekül passzolnak egymáshoz, de hogy ti is meggyőződjetek róla, mindenképp próbáljátok ki ezt a receptet!

Hozzávalók

1 db 20 cm átmérőjű, magas falú tálhoz
A krémhez
3 db
tojás
120 g
kristálycukor
500 g
mascarpone
1 mk
vaníliaaroma
A gyümölcsös réteghez
400 g
fagyasztott erdei gyümölcs
2 - 3 ek
porcukor
A piskótákhoz
200 ml
presszókávé
1 ek
porcukor
kb. 25 db babapiskóta
A tetejére
1 tk
holland kakaópor

Az erdei gyümölcsös tiramisu recept első lépéseként a krémet készítjük el.

Ehhez a tojásokat és a cukrot összekeverjük, és vízgőz fölött jól felmelegítjük, majd magas fokozaton kihűlésig habosítjuk. Az erdei gyümölcsöt közepes lángon összefőzzük egy gyorsforralóban a porcukorral kb. 15 perc alatt, majd hagyjuk kihűlni. 

A mascarponét kissé kihabosítjuk, hozzáadjuk a tojásos habot és a vaníliaaromát, majd átkeverjük. A kávéban elkeverjük a porcukrot, és jöhet az összeállítás. A tál aljára kenünk egy kevés krémet, majd jöhet egy sor  kávéba áztatott babapiskóta, erre erdei gyümölcsös réteg, krém, babapiskóta, krém és így tovább, amíg elfogynak a hozzávalók. A tetejére kerül zárásként egy réteg krém, megszórjuk kakaóporral, majd hűtőbe rakjuk legalább 3-4 órára, hogy szépen megdermedjen és összeérjenek az ízek!

erdei-gyumolcsos-tiramisu
Erdei gyümölcsös tiramisu (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Pihentetés: 3-4 óra

Sosem titkoltuk, hogy a szívünk egy jelentős része a tiramisuké, egyszerűen képtelenek vagyunk betelni ezzel a krémes olasz desszerttel. Épp ezért az oldalunkon is bőven akad izgalmasabbnál izgalmasabb tiramisu recept, érdemes kipróbálni például ezeket is:

Répatorta-tiramisu

Limoncello tiramisu

Kamu tiramisu-pohárkrém eperrel

Ha tetszett az Erdei gyümölcsös tiramisu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept