Halételek

Extránropogóshalrudacska,kétfélemártogatóssal

Extrán ropogós halrudacska, kétféle mártogatóssal

Hozzávalók
A halhoz
300 g
tőkehalfilé
2 ek
kukoricaliszt
2 ek
kukoricadara
4 ek
olaj
bors
A mézes mustáros mártogatóshoz
3 ek
méz
2 ek
citromlé
2 tk
dijoni mustár
2 tk
majonéz
2 ek
görög joghurt
bors
cayenne bors
A fokhagymás mártogatóshoz
3 ek
görög joghurt
1 gerezd
fokhagyma
1 ek
snidling
1 db
lime leve
bors

Elkészítés
A halat 5-10 centis darabokra vágjuk, majd egy papírtörlő segítségével szárazra töröljük.Egy tálban összekeverjük a kukoricalisztet és a kukoricadarát, sóval és borssal ízesítjük. Alaposan megforgatjuk a halakat a keverékben. Felmelegítjük az olajat, és időnként megforgatva, 5-6 perc alatt aranybarnára sütjük a halrudakat. Konyhai papírtörlővel letakart tányérra rakjuk, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön.Jöhetnek a szószok! A mézes mustáros mártogatóshoz összekeverjük a mézet és a citromlevet. Ha ezek elegyedtek, jöhet a mustár, a majonéz, végül a görög joghurt. Sózzuk, borsozzuk a szószt, és a végén ízlés szerint egy kis cayenne borssal is felturbózzuk.A snidlinges mártogatóshoz összekeverjük a görög joghurtot a snidlinggel, a lime levével, belenyomunk egy gerezd fokhagymát, és természetesen sózzuk, borsozzuk.
 

www.streetkitchen.hu

A halrudacska az egyik legjobb kaja a világon. Most mutatok nektek egy olyan receptet, amiben nincs semmilyen rejtélyes hozzávaló, szálkamentes, egyszerű, és nagggggyon roppanós! És hogy teljes legyen a kép, van itt még két mártogatós is: az egyik egy pikánsabb, mézes mustáros szósz, a másik pedig a kihagyhatatlan klasszikus, ami szinte minden hal mellé tökéletesen passzol: a fokhagymás mártás!

Hozzávalók

2 személyre
A halhoz
300 g
tőkehalfilé
2 ek
kukoricaliszt
2 ek
kukoricadara
4 ek
olaj
bors
A mézes mustáros mártogatóshoz
3 ek
méz
2 ek
citromlé
2 tk
dijoni mustár
2 tk
majonéz
2 ek
görög joghurt
bors
cayenne bors
A fokhagymás mártogatóshoz
3 ek
görög joghurt
1 gerezd
fokhagyma
1 ek
snidling
1 db
lime leve
bors
A halat 5-10 centis darabokra vágjuk, majd egy papírtörlő segítségével szárazra töröljük.Egy tálban összekeverjük a kukoricalisztet és a kukoricadarát, sóval és borssal ízesítjük. Alaposan megforgatjuk a halakat a keverékben. Felmelegítjük az olajat, és időnként megforgatva, 5-6 perc alatt aranybarnára sütjük a halrudakat. Konyhai papírtörlővel letakart tányérra rakjuk, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön.Jöhetnek a szószok! A mézes mustáros mártogatóshoz összekeverjük a mézet és a citromlevet. Ha ezek elegyedtek, jöhet a mustár, a majonéz, végül a görög joghurt. Sózzuk, borsozzuk a szószt, és a végén ízlés szerint egy kis cayenne borssal is felturbózzuk.A snidlinges mártogatóshoz összekeverjük a görög joghurtot a snidlinggel, a lime levével, belenyomunk egy gerezd fokhagymát, és természetesen sózzuk, borsozzuk.
 

Ha tetszett az Extrán ropogós halrudacska, kétféle mártogatóssal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept