Fantasztikus desszertek

Fahéjascsigapalacsinta

Fahéjas csigapalacsinta

Hozzávalók
150 g
liszt
1 csipet
1 tk
porcukor
3 db
tojás
350 ml
tej
20 ml
olaj
100 ml
szódavíz
1 csapott tk
fahéj
A sütéshez
olaj
A töltelékhez
porcukor
fahéj

Elkészítés

A palacsintákhoz a lisztet elkeverjük a sóval és a porcukorral, majd hozzáadjuk a fahéj kivételével az összes többi alapanyagot, és egy botmixerrel alaposan leturmixoljuk. 

A palacsintaalap kb. ⅓-át átöntjük egy másik edénybe, és hozzáadjuk a fahéjat, majd ezen még egyszer átmegyünk a botmixerrel, hogy ne legyen csomós, majd az egészet átöntjük egy vékony, csőrös kiöntőbe.

A palacsintasütőt vékonyan lekenjük olajjal, elterítünk benne egy adag sima palacsintatésztát, majd spirál alakban belelocsolunk a fahéjas palacsintaalapból is egy-két evőkanálnyi mennyiséget. Megsütjük a palacsinta mindkét oldalát, majd így járunk el a többi tésztával is. 

A megsült palacsintákat még melegen megszórjuk porcukorral és fahéjjal, majd feltekerjük vagy négyrét hajtjuk őket, és már tálalhatjuk is.

Fahéjas csigapalacsinta
Fahéjas csigapalacsinta

 

Még több palacsinta:

Tiramisu-palacsinta

Csúsztatott palacsinta

Dupla kakaós palacsinta

www.streetkitchen.hu

A palacsintát kicsik és nagyok egyaránt imádják, ebbe a mókás kinézetű, fahéjas csigapalacsintába pedig szerintem mindenki garantáltan bele fog szeretni. Mi most fahéjas cukorral szórtuk meg, de igazság szerint bármivel csodálatos lesz.

Hozzávalók

12 darabhoz
150 g
liszt
1 csipet
1 tk
porcukor
3 db
tojás
350 ml
tej
20 ml
olaj
100 ml
szódavíz
1 csapott tk
fahéj
A sütéshez
olaj
A töltelékhez
porcukor
fahéj

A palacsintákhoz a lisztet elkeverjük a sóval és a porcukorral, majd hozzáadjuk a fahéj kivételével az összes többi alapanyagot, és egy botmixerrel alaposan leturmixoljuk. 

A palacsintaalap kb. ⅓-át átöntjük egy másik edénybe, és hozzáadjuk a fahéjat, majd ezen még egyszer átmegyünk a botmixerrel, hogy ne legyen csomós, majd az egészet átöntjük egy vékony, csőrös kiöntőbe.

A palacsintasütőt vékonyan lekenjük olajjal, elterítünk benne egy adag sima palacsintatésztát, majd spirál alakban belelocsolunk a fahéjas palacsintaalapból is egy-két evőkanálnyi mennyiséget. Megsütjük a palacsinta mindkét oldalát, majd így járunk el a többi tésztával is. 

A megsült palacsintákat még melegen megszórjuk porcukorral és fahéjjal, majd feltekerjük vagy négyrét hajtjuk őket, és már tálalhatjuk is.

Fahéjas csigapalacsinta
Fahéjas csigapalacsinta

 

Még több palacsinta:

Tiramisu-palacsinta

Csúsztatott palacsinta

Dupla kakaós palacsinta

Ha tetszett a Fahéjas csigapalacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept