Pékség

Fahéjassütőporoskuglóf

Fahéjas sütőporos kuglóf

Hozzávalók
A tésztához
320 g
liszt
1 tk
őrölt fahéj
100 g
darált mandula vagy mandulaliszt
(nem zsírtalanított!)
2 tk
sütőpor
290 g
cukor
250 g
puha vaj
6 db
tojás
1 csipet
1 db
citrom reszelt héja
olaj és liszt a formához
A fahéjas részhez
2 tk
őrölt fahéj
20 ml
tej

Elkészítés

A fahéjas sütőporos kuglóf elkészítéséhez a lisztet összekeverjük egy tálban a fahéjjal, a darált mandulával és a sütőporral. A cukrot a vajjal habosra keverjük, majd mehetnek hozzá a tojások, a só és a citromhéj. A tojásos részhez hozzáadjuk a szárazanyagokat, majd összekeverjük a tésztát. A tészta felét egy másik tálba rakjuk, és hozzákeverjük a fahéjat és a tejet.

Olajjal vékonyan átkent, enyhén kilisztezett kuglófformába adagoljuk a masszát úgy, hogy 1-1 evőkanállal rakunk egymás mellé a kétféle tésztából, majd egy villa végével óvatosan átkeverjük, hogy márványosabb legyen. Végül 175 fokos sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük, és hagyjuk kihűlni.

fahejas-sutoporos-kuglof
Fahéjas sütőporos kuglóf (Fotó: Street Kitchen)
  • Előkészítés: 20 perc
  • Sütés: 50 perc
  • Összesen: 70 perc

Még több csodálatos fahéjas recept, ha szeretitek ezt a fűszert!

Tudtátok, hogy nem csak finom, de nagyon egészséges is? Fogyasszátok rendszeresen, és a szervezetetek is hálás lesz érte.

Gluténmentes kókuszos-fahéjas mandulakeksz

Fahéjas majomkenyér kuglóf

Fahéjas mini csavart csokis mártogatóssal

www.streetkitchen.hu

Egyszerű, gyors és nagyon finom kuglófreceptet hozunk most nektek, amit felturbóztunk némi fahéjjal is, így egyrészt szép, márványos lesz a kuglóf, másrészt pedig fantasztikusan fahéjas is!

Hozzávalók

1 kuglófformához
A tésztához
320 g
liszt
1 tk
őrölt fahéj
100 g
darált mandula vagy mandulaliszt
(nem zsírtalanított!)
2 tk
sütőpor
290 g
cukor
250 g
puha vaj
6 db
tojás
1 csipet
1 db
citrom reszelt héja
olaj és liszt a formához
A fahéjas részhez
2 tk
őrölt fahéj
20 ml
tej

A fahéjas sütőporos kuglóf elkészítéséhez a lisztet összekeverjük egy tálban a fahéjjal, a darált mandulával és a sütőporral. A cukrot a vajjal habosra keverjük, majd mehetnek hozzá a tojások, a só és a citromhéj. A tojásos részhez hozzáadjuk a szárazanyagokat, majd összekeverjük a tésztát. A tészta felét egy másik tálba rakjuk, és hozzákeverjük a fahéjat és a tejet.

Olajjal vékonyan átkent, enyhén kilisztezett kuglófformába adagoljuk a masszát úgy, hogy 1-1 evőkanállal rakunk egymás mellé a kétféle tésztából, majd egy villa végével óvatosan átkeverjük, hogy márványosabb legyen. Végül 175 fokos sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük, és hagyjuk kihűlni.

fahejas-sutoporos-kuglof
Fahéjas sütőporos kuglóf (Fotó: Street Kitchen)
  • Előkészítés: 20 perc
  • Sütés: 50 perc
  • Összesen: 70 perc

Még több csodálatos fahéjas recept, ha szeretitek ezt a fűszert!

Tudtátok, hogy nem csak finom, de nagyon egészséges is? Fogyasszátok rendszeresen, és a szervezetetek is hálás lesz érte.

Gluténmentes kókuszos-fahéjas mandulakeksz

Fahéjas majomkenyér kuglóf

Fahéjas mini csavart csokis mártogatóssal

Ha tetszett a Fahéjas sütőporos kuglóf receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept