Fantasztikus desszertek

Fehércsokis-áfonyástorta

Fehér csokis-áfonyás torta

Hozzávalók
A piskótához
230 g
cukor
4 db
tojás
1 csomag
vaníliás cukor
3 ek
tej
200 g
liszt
25 g
kakaópor
1 csomag
sütőpor
1 csipet
A krémhez
700 g
mascarpone
80 g
porcukor
200 g
fehér csoki
1 rúd
vanília
A rétegek közé
1 marék
fagyasztott áfonya
(nagyobb)
60 g
porcukor
A csokicsorgatáshoz
60 ml
tejszín
60 g
étcsoki
A díszítéshez
3 - 4 szem
csokis trüffel
liofilizált málna
szórócukor
230 g
vaj

Elkészítés

A tésztához a vajat a cukorral habosra keverjük, majd mehet hozzá folyamatos keverés közben a 4 db tojás, a vaníliás cukor és a tej is. A lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót elkeverjük egy tálban, majd a tojásos masszához forgatjuk. 3 db, sütőpapírral bélelt, 18 cm átmérőjű tortaformába simítjuk a tésztaalapot, elsimítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük, megsült-e). 

A rétegek közé való áfonyát a porcukorral együtt egy lábasba rakjuk, és néha átkeverve lekvár állagúra sűrítjük (kb. 15 perc). 

A krémhez a mascarponét stabil krémmé keverjük a porcukorral, közben vízgőz fölött felolvasztjuk a fehér csokit, majd ezt is a krémalaphoz keverjük. 

Fehér csokis-áfonyás torta

A 3 db, kihűlt piskótát kivesszük a formákból. Az egyiket egy deszkára rakjuk, rákenünk kb. 1,5 cm vastagságban krémet, amire márványosan rákenünk kb. 1 evőkanál kihűlt „áfonyaszószt”, erre jön a 2. piskóta, ismét a krém és áfonyaszósz kombója, majd a harmadik réteg piskóta. Körbekenjük a torta oldalát és tetejét a krémmel, és bedobjuk a fagyasztóba kb. 30 percre, vagy 45-50 percre a hűtőbe. Az idő letelte után a maradék krémmel újra szépen körbekenjük a tortát, egy keveset félretéve a díszítéshez. Visszarakjuk a tortát a hűtőbe vagy a fagyasztóba, hogy az újabb krémréteg is megdermedjen. 

Mikor ez megtörtént, a csokicsorgatáshoz való tejszínt jól felmelegítjük, ráöntjük az összetördelt csokira, és homogénre keverjük. Mikor langyosra hűlt, de még szép, folyós állagú, elővesszük a tortát, és ráöntjük a tetejére a tejszínes csokit. Elsimítjuk úgy, hogy lecsorogjon a torta oldalán is. Kb. 10 perc hűtés után díszíthetjük a tortát a maradék krémmel, néhány szem csokis trüffellel, és megszórhatjuk a liofilizált málnával és szórócukorral.

www.streetkitchen.hu

Mindig vannak újabb és újabb tortatrendek, de én nagyon boldog vagyok, hogy a csokicsorgatást valaki kitalálta. Imádom, ahogy lecsorog az étcsoki ennek fehér csokis és vaníliakrémes tortának az oldalán. A szaftos, kakaós piskóta, a fanyarabb áfonyaréteg és a tejszínes-csokis krém szentháromsága tökéletes, akár szülinapot, akár karácsonyt ünnepeltek majd vele. ;)

Hozzávalók

1 18 cm átmérőjű tortához
A piskótához
230 g
cukor
4 db
tojás
1 csomag
vaníliás cukor
3 ek
tej
200 g
liszt
25 g
kakaópor
1 csomag
sütőpor
1 csipet
A krémhez
700 g
mascarpone
80 g
porcukor
200 g
fehér csoki
1 rúd
vanília
A rétegek közé
1 marék
fagyasztott áfonya
(nagyobb)
60 g
porcukor
A csokicsorgatáshoz
60 ml
tejszín
60 g
étcsoki
A díszítéshez
3 - 4 szem
csokis trüffel
liofilizált málna
szórócukor
230 g
vaj

A tésztához a vajat a cukorral habosra keverjük, majd mehet hozzá folyamatos keverés közben a 4 db tojás, a vaníliás cukor és a tej is. A lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót elkeverjük egy tálban, majd a tojásos masszához forgatjuk. 3 db, sütőpapírral bélelt, 18 cm átmérőjű tortaformába simítjuk a tésztaalapot, elsimítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük, megsült-e). 

A rétegek közé való áfonyát a porcukorral együtt egy lábasba rakjuk, és néha átkeverve lekvár állagúra sűrítjük (kb. 15 perc). 

A krémhez a mascarponét stabil krémmé keverjük a porcukorral, közben vízgőz fölött felolvasztjuk a fehér csokit, majd ezt is a krémalaphoz keverjük. 

Fehér csokis-áfonyás torta

A 3 db, kihűlt piskótát kivesszük a formákból. Az egyiket egy deszkára rakjuk, rákenünk kb. 1,5 cm vastagságban krémet, amire márványosan rákenünk kb. 1 evőkanál kihűlt „áfonyaszószt”, erre jön a 2. piskóta, ismét a krém és áfonyaszósz kombója, majd a harmadik réteg piskóta. Körbekenjük a torta oldalát és tetejét a krémmel, és bedobjuk a fagyasztóba kb. 30 percre, vagy 45-50 percre a hűtőbe. Az idő letelte után a maradék krémmel újra szépen körbekenjük a tortát, egy keveset félretéve a díszítéshez. Visszarakjuk a tortát a hűtőbe vagy a fagyasztóba, hogy az újabb krémréteg is megdermedjen. 

Mikor ez megtörtént, a csokicsorgatáshoz való tejszínt jól felmelegítjük, ráöntjük az összetördelt csokira, és homogénre keverjük. Mikor langyosra hűlt, de még szép, folyós állagú, elővesszük a tortát, és ráöntjük a tetejére a tejszínes csokit. Elsimítjuk úgy, hogy lecsorogjon a torta oldalán is. Kb. 10 perc hűtés után díszíthetjük a tortát a maradék krémmel, néhány szem csokis trüffellel, és megszórhatjuk a liofilizált málnával és szórócukorral.

Ha tetszett a Fehér csokis-áfonyás torta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept