A tésztához a vajat a cukorral habosra keverjük, majd mehet hozzá folyamatos keverés közben a 4 db tojás, a vaníliás cukor és a tej is. A lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót elkeverjük egy tálban, majd a tojásos masszához forgatjuk. 3 db, sütőpapírral bélelt, 18 cm átmérőjű tortaformába simítjuk a tésztaalapot, elsimítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük, megsült-e).
A rétegek közé való áfonyát a porcukorral együtt egy lábasba rakjuk, és néha átkeverve lekvár állagúra sűrítjük (kb. 15 perc).
A krémhez a mascarponét stabil krémmé keverjük a porcukorral, közben vízgőz fölött felolvasztjuk a fehér csokit, majd ezt is a krémalaphoz keverjük.

A 3 db, kihűlt piskótát kivesszük a formákból. Az egyiket egy deszkára rakjuk, rákenünk kb. 1,5 cm vastagságban krémet, amire márványosan rákenünk kb. 1 evőkanál kihűlt „áfonyaszószt”, erre jön a 2. piskóta, ismét a krém és áfonyaszósz kombója, majd a harmadik réteg piskóta. Körbekenjük a torta oldalát és tetejét a krémmel, és bedobjuk a fagyasztóba kb. 30 percre, vagy 45-50 percre a hűtőbe. Az idő letelte után a maradék krémmel újra szépen körbekenjük a tortát, egy keveset félretéve a díszítéshez. Visszarakjuk a tortát a hűtőbe vagy a fagyasztóba, hogy az újabb krémréteg is megdermedjen.
Mikor ez megtörtént, a csokicsorgatáshoz való tejszínt jól felmelegítjük, ráöntjük az összetördelt csokira, és homogénre keverjük. Mikor langyosra hűlt, de még szép, folyós állagú, elővesszük a tortát, és ráöntjük a tetejére a tejszínes csokit. Elsimítjuk úgy, hogy lecsorogjon a torta oldalán is. Kb. 10 perc hűtés után díszíthetjük a tortát a maradék krémmel, néhány szem csokis trüffellel, és megszórhatjuk a liofilizált málnával és szórócukorral.