Street Kitchen

Fehérbabosminestrone

Fehérbabos minestrone

Hozzávalók
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
3 ek
étolaj
só, bors
1 tk
szárított bazsalikom
2 tk
szárított oregánó
2 szál
sárgarépa
(160 g/szál)
2 szál
szárzeller
2 db
burgonya
(200 g/db)
0.5 db
cukkini
(300 g/db)
1 konzerv
darabolt paradicsom
(400 g-os kiszerelés)
1.5 l
zöldségalaplé vagy víz
2 konzerv
fehérbab
(400 g-os kiszerelés)

Elkészítés

A fehérbabos mindestrone leveshez finomra vágjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, majd egy lábasban, közepes hőmérsékleten üvegesre pirítjuk őket az olajon. Mehet hozzá só, bors, szárított bazsalikom és oregánó.

A répát 1 cm-es kockákra vágjuk, és a hagymás alapra dobjuk. A zellert is 1 cm-es csíkokra vágjuk, a megtisztított burgonyát és cukkinit pedig szintén akkora méretűre vágjuk, mint amekkorák a sárgarépák.

Ha kicsit megpirult a répa (kb. 5 perc), ráöntjük az alapra a darabolt paradicsomot, és felöntjük a zöldségalaplével vagy vízzel. 20-25 perc főzés után hozzáadjuk a zellert és a burgonyát, majd újabb 10 perc főzés után mehet bele a cukkini is. A levest még 7-8 percig főzzük, majd beleöntjük a leszűrt fehérbabot, egyet forralunk rajta, és már tálalhatjuk is!

feherbabos-minestrone
Fehérbabos minestrone (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: kb. 1 óra

Jólesne egy forró leves? A fehérbabos minestrone után próbáld ki ezeket is!

Zsolti-féle tarhonyaleves

Házi szejtán maláj laksa levessel

Kolbászos-burgonyagombócos leves

www.streetkitchen.hu

Melengető zöldségleves a téli hideg estékre. Érdemes belőle nagyobb adaggal készíteni, mert nagyon tuti, és biztos imádja majd az egész család.

pictogram

Vegán

Hozzávalók

4 - 6 főre
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
3 ek
étolaj
só, bors
1 tk
szárított bazsalikom
2 tk
szárított oregánó
2 szál
sárgarépa
(160 g/szál)
2 szál
szárzeller
2 db
burgonya
(200 g/db)
0.5 db
cukkini
(300 g/db)
1 konzerv
darabolt paradicsom
(400 g-os kiszerelés)
1.5 l
zöldségalaplé vagy víz
2 konzerv
fehérbab
(400 g-os kiszerelés)

A fehérbabos mindestrone leveshez finomra vágjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, majd egy lábasban, közepes hőmérsékleten üvegesre pirítjuk őket az olajon. Mehet hozzá só, bors, szárított bazsalikom és oregánó.

A répát 1 cm-es kockákra vágjuk, és a hagymás alapra dobjuk. A zellert is 1 cm-es csíkokra vágjuk, a megtisztított burgonyát és cukkinit pedig szintén akkora méretűre vágjuk, mint amekkorák a sárgarépák.

Ha kicsit megpirult a répa (kb. 5 perc), ráöntjük az alapra a darabolt paradicsomot, és felöntjük a zöldségalaplével vagy vízzel. 20-25 perc főzés után hozzáadjuk a zellert és a burgonyát, majd újabb 10 perc főzés után mehet bele a cukkini is. A levest még 7-8 percig főzzük, majd beleöntjük a leszűrt fehérbabot, egyet forralunk rajta, és már tálalhatjuk is!

feherbabos-minestrone
Fehérbabos minestrone (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: kb. 1 óra

Jólesne egy forró leves? A fehérbabos minestrone után próbáld ki ezeket is!

Zsolti-féle tarhonyaleves

Házi szejtán maláj laksa levessel

Kolbászos-burgonyagombócos leves

Ha tetszett a fehérbabos minestrone receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept