A fehérbabos mindestrone leveshez finomra vágjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, majd egy lábasban, közepes hőmérsékleten üvegesre pirítjuk őket az olajon. Mehet hozzá só, bors, szárított bazsalikom és oregánó.
A répát 1 cm-es kockákra vágjuk, és a hagymás alapra dobjuk. A zellert is 1 cm-es csíkokra vágjuk, a megtisztított burgonyát és cukkinit pedig szintén akkora méretűre vágjuk, mint amekkorák a sárgarépák.
Ha kicsit megpirult a répa (kb. 5 perc), ráöntjük az alapra a darabolt paradicsomot, és felöntjük a zöldségalaplével vagy vízzel. 20-25 perc főzés után hozzáadjuk a zellert és a burgonyát, majd újabb 10 perc főzés után mehet bele a cukkini is. A levest még 7-8 percig főzzük, majd beleöntjük a leszűrt fehérbabot, egyet forralunk rajta, és már tálalhatjuk is!

- Elkészítési idő: kb. 1 óra