A felturbózott röszti recept elkészítéséhez először a krumplit nagy lyukú reszelőn egy tálba reszeljük és lesózzuk. 10-15 percre félretesszük, hogy kieressze a levét.
Közben a szalonnát 1 cm-es kockákra vágjuk, és egy serpenyőben addig sütjük, amíg kissé ropogósabb lesz, majd félrerakjuk. A gombát szeletekre vágjuk, a kisült szalonnazsíron magas hőfokon lepirítjuk és félrerakjuk.
A krumplit kinyomkodjuk, amennyire tudjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a zúzott fokhagymát és a finomra vágott vöröshagymát, ezután összedolgozzuk.
Kézzel hosszúkás, lapos alakú tócsnikat formázunk a masszából, és a megmaradt szalonnazsíron megsütjük. Tálalásnál a tetejére szedjük a gombát, a szalonnát és megszórjuk aprított petrezselyemmel. Egy jó adag tejföllel kínáljuk.

- Elkészítés idő: kb. 40 perc