Street Kitchen

Felturbózottszecsuánicsirkeboltiszószból

Felturbózott szecsuáni csirke bolti szószból

Hozzávalók
3 ek
étolaj
600 g
csirkemellfilé
só, bors
50 g
hegyes-erős paprika
70 g
póréhagyma
70 g
piros kaliforniai paprika
70 g
konzerv bébikukorica
150 g
fagyasztott zöldborsó
1 üveg
bolti szecsuáni mártás
(400 g-os kiszerelés)
150 ml
víz
1 tk
keményítő
1 ek
sötét szójaszósz
1 ek
szezámolaj
Az összeállításhoz
4 adag
párolt rizs
0.5 csokor
friss koriander
50 g
póréhagyma
1 db
lime
40 g
mungóbabcsíra
4 tk
fehér szezámmag

Elkészítés

A felturbózott szecsuáni csirke bolti szószból elkészítve is nagyon tuti kaja! Első lépésként olajat melegítünk egy serpenyőben. Hozzáadjuk a kb. 1,5 cm-es kockákra vágott csirkét, és erős hőfokon 1-2 perc alatt lepirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk. Miután körbepirult a hús (nem kell teljesen átsütni!), kivesszük és félretesszük. Ha szükséges, pótoljuk az olajat. 

Beletesszük a serpenyőbe a kis háromszögekre vágott erős paprikát, felkarikázott póréhagymát, a kb. 3 cm-es rusztikus darabokra vágott kaliforniai paprikát, a kb. 1 cm-es darabokra vágott bébikukoricát és a zöldborsót, és közepesen erős hőfokon kb. 2 percig pirítjuk. Pirítás közben sózzuk, borsozzuk. Miután lepirultak a zöldségek, visszatesszük a húst is a serpenyőbe, és felöntjük a szecsuáni szósszal. A vízben elkeverjük a keményítőt, azt is hozzáadjuk, ízesítjük a szójaszósszal és a szezámolajjal, kb. 2 perc alatt összeforraljuk, majd párolt rizzsel tálaljuk.

A tetejére tesszük a friss koriandert, a karikára vágott póréhagymát, egy lime-gerezdet, a mungóbabcsírát, és megszórjuk a szezámmaggal.

felturbozott-szecsuani-csirke-bolti-szoszbol-1
Felturbózott szecsuáni csirke bolti szószból (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc

A friss alapanyagokból készülő étel a legtutibb, eszünkbe sincs vitába szállni ezzel. Azt viszont belátjuk, hogy vannak napok, amikor se időnk, se energiánk a konyhában robotolni órákon át. Ilyenkor bátran kapjátok elé a spájz mélyéről a vésztartalékokat, mert egy kis felturbózás után fullos ebédet vagy vacsorát kerekíthettek a félkész termékekből is. Ahogy a szecsuáni csirke bolti szószból is összedobható, úgy ezekhez a receptekhez is kapóra jönnek a bolti alapanyagok:

Almakrémleves bolti almapüréből

Kakaós csiga bolti leveles tésztából

Egyszerű csokitorta bolti piskótából

www.streetkitchen.hu

Ezzel az étellel kb. 20 perc alatt Kínába repítheted az ízlelőbimbóidat. Elképesztően pikáns, fűszeres szószban úszkáló csirkehús, sok frissítő zöldséggel, na meg rizzsel.

Hozzávalók

4 főre
3 ek
étolaj
600 g
csirkemellfilé
só, bors
50 g
hegyes-erős paprika
70 g
póréhagyma
70 g
piros kaliforniai paprika
70 g
konzerv bébikukorica
150 g
fagyasztott zöldborsó
1 üveg
bolti szecsuáni mártás
(400 g-os kiszerelés)
150 ml
víz
1 tk
keményítő
1 ek
sötét szójaszósz
1 ek
szezámolaj
Az összeállításhoz
4 adag
párolt rizs
0.5 csokor
friss koriander
50 g
póréhagyma
1 db
lime
40 g
mungóbabcsíra
4 tk
fehér szezámmag

A felturbózott szecsuáni csirke bolti szószból elkészítve is nagyon tuti kaja! Első lépésként olajat melegítünk egy serpenyőben. Hozzáadjuk a kb. 1,5 cm-es kockákra vágott csirkét, és erős hőfokon 1-2 perc alatt lepirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk. Miután körbepirult a hús (nem kell teljesen átsütni!), kivesszük és félretesszük. Ha szükséges, pótoljuk az olajat. 

Beletesszük a serpenyőbe a kis háromszögekre vágott erős paprikát, felkarikázott póréhagymát, a kb. 3 cm-es rusztikus darabokra vágott kaliforniai paprikát, a kb. 1 cm-es darabokra vágott bébikukoricát és a zöldborsót, és közepesen erős hőfokon kb. 2 percig pirítjuk. Pirítás közben sózzuk, borsozzuk. Miután lepirultak a zöldségek, visszatesszük a húst is a serpenyőbe, és felöntjük a szecsuáni szósszal. A vízben elkeverjük a keményítőt, azt is hozzáadjuk, ízesítjük a szójaszósszal és a szezámolajjal, kb. 2 perc alatt összeforraljuk, majd párolt rizzsel tálaljuk.

A tetejére tesszük a friss koriandert, a karikára vágott póréhagymát, egy lime-gerezdet, a mungóbabcsírát, és megszórjuk a szezámmaggal.

felturbozott-szecsuani-csirke-bolti-szoszbol-1
Felturbózott szecsuáni csirke bolti szószból (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc

A friss alapanyagokból készülő étel a legtutibb, eszünkbe sincs vitába szállni ezzel. Azt viszont belátjuk, hogy vannak napok, amikor se időnk, se energiánk a konyhában robotolni órákon át. Ilyenkor bátran kapjátok elé a spájz mélyéről a vésztartalékokat, mert egy kis felturbózás után fullos ebédet vagy vacsorát kerekíthettek a félkész termékekből is. Ahogy a szecsuáni csirke bolti szószból is összedobható, úgy ezekhez a receptekhez is kapóra jönnek a bolti alapanyagok:

Almakrémleves bolti almapüréből

Kakaós csiga bolti leveles tésztából

Egyszerű csokitorta bolti piskótából

Ha tetszett a Felturbózott szecsuáni csirke bolti szószból receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept