A felturbózott szecsuáni csirke bolti szószból elkészítve is nagyon tuti kaja! Első lépésként olajat melegítünk egy serpenyőben. Hozzáadjuk a kb. 1,5 cm-es kockákra vágott csirkét, és erős hőfokon 1-2 perc alatt lepirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk. Miután körbepirult a hús (nem kell teljesen átsütni!), kivesszük és félretesszük. Ha szükséges, pótoljuk az olajat.
Beletesszük a serpenyőbe a kis háromszögekre vágott erős paprikát, felkarikázott póréhagymát, a kb. 3 cm-es rusztikus darabokra vágott kaliforniai paprikát, a kb. 1 cm-es darabokra vágott bébikukoricát és a zöldborsót, és közepesen erős hőfokon kb. 2 percig pirítjuk. Pirítás közben sózzuk, borsozzuk. Miután lepirultak a zöldségek, visszatesszük a húst is a serpenyőbe, és felöntjük a szecsuáni szósszal. A vízben elkeverjük a keményítőt, azt is hozzáadjuk, ízesítjük a szójaszósszal és a szezámolajjal, kb. 2 perc alatt összeforraljuk, majd párolt rizzsel tálaljuk.
A tetejére tesszük a friss koriandert, a karikára vágott póréhagymát, egy lime-gerezdet, a mungóbabcsírát, és megszórjuk a szezámmaggal.

- Elkészítési idő: 20 perc
A friss alapanyagokból készülő étel a legtutibb, eszünkbe sincs vitába szállni ezzel. Azt viszont belátjuk, hogy vannak napok, amikor se időnk, se energiánk a konyhában robotolni órákon át. Ilyenkor bátran kapjátok elé a spájz mélyéről a vésztartalékokat, mert egy kis felturbózás után fullos ebédet vagy vacsorát kerekíthettek a félkész termékekből is. Ahogy a szecsuáni csirke bolti szószból is összedobható, úgy ezekhez a receptekhez is kapóra jönnek a bolti alapanyagok:
Almakrémleves bolti almapüréből