Saláták

Felturbózotttésztasalátacsirkével

Felturbózott tésztasaláta csirkével

Hozzávalók
A csirkéhez:
300 g
csirkemell
bors
olívaolaj
szárított bazsalikom
A salátához:
1 db
avokádó
1 fej
lilahagyma
4 - 5 db
aszalt paradicsom
6 - 7 szem
koktélparadicsom
1 marék
fekete olívabogyó
100 g
fetasajt
1 - 2 ek
pirított fenyőmag
2 marék
száraz masnitészta
Az öntethez:
150 ml
görögjoghurt
70 ml
olívaolaj
2 ek
majonéz
0.5 db
citrom kifacsart leve
1 mk
cukor
1 mk
bazsalikom (friss vagy szárított)
1 mk
bors

Elkészítés
A csirkét kisebb darabokra vágjuk, megszórjuk a sóval, borssal, fűszerekkel és olívaolajon egy forró serpenyőben pár perc alatt megsütjük. A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A salátához az avokádót, hagymát, aszalt paradicsomot kis szeletekre, a koktélparadicsomot pedig félbe vágjuk. Az öntet hozzávalóit egy kisebb befőttesüvegbe rakjuk, rázárjuk a tetejét és alaposan összerázzuk. Egy nagy tálba pakoljuk a kihűlt csirkét, a tésztát, avokádót, paradicsomot, olívabogyót, hagymát, rámorzsoljuk a fetasajtot, leöntjük az öntettel és alaposan átkeverjük. A tetejét megszórjuk pirított fenyőmaggal és tálalásig hűtőben tároljuk.
Ha tetszett a felturbózott tésztasaláta csirkével receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Egy jó tésztasali a melegebb napokon meg tudja menteni az ember életét, ez a felturbózott recept viszont bármikor életmentő! :D Ha egy laktató vacsira vágytok, mentsétek le a receptet!

Hozzávalók

4 főre
A csirkéhez:
300 g
csirkemell
bors
olívaolaj
szárított bazsalikom
A salátához:
1 db
avokádó
1 fej
lilahagyma
4 - 5 db
aszalt paradicsom
6 - 7 szem
koktélparadicsom
1 marék
fekete olívabogyó
100 g
fetasajt
1 - 2 ek
pirított fenyőmag
2 marék
száraz masnitészta
Az öntethez:
150 ml
görögjoghurt
70 ml
olívaolaj
2 ek
majonéz
0.5 db
citrom kifacsart leve
1 mk
cukor
1 mk
bazsalikom (friss vagy szárított)
1 mk
bors
A csirkét kisebb darabokra vágjuk, megszórjuk a sóval, borssal, fűszerekkel és olívaolajon egy forró serpenyőben pár perc alatt megsütjük. A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A salátához az avokádót, hagymát, aszalt paradicsomot kis szeletekre, a koktélparadicsomot pedig félbe vágjuk. Az öntet hozzávalóit egy kisebb befőttesüvegbe rakjuk, rázárjuk a tetejét és alaposan összerázzuk. Egy nagy tálba pakoljuk a kihűlt csirkét, a tésztát, avokádót, paradicsomot, olívabogyót, hagymát, rámorzsoljuk a fetasajtot, leöntjük az öntettel és alaposan átkeverjük. A tetejét megszórjuk pirított fenyőmaggal és tálalásig hűtőben tároljuk.
Ha tetszett a felturbózott tésztasaláta csirkével receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Felturbózott tésztasaláta csirkével receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept